Silmälasit
Silmälasien kierrätys
Silmälasien kierrätys
Silmälasien kierrätys

Silmälasien kierrätys vie näkemisen lahjan kehittyviin maihin

Monissa kehittyvissä maissa silmälasit ovat kallis ylellisyystuote. Kierrättämällä vanhat silmälasit, jotka eivät enää sovi voimakkuuksiisi tai tyyliisi, annat samalla jollekulle mahdollisuuden nähdä hyvin. Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio kertoo lisää.

Kierrättämällä silmälasit tuet esimerkiksi lasten koulunkäyntiä

Hyvä näkö parantaa elämänlaatua valtavasti, mutta kehittyvissä maissa silmälasit ovat monelle saavuttamatonta luksusta. Vanhojen silmälasien kierrätys on vaivaton tapa viedä näkemisen lahja sinne, missä sitä todella tarvitaan.


”Silmälasit ovat suuri apu jokapäiväisissä askareissa. Ne myös helpottavat lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja oppimista”, Hanna Airio kuvailee. Koska kehittyvissä maissa asuvien ikäjakauma ja näkötarpeet ovat erilaiset kuin meillä, suurin tarve on hyväkuntoisille yksiteholaseille. Yksilöllisesti mitoitetut moniteholinssit harvoin löytävät uutta käyttäjää, ja siksi niiden kierrättäminen eteenpäin on haastavaa.


Kaikki Silmäaseman myymälät ottavat vastaan käytettyjä silmälaseja ja aurinkolaseja voimakkuuksilla ympäri vuoden. Silmälasien kierrätys onnistuu, vaikka malli ei olisi Silmäaseman valikoimasta. Hyväkuntoiset ja uudelleen käyttöön soveltuvat silmälasit toimitetaan tanskalaiselle Syn for Sagen -järjestölle, joka tarkastaa ja puhdistaa lasit sekä määrittelee niiden voimakkuudet.


”Syn for Sagenin optikot tekevät näöntarkastuksia vapaaehtoistyönä pääasiassa köyhillä maaseutualueilla. He myös varmistavat, että linssien voimakkuudet sopivat kierrätyslasien vastaanottajille”, Airio kertoo.


Rikkinäiset tai selkeästi huonokuntoiset silmälasit on vastuullisuuden näkökulmasta suositeltavaa kierrättää kotimaassa jätehuollon ohjeistusten mukaisesti. Rikkinäiset silmälasit voi laittaa energiajakeeseen, tai jos se ei ole mahdollista, sekajätteeseen. Metallisankaiset silmälasit kelpaavat myös metallinkeräysastiaan, jos yli puolet tuotteesta on metallia.Joko olet tutustunut ekologisiin kehysvaihtoehtoihin?

Ekologisia silmälaseja löytyy tänä päivänä yhä useammilta merkeiltä. Kierrätettyjen ja biopohjaisten materiaalien käyttö lisääntyy kovaa vauhtia, ja kestävän kehityksen mukaisessa valmistuksessa hyödynnetään tehokkaasti myös oman tuotannon ja teollisuuden ylijäämiä.


“Meillä on tällä hetkellä valikoimissamme monia brändejä, joiden silmälasikehykset on tehty kokonaan tai osittain kierrätysmateriaalista. Esimerkiksi trendikästä Monkeyglasses-merkkiä ohjaavat kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteet”, Airio vinkkaa. Ekologisia kehyksiä saa jokaisesta Silmäaseman myymälästä. Valitsemalla vastuullisesti valmistetut silmälasit teet helpon ekoteon, tyylistä tinkimättä.

Tutustu ekologisiin kehysvaihtoehtoihin
TUTUSTU
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Moni ihmettelee silmälasiostoksilla, mikä merkkikehyksissä maksaa. De Rigo Visionin maahantuoja Antti Lahdensuu kertoo, mistä silmälasikehysten hinta koostuu ja miksi laadukkaista kehyksistä kannattaa maksaa enemmän.
EKO - ekologiset kehysvaihtoehdot
EKO - ekologiset kehysvaihtoehdot
EKO-mallistoon on koottu ekologisia ja ympäristöystävällisiä kehysvaihtoehtoja. Kehysten valmistusmateriaaleina ovat muun muassa luonnonmukaisesti valmistettu asetaatti ja kierrätetty tai kierrätettäväksi sopiva teräs.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit