Silmistä

Kaihin eteneminen: lahtelainen Marja ei halunnut jäädä kypsyttämään kaihia

Kaihin kypsyttäminen on virheellinen käsitys, jonka mukaan kaihin voisi hoitaa tehokkaasti vasta sen edettyä riittävän pitkälle. Kaihin eteneminen kannattaa todellisuudessa pysäyttää heti alkuunsa, kuten Silmäasemalla kaihileikkauksessa käynyt eläkeläinen Marja teki.

Marja on 67-vuotias elämäntyönsä metallialalla tehnyt eläkeläinen, jonka rakasta lukemisharrastusta nopea kaihin eteneminen alkoi haitata vuonna 2015. Toinen silmä alkoi vuotaa ja kirvellä jo hetken lukemisen jälkeen, ja teksti hävisi näkökentästä. Yksityinen silmälääkäri kirjoitti lähetteen kaihileikkaukseen.

Näkö kuntoon jonottamatta

Halutessaan Marja olisi päässyt julkisen puolen leikkausjonoon, mutta se olisi tarkoittanut kuukausien odottelua. Julkisella puolella silmistä olisi tässä vaiheessa leikattu vain toinen, vaikka molemmissa oli kaihia. “Jonottelu ei käy, kun on paljon hyviä kirjoja vielä lukematta. Terveys hoidetaan, kun tarve on. Silloin ei vetkutella eikä tuijotella euroja”, Marja summaa.

 

Marja oli nähnyt Apu-lehdessä Silmäaseman mainoskampanjan kaihileikkauksesta ja varasi ajan leikkaukseen Vantaalle. Hän oli tyytyväinen leikkaukseen, saamaansa palveluun ja koko kokemukseen aina ensimmäisestä puhelusta lähtien. Toimenpide ei pelottanut Marjaa: “Luotan yksityisen puolen ihmisiin, sillä he ovat alan ammattilaisia.

 

Nopeusrajoitukset näkyviin

Marjalla oli ennen leikkausta moniteholasit, mutta esimerkiksi nopeusrajoitusmerkit eivät tahtoneet erottua kuin vasta kohdalle tultaessa. Leikkauksen jälkeen hän tarvitsee laseja ainoastaan pienen tekstin lukemiseen. “Herranen aika, noihin pyöreisiin merkkeihin on tullut numerot!”, Marja kertoo huudahtaneensa miehelleen matkalla kotiin toimenpiteestä. Jälkitarkastuksessa lääkäri kertoi leikkauksen onnistuneen erinomaisesti.

 

Marja laskeskelee säästäneensä leikkauksen hinnan siinä, ettei hänen ole tarvinnut hankkia uusia moniteholaseja. Julkisella puolella toteutetun leikkauksen jälkeen silmät olisivat olleet eripariset, ja myöhemmin lasien vaihto olisi ollut jälleen edessä toisenkin silmän leikkauksen myötä.

 

Nyt Marja näkee avata kirjan aikaisin aamulla ja jatkaa lukemista iltamyöhään. Kaihin eteneminen pidemmälle ei ollut Marjalle sopiva vaihtoehto, ja hän suosittelee kaihileikkausta aivan kaikille. “Leikkaukseen kannattaa mennä heti, kun kokee siihen tarvetta, eikä jäädä mitään kypsyttelemään.” 

Pysäytä kaihin eteneminen jo tänään, ja varaa aika Silmäaseman maksuttomaan kaihineuvontaan.

Silmäaseman henkilökohtaisessa kaihineuvonnassa voit kysyä asiantuntijaltamme kaihista ja muista näkemiseen liittyvistä asioista. Käymme läpi eri linssivaihtoehdot sekä mitä kaihileikkauksessa tapahtuu ja miten se muuttaa näköäsi. Saat myös lisätietoa leikkaushinnoista ja rahoitusratkaisuista.

Varaa aika verkossa tai soita ja varaa aika: p. 010 190 200 (mpm/pvp)

Kaihineuvonta on maksuton ja se ei sido sinua mihinkään.

Lue myös:

Kaihi tai harmaakaihi tarkoittaa silmän linssin ikääntymisestä johtuvaa samentumista. Se tulee jossakin elämänvaiheessa kaikille, aivan kuten harmaat hiuksetkin.

Älä anna kaihin kypsyttää - varaa aika ilmaiseen kaihineuvontaan!
Älä anna kaihin heikentää näköäsi. Silmäaseman yksityisestä kaihileikkauksesta saat Bonusta 500 € arvosta/silmä.