Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Kaihin eteneminen: lahtelainen Marja ei halunnut jäädä kypsyttämään kaihia

Kaihin kypsyttäminen on virheellinen käsitys, jonka mukaan kaihin voisi hoitaa tehokkaasti vasta sen edettyä riittävän pitkälle. Kaihin eteneminen kannattaa todellisuudessa pysäyttää heti alkuunsa, kuten Silmäasemalla kaihileikkauksessa käynyt eläkeläinen Marja teki.

Marja on 67-vuotias elämäntyönsä metallialalla tehnyt eläkeläinen, jonka rakasta lukemisharrastusta nopea kaihin eteneminen alkoi haitata vuonna 2015. Toinen silmä alkoi vuotaa ja kirvellä jo hetken lukemisen jälkeen, ja teksti hävisi näkökentästä. Yksityinen silmälääkäri kirjoitti lähetteen kaihileikkaukseen.

Näkö kuntoon jonottamatta

Halutessaan Marja olisi päässyt julkisen puolen leikkausjonoon, mutta se olisi tarkoittanut kuukausien odottelua. Julkisella puolella silmistä olisi tässä vaiheessa leikattu vain toinen, vaikka molemmissa oli kaihia. “Jonottelu ei käy, kun on paljon hyviä kirjoja vielä lukematta. Terveys hoidetaan, kun tarve on. Silloin ei vetkutella eikä tuijotella euroja”, Marja summaa.

Marja oli nähnyt Apu-lehdessä Silmäaseman mainoskampanjan kaihileikkauksesta ja varasi ajan leikkaukseen Vantaalle. Hän oli tyytyväinen leikkaukseen, saamaansa palveluun ja koko kokemukseen aina ensimmäisestä puhelusta lähtien. Toimenpide ei pelottanut Marjaa: “Luotan yksityisen puolen ihmisiin, sillä he ovat alan ammattilaisia.


Nopeusrajoitukset näkyviin

Marjalla oli ennen leikkausta moniteholasit, mutta esimerkiksi nopeusrajoitusmerkit eivät tahtoneet erottua kuin vasta kohdalle tultaessa. Leikkauksen jälkeen hän tarvitsee laseja ainoastaan pienen tekstin lukemiseen. “Herranen aika, noihin pyöreisiin merkkeihin on tullut numerot!”, Marja kertoo huudahtaneensa miehelleen matkalla kotiin toimenpiteestä. Jälkitarkastuksessa lääkäri kertoi leikkauksen onnistuneen erinomaisesti.

Marja laskeskelee säästäneensä leikkauksen hinnan siinä, ettei hänen ole tarvinnut hankkia uusia moniteholaseja. Julkisella puolella toteutetun leikkauksen jälkeen silmät olisivat olleet eripariset, ja myöhemmin lasien vaihto olisi ollut jälleen edessä toisenkin silmän leikkauksen myötä.

Nyt Marja näkee avata kirjan aikaisin aamulla ja jatkaa lukemista iltamyöhään. Kaihin eteneminen pidemmälle ei ollut Marjalle sopiva vaihtoehto, ja hän suosittelee kaihileikkausta aivan kaikille. “Leikkaukseen kannattaa mennä heti, kun kokee siihen tarvetta, eikä jäädä mitään kypsyttelemään.” 

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Kaihileikkauksesta bonusta
Älä anna kaihin heikentää näköäsi. Silmäaseman yksityisestä kaihileikkauksesta saat Bonusta 500 € arvosta/silmä.
Kaihi eli harmaakaihi
Kaihi eli harmaakaihi
Kaihi tai harmaakaihi tarkoittaa silmän linssin ikääntymisestä johtuvaa samentumista. Se tulee jossakin elämänvaiheessa kaikille, aivan kuten harmaat hiuksetkin.
Helmi Äijälä kuunteli sukulaisten kokemuksia: kaihileikkauksen jälkeen maailma kirkastui
Helmi Äijälä kuunteli sukulaisten kokemuksia: kaihileikkauksen jälkeen maailma kirkastui
Sastamalalaisen Helmi Äijälän, 94, sukulaiset kehottivat häntä käymään kaihileikkauksessa. Äijälä oli 93-vuotias, kun hän kävi toimenpiteessä elokuussa 2019 Tampereella. Onnistunut kaihin korjaaminen todisti, ettei leikkaukseen meno ole koskaan liian myöhäistä.
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmätautien erikoislääkäri ja dosentti Antti Viljanen kohtaa silmäleikkausta pelkääviä asiakkaita työssään päivittäin. Kysyimme häneltä, mikä silmäleikkauksessa useimmin pelottaa ja miten hän rauhoittelee riskeistä huolestuneita.
Näytä kaikki artikkelit