SIlmälasit
Biljardipelaajan silmälasit
BIljardipelaajan silmälasit
BIljardipelaajan silmälasit
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Biljardinpelaajan silmälasit vaativat optikolta erikoisosaamista 

Useita arvokisamitaleja voittanut pool-biljardinpelaaja Ari Ratinen totuttelee parhaillaan uuteen pelielementtiin, silmälaseihin. Silmäaseman optikon osaaminen teki Ratiseen välittömän vaikutuksen, ja uusia palkintoja on kertynyt jo kahden viikon lasien käytön jälkeen. 

Hyvinkääläinen Ari Ratinen kuuluu Suomen seuratuimpiin biljardinpelaajiin. Hän jos kuka tietää, että biljardipöydän ääressä tarvitaan äärimmäisen tarkkaa näköä. Etäisyys ja kulma pussitettavaan palloon sanelevat lyönnin voimakkuuden, ja valkoisen pallon eli "kiven" on osuttava täsmälleen oikeaan kohtaan.  


Silmien yhteistoiminta etusijalla biljardi- ja snooker-laseissa 

Ratinen pärjäsi arjessa ongelmitta ilman silmälaseja, mutta pelatessa tilanne oli toinen. Erityisesti pitkissä pussitusyrityksissä pallon reunat näyttivät epätarkoilta, ja silmät väsyivät pelien venyessä iltamyöhään. Apu löytyi Lahden Rautatienkadun Silmäasemalta, mistä Ratinen sai yksilölliset biljardinpelaajan lasit silmien yhteisnäköä parantavalla prismakorjauksella. 

"Optikon asiantuntijuus näkemisen tarpeista tarkkuuslajeissa vakuutti alusta alkaen. Ammattimaisuus ja ammattiylpeys näkyi kaikessa heti, kun astui ovesta sisään", Ratinen sanoo.  

Rautatienkadun Silmäasema tunnetaan etenkin ampumaurheilijoiden keskuudessa ratkaisuista, jotka keskittyvät silmien saumattomaan yhteisnäköön ja etäisyyden arviointiin. Myös biljardi- ja snooker-silmälaseilta vaaditaan juuri näitä asioita. 


Isot silmälasit sopivat biljardiin 

Optikko Petteri Salomaa tutki Ratisen silmät edistyksellisillä laitteilla, jotka on hankittu Rautatienkadulle nimenomaan tarkkuuslajeja ajatellen. Niiden tulosten pohjalta saadaan korjattua pienimmätkin silmien yhteistoiminnan häiriöt. Biljardinpelaajan silmälaseihin laitettiin prismakorjauksen lisäksi peliasentoa peilaava kaltevuuskulma. 

"Biljardinpelaaja on tähdätessään vahvasti etukumarassa ja katsoo linssin yläreunaan. Biljardi- ja snookerlasien suunnittelussa onkin olennaista, että linssi on riittävän korkea. Räätälöimme Ratiselle kehyksettömät lasit, joiden linssit nousevat kunnolla kulmakarvojen yläpuolelle", Salomaa kertoo. 

Lisäksi Ratinen sai Silmäasemalta ohjeet, kuinka biljardikisoihin kannattaa valmistautua näkemisen kannalta. Salomaa neuvoi käyttämään kosteuttavia silmätippoja sekä totuttamaan silmiä laseihin, jotta näkö ja arviointikyky pelitilanteessa olisivat mahdollisimman hyvät. 

"Treenasin etäisyyden arviointia heittelemällä tennispalloja käsissä. Näin silmän ja käden koordinaatio alkoivat toimia myös lasien kanssa", Ratinen sanoo. 


Silmälaseihin totuttelun jälkeen näkyviä tuloksia 

Biljardisilmälasit vaativat aluksi totuttelua, mutta nyt Ratinen kertoo pelin olevan paremmin hallinnassa kuin koskaan. Myös kauempana olevat pallot näkyvät laseilla tarkasti. 

"Biljardi on helppoa silloin, kun "kivi" eli valkoinen jää pussituksen jälkeen hyvään paikkaan. Silmälasit vaikuttivat kiven liikkeen arviointiin niin kuin muutkin pelin elementit, kuten pöydän verka tai biljardikeppi. Pari viikkoa meni sopeutuessa, mutta sen jälkeen osumatarkkuus ja kontrolli nousivat uudelle tasolle", Ratinen kuvailee. 

Nyt uunituoreet silmälasit näkyvät jo maajoukkuepelaajan tuloksissa. Biljardilasien hankinnan jälkeen Ratinen on ehtinyt napata niin pronssia Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa kuin pienempien kisojen voiton. 

Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Hyvät pyöräilylasit kuuluvat myös harrastajille
Hyvät pyöräilylasit kuuluvat myös harrastajille
Silmäaseman markkinoinnissa työskentelevän Aku Mykkäsen mukaan pyöräilylasit ovat kuitenkin hyvä hankinta kaikille pyörän selässä viihtyville.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit