Silmistä

Silmäaseman leikkaustakuu

Silmäaseman leikkaustakuu varmistaa, että olet tyytyväinen silmäleikkauksen lopputulokseen ja että yhdessä lääkärin kanssa sovittu taittotavoite saavutetaan. Joskus laser- tai linssileikkauksella ei päästä ensimmäisellä kerralla aivan suunniteltuun tulokseen. Kaksi vuotta voimassa oleva takuu kattaa uusintaleikkauksen, kun sille on lääketieteellinen perustelu.

Leikkauksen tavoite määritellään esitutkimuksessa

Laser- tai linssileikkausta edeltävässä esitutkimuksessa tarkistetaan, että edellytykset leikkaukselle täyttyvät. Samalla lääkäri määrittää leikkaukselle tarkkuustavoitteen. “Taittovirhekirurgiassa pyritään yleensä saavuttamaan yhtä hyvä kaukonäkö kuin silmälaseilla tai piilolinsseillä, mutta tavoite riippuu myös asiakkaan iästä ja leikkausmenetelmästä”, kertoo silmätautien erikoislääkäri Sebastian Eskelin. “Lisäksi esimerkiksi kaihileikkaukselle voidaan asettaa erillinen taittovirhetavoite, jolloin leikkaus kuuluu takuun piiriin.”

Tutkimusvaiheessa selvitetään uusintaleikkauksen mahdollisuus siinä tapauksessa, ettei tarkkuustavoite täyty. Useimmiten silmä voidaan leikata uudelleen, mutta sarveiskalvon ohuus tai muoto saattavat olla esteenä uudelle leikkaukselle.

 

Uusintaleikkaus viimeistelee tuloksen

Eskelinin mukaan taittovirhekirurgia on turvallista ja sen riskit ovat hyvin pieniä. “Leikkaustavoite saattaa jäädä saavuttamatta siksi, että lasiarvon ja sarveiskalvon mittauksissa on aina mahdollisuus pieniin epätarkkuuksiin”, hän kertoo. “Kudoksen paranemisessa on myös pieniä yksilöllisiä eroja, sillä jokainen silmä reagoi laserointiin omalla tavallaan.”

Leikkaustakuu kattaa myös näön luonnolliset muutokset kahden vuoden ajan toimenpiteen jälkeen. Esimerkiksi nuorella, jonka näkö edelleen kehittyy, taittovirhe saattaa kasvaa leikkauksesta riippumattomista syistä. Mitä iäkkäämpi asiakas, sitä harvinaisempia luonnolliset muutokset ovat.

 

Optikko tai silmälääkäri tarkastaa leikkaustuloksen

Silmä tottuu uuteen taittoon pikkuhiljaa, kun leikattu kudos paranee. Taittovirhe ei välttämättä korjaannu heti vaan pikkuhiljaa. Leikkaustakuu on voimassa kaksi vuotta, joiden aikana käy varmasti ilmi, onko uusintaleikkaukselle tarvetta. Jälkitarkastuksissa testataan silmän taittovoima ja leikkauksesta toipuminen.

Leikkaustakuun voimassaoloaikana asiakas yleensä hakeutuu itse silmälääkärille tai optikolle, jos näössä tuntuu olevan ongelmia. Vastaanotolla tutkitaan silmien taittovoima ja ohjataan eteenpäin, jos kriteerit uudelle leikkaukselle täyttyvät. Tarvittaessa uusintaleikkaus voidaan tehdä useamman kerran, jos asiakkaalla on esimerkiksi voimakasta hajataittoa.

 

Leikkaustakuu varmistaa tarkan näön

Likitaittoisuutta korjaava laserleikkaus onnistuu lähes poikkeuksetta kerralla, joten leikkaustakuuta tarvitaan vain harvoin. Vain 1–2 prosenttia Silmäaseman laserleikkausasiakkaista tarvitsee uusintaleikkausta. Myös linssileikkauksissa korjausleikkaus tehdään nykyään vain alle 10 prosentille asiakkaista.

“Takuun avulla varmistamme jokaiselle asiakkaallemme mahdollisimman tarkan näön”, Eskelin summaa. Silmäasemalta saat asiantuntevaa palvelua aina ensimmäisestä tapaamisesta siihen asti, että näkösi on suunnitellulla tasolla.

Mietitkö silmäleikkausta? Varaa aika maksuttomaan laserleikkauksen hoitoarvioon!

Maksuttomassa hoitoarviossa käyt läpi asiantuntijamme kanssa, miten tällä hetkellä näet ja miten haluaisit nähdä. Saat arvion leikkauksen lopputuloksesta ja lisätietoa eri leikkaustekniikoista. Hoitoarvio on täysin maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Lue myös:

Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.

Lahtelainen Jaakko Parkkali on suosittu YouTube-tähti, jolla on yli 170 000 seuraajaa. Parkkali halusi eroon silmälasien aiheuttamasta riesasta ja hakeutui Silmäasemalle silmien laserleikkaukseen. Nyt hän nauttii helpommasta arjesta ja ihmettelee, miksei mennyt toimenpiteeseen jo aiemmin.

Videobloggaaja, laulaja ja lauluntekijä Sara Forsberg, taiteilijanimeltään SAARA, kävi Silmäasemalla laserleikkauksessa alkusyksystä 2018.