Silmälasit
Ekologiset silmälasit Silmäasemalta
Ekologiset silmälasit Silmäasemalta
Ekologiset silmälasit Silmäasemalta
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Ekologiset silmälasit Silmäasemalta

Silmäaseman kestävän kehityksen mukaisesta valikoimasta löytyy ajattomia ja trendikkäitä kehysvaihtoehtoja kansainvälisiltä laatumerkeiltä. Ekologiset silmälasikehykset tunnistat myymälöissämme EKO-tarrasta.

Ekologiset silmälasit valmistetaan biopohjaisista, kierrätetyistä tai kierrätettävistä materiaaleista, mikä pienentää niiden hiilijalanjälkeä. Valitsemalla vihreämmät silmälasit tuet myös kansainvälistä ympäristötyötä. Tanskalainen Monkeyglasses lahjoittaa osan tuotoistaan orankien suojeluun, ja maailman ensimmäinen kestävän kehityksen silmälasibrändi Eco istuttaa puun jokaisesta myydystä kehyksestä.

Eco on ekologisten silmälasien edelläkävijä

Vuonna 2009 perustettu Eco kehitti ekologisesti kestäviä silmälaseja markkinoiden ensimmäisenä. Eco Recycled -metallikehykset on valmistettu 95 % kierrätetystä ruostumattomasta teräksestä ja Eco Biobased -kehysten materiaali saadaan luonnon risiiniöljystä. Eco-asetaattikehykset on tehty biohajoavasta puuvilla- ja puumassasta ilman ympäristölle haitallisia muovien pehmittimiä kuten ftalaatteja. Koteloiden PET-muovi on peräisin muun muassa kierrätetyistä virvoitusjuomapulloista.

Eco tekee yhteistyötä Trees for the Future -säätiön kanssa ja istuttaa puun jokaisesta myydystä kehyksestä. Puita on istutettu jo yli 2,5 miljoonaa.

Tutustu Eco-mallistoon.


Trendikäs Monkeyglasses yhdistää tyylin ja vastuullisuuden

Tanskalaisten Morten ja Maj-Britt Seatonin vuonna 2010 perustama, kansainvälisen A'Design Award -suunnittelupalkinnon voittanut Monkeyglasses panostaa vahvasti kestävään kehitykseen.

Merkin ekologisiin silmälaseihin on valittu muovin sijaan mahdollisimman paljon kierrätettyjä tai biohajoavia raaka-aineita, kuten puuvilla-asetaattia. Kehysten tuotannosta syntyvä hukkamateriaali käytetään uudelleen mustien kehysten tai ZERO WASTE -tuotteiden, kuten avaimenperien ja korujen valmistukseen.

Monkeyglasses tekee yhteistyötä Syn for Sagen i Afrika -järjestön kanssa, joka lahjoittaa käytettyjä silmälaseja kehitysmaihin. Lisäksi yritys antaa osan ekologisten silmälasiensa tuotosta Borneon uhanalaisten orankien pelastus- ja kuntoutustyöhön.

Tutustu Monkeyglasses-mallistoon.


Polaroidin ekologiset kehykset hyödyntävät kierrätysmateriaaleja 

Polaroidin ekologiset silmälasit valmistetaan biopohjaisista ja kierrätetyistä materiaaleista. Kehysten biopohjainen muovi sisältää 40 % vastuullisesti tuotettua risiiniöljyä, ja biopohjainen asetaatti syntyy puuvillan ja puumassan kaltaisista uusiutuvista luonnonvaroista. Vastuullisen valikoiman metallikehyksissä Polaroid hyödyntää teollisuuden jätemetallia. Ekologisiin muovikehyksiin käytetään BPA-vapaata kierrätysmuovia kertakäyttöisistä muovipulloista, ja kehysten kotelot ja puhdistusliinat tehdään kierrätetystä paperista ja polyesteristä.

Tutustu Polaroid-mallistoon.


Silmälasien kierrätys

Rikkinäiset tai selkeästi huonokuntoiset silmälasit on vastuullisuuden näkökulmasta suositeltavaa kierrättää kotimaassa jätehuollon ohjeistusten mukaisesti. Rikkinäiset silmälasit voi laittaa energiajakeeseen, tai jos se ei ole mahdollista, sekajätteeseen. Metallisankaiset silmälasit kelpaavat myös metallinkeräysastiaan, jos yli puolet tuotteesta on metallia.

Tällä hetkellä emme valitettavasti ota vastaan käytettyjä silmälaseja.

Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Syksyn 2023 ja talven 2024 silmälasimuoti
Syksyn 2023 ja talven 2024 silmälasimuoti
Syksyn 2023 ja talven 2024 silmälasimuoti tuo tullessaan sekä tummia, jykeviä asetaattilaseja että keveitä, vaaleita metallipokia.
Värikkäät silmälasikehykset pimeän vuodenajan piristykseksi
Värikkäät silmälasikehykset pimeän vuodenajan piristykseksi
Silmälasit ovat yksinkertainen tapa piristää ilmettä ja seurailla uusia trendejä. Värikkäät silmälasikehykset vaativat hivenen rohkeutta ja totuttelua, mutta niillä saat helposti luotua erottuvan ja mieleenpainuvan lookin.
Uudet linssit vanhoihin kehyksiin: vastuullista ja viimeisen päälle trendikästä
Uudet linssit vanhoihin kehyksiin: vastuullista ja viimeisen päälle trendikästä
Uudet linssit voi laittaa myös vanhoihin kehyksiin. Silmäaseman tuotepäällikkö Tiina Tukki kertoo, että tänä päivänä uudelleenlinssitetään erityisesti isovanhempien arkistojen aarteita sekä 90- ja 2000-lukujen trendikehyksiä. Lue uudelleenlinssityksen mahdollisuuksista.
Katso kaikki artikkelit