Kokemuksia silmäleikkauksista
Lasereikkauskokemus: Tuukka Hirvonen
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Silmien laserleikkaus kokemuksia: Tuukka Hirvonen kyllästyi silmälasirumbaan

Sijoittajasuhdevastaava Tuukka Hirvonen kyllästyi piilolinssien ja silmälasien kanssa säheltämiseen. Käytyään Silmäaseman laserleikkauksessa Helsingin Silmäsairaalassa kesällä 2019 pääsi hän nauttimaan auringosta, urheilusta sekä vesileikeistä lasten kanssa ilman silmälasisäätöä.

Tuukka Hirvonen sai silmälasit jo ala-asteella ja ehti vuosien varrella tottua niihin. Urheilua harrastava Tuukka koki kuitenkin silmälasien, piilolinssien ja aurinkolasien jatkuvan vaihtelun turhauttavaksi, erityisesti kesällä. Ennen leikkausta silmien näöntarkkuudet olivat -4.25 ja -4. Laserleikkaukselta Tuukka toivoi helpotusta arkeen.

"Laserleikkaus helpotti elämää ja vähensi säätämistä", tyytyväinen Tuukka kertoo.

"Laserleikkaus helpotti elämää ja vähensi säätämistä", tyytyväinen Tuukka kertoo.

Tiedonhaku hälvensi pelkoja

Tuukkaa mietitytti etukäteen leikkauksen onnistuminen. Taustatyön myötä kävi ilmi, että leikkauksen riskit ovat todella pienet. Tuukka etsi tietoa operaatiosta niin netistä kuin kyselemällä ystävä- ja tuttavapiiriltään silmien laserleikkaus kokemuksia. Pelot ja epäluulo hälvenivät viimeistään, kun Tuukka tapasi leikkaavan lääkärin, silmätautien erikoislääkärin, silmäkirurgi Torsti Sihvolan.

“Netti on siitä huono, että siellä tulee enemmän vastaan negatiivisia silmien laserleikkaus kokemuksia. Järkeilin sen niin, että harvemmin kukaan palveluun tyytyväinen ottaa asiakseen mennä pauhaamaan esimerkiksi keskustelupalstalle”, Tuukka kertoo.

Voimakkuuksien puolesta sekä Femtolasik että Smile olisivat olleet mahdolliset leikkaustekniikat, mutta yhdessä lääkärin kanssa päädyttiin Smile-toimenpiteeseen. Lääkäri kertoi Smilen olevan uudempi leikkaustekniikka, joka säästää silmän kudosta ja aiheuttaa esimerkiksi vähemmän kuivasilmäisyyttä. Tämän vuoksi Tuukka piti sitä hyvänä vaihtoehtona.

Leikkauspäivänä Silmäaseman sairaalan henkilökunta kävi Tuukan kanssa läpi toimenpiteen kulun sekä jälkihoidon ja varmisti, ettei hänellä ollut leikkaukseen liittyviä huolia. “Totta kai pientä jännitystä oli. Jännittäähän veren luovuttaminenkin joka kerta, vaikka tietää, mitä siinä tapahtuu”, tunnustaa Tuukka. Leikkaava lääkäri Torsti Sihvola vakuutti kuitenkin Tuukan rauhallisella ja luottamusta herättävällä olemuksellaan. ”Torsti selitti koko toimenpiteen ajan mitä hän tekee ja ettei ole mitään hätää”, muistelee Tuukka.

SMILE-leikkauksen jälkeen Tuukan toiseen silmään jäi vielä karhentumaa, joka palattiin saman tien korjaamaan.

“Torsti osasi selittää, mitä hän tekee ja ettei ole mitään hätää. Hoidettiin asia kivasti kerralla kuntoon”, Tuukka kuvailee.

Laserleikkaus toi vapautta

Silmien laserleikkauksen jälkeen Tuukka on voinut kesälomallaan urheilla vapaammin sekä nauttia esimerkiksi lasten kanssa uimisesta ilman piilolinssien ja uimalasien kanssa taiteilua. Hän rohkaisee kaikkia operaatiosta haaveilevia lukemaan silmien laserleikkaus kokemuksia ja tutustumaan tilastoihin.

“Olen ollut tosi tyytyväinen, kun elämä on helpottanut ja säätäminen loppunut”, Tuukka summaa.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia
Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmätautien erikoislääkäri ja dosentti Antti Viljanen kohtaa silmäleikkausta pelkääviä asiakkaita työssään päivittäin. Kysyimme häneltä, mikä silmäleikkauksessa useimmin pelottaa ja miten hän rauhoittelee riskeistä huolestuneita.
Silmien laserleikkaus kokemuksia: tubettaja Jaakko Parkkali ilahtui päästessään leikkaukseen nopeasti
Silmien laserleikkaus kokemuksia: tubettaja Jaakko Parkkali ilahtui päästessään leikkaukseen nopeasti
Lahtelainen Jaakko Parkkali on suosittu YouTube-tähti, jolla on yli 170 000 seuraajaa. Parkkali halusi eroon silmälasien aiheuttamasta riesasta ja hakeutui Silmäasemalle silmien laserleikkaukseen. Nyt hän nauttii helpommasta arjesta ja ihmettelee, miksei mennyt toimenpiteeseen jo aiemmin.
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Ammattiurheilijat kuten Leijona-kiekkoilija Mikko Lehtonen tietävät, miten haastavaa liikunta voi olla silmälasien ja piilolinssien käyttäjälle. Myös vapaa-ajan liikkujan nautinto kärsii, kun silmälasit ovat tiellä tai piilolinssit ärsyttävät silmiä.
Näytä kaikki artikkelit