Silmistä

Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia

Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.

Sofia Ruutu silmäleikkaus

"Silmälasit tuntuivat aina olevan tiellä, ja piilolinssit tekivät silmistäni kuivan tuntuiset."

 

Sofia Ruudun arkeen eivät silmälasit enää kuulu

Yrittäjä Sofia Ruutu kirjoittaa muotiblogia, jossa hän esittelee lukijoilleen upeita asukokonaisuuksia. Bloggarin tyyliin eivät kuulu enää silmälasit, sillä hän kävi vastikään laserleikkauksessa. Jo ala-asteikäisenä silmälasit saaneen Ruudun näöntarkkuus oli oikeassa silmässä -1,75 ja vasemmassa -2,25. Lisäksi molemmissa silmissä oli hajataittoa. Ruutu leikitteli ilokseen näyttävillä pokilla ennen leikkausta, mutta hän ei koskaan viihtynyt lasit päässä.

“Silmälasit tuntuivat aina olevan tiellä, ja piilolinssit tekivät silmistäni kuivan tuntuiset. Oli myös rasittavaa raahata kaikkia tarvikkeita mukana matkoilla. Suomen säässä silmälasini olivat aina joko huuruiset, märät, haluamieni aurinkolasien tiellä, hukassa tai tahraiset”, Ruutu kertoo.

 

Laserleikkaus ja raskaus eivät sopineet yhteen

Ruutu harkitsi laserleikkausta usean vuoden ajan. Kaksi raskautta ja pitkät imetykset estivät kuitenkin haaveen toteutumisen, sillä laserleikkausta suositellaan aikaisintaan puolen vuoden kuluttua synnytyksestä tai imetyksen päättymisestä.

Kun leikkaus sopi taas Ruudun elämäntilanteeseen, hän tiedusteli tuttaviltaan silmien laserleikkaus kokemuksia. Hänelle suositeltiin Silmäaseman kirurgi Torsti Sihvolaa.

 

Silmäkirurgin hellässä huomassa

Ruutua jännitti etukäteen, sattuisiko tai epäonnistuisiko toimenpide, mutta esitutkimus Sihvolan vastaanotolla hälvensi pelkoja. Esitutkimuksessa hän sai kattavasti tietoa leikkauspäivän kulusta, epätodennäköisistä mutta mahdollisista riskeistä ja toipumisesta. Sihvolan suosittelema SMILE-laserleikkaus oli lopulta täysin kivuton, ja Ruutu tunsi olonsa turvalliseksi ja rauhalliseksi Silmäaseman henkilökunnan huomassa.

“Sihvola oli hyvin rauhoittava ja ammattimainen. Hoitaja silitteli kättäni koko toimenpiteen ajan, ja minulla oli luottavainen ja rentoutunut olo”, Ruutu vakuuttaa.

 

Tarkka näkö jo seuraavana päivänä

Jo leikkausta seuraavana päivänä Ruutu sai positiivisia laserleikkaus kokemuksia, sillä hän näki ympäristönsä tarkasti. Kivutonta toipumisaikaa siivitti helpotuksen tunne onnistuneesta toimenpiteestä ja ilo elämästä ilman silmälaseja. Äärimmäisen tyytyväistä Ruutua harmitti ainoastaan, ettei hän ollut hakeutunut laserleikkaukseen aiemmin.

“Näkö on niin iso asia ja nautinto, että vaivattomaan ja hyvään näkemiseen jos johonkin kannattaa sijoittaa. Suosittelen leikkausta ihan kaikille sitä harkitseville: myös tulevaisuudessa omille lapsilleni, jos se on heille tarpeen ja mahdollinen.”

Laserleikkauksen maksuton hoitoarvio

Maksuttomassa hoitoarviossa käyt läpi asiantuntijamme kanssa, miten tällä hetkellä näet ja miten haluaisit nähdä. Saat arvion leikkauksen lopputuloksesta ja lisätietoa eri leikkaustekniikoista. Hoitoarvio on täysin maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään. 

Lue myös:

Videobloggaaja, laulaja ja lauluntekijä Sara Forsberg, taiteilijanimeltään SAARA, kävi Silmäasemalla laserleikkauksessa alkusyksystä 2018.

Houkutteleeko elämä ilman silmälaseja, mutta ajatus laserleikkauksesta saa sinut paniikkiin? Oletko niin tottunut silmälaseihin, että niistä luopuminen hirvittää?

Silmät ovat videokuvaaja Tuukka Kovasiivelle äärimmäisen tärkeät työn puolesta. Vuodenvaihteessa tehty silmien laserleikkaus oli kokemuksena rennompi kuin hän oli odottanut.

Onko sinulla kysyttävää laserleikkauksesta? Asiantuntijamme auttavat.

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme arvioi leikkauksen sopivuuden sinun silmillesi. Et sitoudu mihinkään ja saat tilaisuuden keskustella sinua mietityttävistä asioista. 

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.