Piilolinssit
Piilolinssien turvallinen käyttö
Piilolinssien turvallinen käyttö
Piilolinssien turvallinen käyttö
Varaa aika piilolinssien sovitukseen
VARAA AIKA ENSISOVITUKSEEN
tai
VARAA AIKA PIILARIKONTROLLIIN

Optikon piilolinssikontrolli antaa eväät piilolinssien turvalliseen käyttöön.


On tärkeää, että silmiesi terveys tutkitaan säännöllisesti ja varmistetaan, että voit turvallisin mielin jatkaa piilolinssien käyttöä. Suosittelemme käyntiä optikon piilolinssikontrollissa kerran vuodessa. Piilolinssikontrollissa varmistetaan, että silmäsi voivat hyvin ja linssityyppi vastaa tarpeitasi. Jos silmäsi tuntuvat piilolinssien käytön aikana tai jälkeen epämiellyttäviltä tai roskaisilta, vetistävät runsaasti tai näkökykysi on heikentynyt, varaa aika optikon kontrolliin viipymättä. 

Jotta piilolinssien käyttäminen on turvallista, on tärkeää noudattaa linssivalmistajan ja optikon antamia ohjeistuksia. Esimerkiksi kertakäyttöiset linssit ovat kertakäyttöisiä, eikä niitä saa säilyttää ja käyttää useampaan kertaan. Jatkuvakäyttöiseen päiväkäyttöön tarkoitettuja linssejä ei saa käyttää nukkuessa ja niitä tulee hoitaa ja säilyttää huolellisesti. Jotta piilolinssien käyttö on turvallista, ne tulee myös vaihtaa uusiin ohjeiden mukaisesti. Vanhentuneiden piilolinssien materiaali saattaa haurastua ja linssi voi rikkoontua silmääsi. 

Lue lisää turvallisesta käytöstä täältä.


Mahdollisia haasteita piilolinssien käytössä

Oikein käytettynä piilolinssit ovat huoleton tapa helpottaa arkielämää, vaihtaa ilmettä ulos lähtiessä ja nauttia liikunnasta ilman rajoittavia silmälaseja. Niiden käyttöön liittyy kuitenkin paljon uskomuksia ja epävarmuutta. Kuinka toimia, jos tuntuu, että piilari on kuivunut silmään tai mitä tehdä, jos tuntuu, että ei saa piilaria pois silmästä? Lue tarkemmat ohjeet täältä.


Varaa aika piilolinssien ensisovitukseen tai piilolinssikontrolliin.

Tilaa piilolinssit kätevästi verkkokaupasta
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
5 hyvää syytä valita piilolinssit
Piilolinsseillä näkeminen on vapautta ilman kehysten tuomaa rajausta. Tänä päivänä pystytäänkin lähes kaikki taittovirheet korjaamaan myös piilolinsseillä. Listasimme viisi hyvää syytä valita piilolinssit.
Monitehopiilolinssit ovat näppärä vaihtoehto silmälaseille
Monitehopiilolinssit ovat näppärä vaihtoehto silmälaseille
känäön kehittyminen ei ole este piilolinsseille, sillä monitehopiilolinssit ovat mainio vaihtoehto silmälaseille.
Tiesitkö, että piilolinssien vahvuudet voivat muuttua elämäsi aikana?
Tiesitkö, että piilolinssien vahvuudet voivat muuttua elämäsi aikana?
On yleinen harhaluulo, että samalla piilolinssireseptillä pärjää vuosien ajan. Näkö, piilolinssien vahvuudet ja piilolinssitarpeet muuttuvat kuitenkin ikääntymisen, silmäsairauksien ja esimerkiksi raskauden myötä.
Milloin on paras hetki laserleikkaukselle?
Milloin on paras hetki laserleikkaukselle?
Silmien laserleikkaus on turvallinen vaihtoehto näön korjaamiseen silloin, jos silmälasit tai piilolinssit eivät ole sinun juttusi. Mutta koska on oikea hetki leikkaukselle?
Katso kaikki artikkelit