Silmistä

Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset

Moni ihmettelee silmälasiostoksilla, mikä merkkikehyksissä maksaa. De Rigo Visionin maahantuoja Antti Lahdensuu kertoo, mistä silmälasikehysten hinta koostuu ja miksi laadukkaista kehyksistä kannattaa maksaa enemmän.

Antti Lahdensuu tietää tarkkaan, miksi merkkikehykset maksavat enemmän. Kalliit, laadukkaat ja kestävät materiaalit sekä niiden vaikeampi työstettävyys nostavat tuotantohintaa. Laadukkaat silmälasikehykset koostuvat myös kestävistä, vaihdettavista varaosista sekä taidokkaasta suunnittelutyöstä.

laadukkaat materiaalit kestävät käytössä

 

Laadukas materiaali kestää käytössä

“Muovikehyksissä laadukkain materiaali on selluloosa-asetaatti, joka ei itse asiassa ole muovia, vaan puuvilla- ja puukuitupohjainen polymeeri”, Lahdensuu kertoo.

Kaikissa mahdollisissa väreissä saatavia selluloosa-asetaatti-levyjä kypsytetään tarkoissa olosuhteissa ja lämpötilassa. Kypsytys vie pisimmillään kaksi vuotta: mitä kauemmin, sitä vahvempaa materiaalista tulee. Allergisoimaton ja ekologinen selluloosa-asetaatti on kierrätettävää, kevyttä, kestävää sekä joustavaa.

Laadukkaissa muovikehyksissä käytetään myös polykarbonaattia ja esimerkiksi urheilulaseissa suosittua kestävää hiilikuitua. Metallikehyksiä tehdään eri metalliseoksista sekä teräksestä ja kevyestä titaanista. Muissa kuin titaanikehyksissä saattaa olla nikkeliä, mutta laadukkaat silmälasikehykset on pinnoitettu niin kestävästi, että ne eivät aiheuta allergiaoireita ja täyttävät tiukimmatkin EU-direktiivit.

 

laadukkaat silmälasikehykset ja yksityiskohdat

 

Yksityiskohdat ja istuvuus kunniaan

Lahdensuu kehottaa tarkastamaan kehyksistä niiden ryhdikkyyden, saranoiden toimivuuden ja nenäosan kiinnityksen. Istuvuus kasvoilla ja nenällä on erityisen tärkeää.

“Kunnon kehyksen tuntee kädessä. Jos sovitat esimerkiksi kenkää, joka puristaa, niin hylkäät sen välittömästi”, Lahdensuu vertaa.

Laadukkaat silmälasikehykset valmistanut tehdas takaa varaosien saatavuuden kaikkiin kehyksiinsä EU:n säätämät kaksi vuotta. Tämä ja yksityiskohtainen valmistusprosessi näkyvät kehysten hinnassa. Monimutkaisten, koristeellisten mallien valmistukseen voi kuulua parhaimmillaan yli 200 työvaihetta, joista 150–180 tehdään käsityönä. Ajallisesti koko prosessissa voi vierähtää useampi kuukausi.

 

Trendikkäitä ja ajattomia malleja

Merkkikehysten valmistajien luovat johtajat seuraavat trendejä ympäri maailmaa ja välittävät ne kehyssuunnittelijoille. Muotitalot määräävät kulloisenkin muodin, joka näkyy esimerkiksi kehysten muodoissa ja väritoimisto Pantonen päättämänä vuoden värinä.

Lahdensuu mainitsee pari kehysmallia, jotka näyttävät pitävän pintansa vuodesta toiseen. Kulmista ylöspäin nouseva, kasvoja kohottava perhosmalli ja pilottimalli ovat kestosuosikkeja. Lahdensuu povaa metallikehysten tuloa ja kulmikkaan mallin nousua pyöreiden kehysten rinnalle. Kehysten lukumäärässä hän luottaisi kolmeen.

“Jokainen tarvitsee arkilasit, juhlalasit teatteriin, oopperaan tai vähän hienompaan tilaisuuteen ja lasit tai aurinkolasit voimakkuuksilla urheiluun.”

 

Tutustu Silmäaseman laadukkaiden silmälasikehysten valikoimaan verkkokaupassa tai lähimmässä liikkeessä.

Silmäasema palvelee sinua

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Tarvitsetko ajan optikon näöntutkimukseen tai silmälääkärille? Varaa aika kätevästi verkossa.

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.