Silmäleikkaukset
Aarne Kokon kokemus linssileikkauksesta: tuottava investointi elämänlaatuun
Aarne Kokko kokee linssileikkauksen olleen hyvä investointi elämänlaatuun
Aarne Kokko kokee linssileikkauksen olleen hyvä investointi elämänlaatuun
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Aarnen kokemus linssileikkauksesta: tuottava investointi elämänlaatuun

Toimitusjohtajan työstä eläköityneelle Aarne Kokolle linssileikkaus tuli ajankohtaiseksi, kun edessä oli kuorma-autokortin uusiminen. Oman kokemuksen mukaan näkö oli selvästi heikentynyt, joten Aarne tiesi uuden kortin vaativan joko moniteholasit tai leikkauksen.

“Olin käyttänyt lukulaseja jo kymmenisen vuotta, mutta ne eivät enää auttaneet. Minun oli vaikea nähdä myös kauemmas, enkä erottanut tarkasti esimerkiksi tienviittoja ja liikennemerkkejä.”

Pitkiä hiihtoja ja pyöräilyjä ja metsänhoitoa harrastava Aarne ei halunnut hankkia moniteholaseja, sillä ne huurtuisivat pyörän selässä, hiihtoladulla ja metsätöissä. Lisäksi lasit pitäisi uusia muutaman vuoden välein. Linssileikkauksella oli hintaa, mutta niin olisi monitehoillakin.

“Linssileikkaus oli minusta kuin investointi, jonka tuotto näkyy parempana elämänlaatuna. Nyt luotan, etten enää tarvitse silmälaseja koko elämässäni”, Aarne perustelee päätöstään.


Huono näkö häiritsi ruokakaupassa ja urheilukisoissa

Ennen linssileikkausta Aarne ei nähnyt lukea kaupan hyllyjen tekstejä ja hintalappuja eikä kestävyysurheilijalle tärkeitä ruokien ravintosisältöjä ilman lukulaseja. Silti lasit unohtuivat jatkuvasti kotiin.

“Jostain syystä ne lukulasit olivat aina hukassa tai väärässä paikassa”, Aarne sanoo.

Hoitaessaan omaa metsäänsä hän ei pystynyt tarkentamaan katsetta moottorisahan yksityiskohtiin, eikä esimerkiksi sen ketjujen hiomisesta tullut mitään. Aarne kokeili lukulaseja visiirin alle, mutta linssit huurtuivat heti. Lähes kaikki metsätyöt oli tehtävä ilman silmälaseja.

Urheilukisoissa hän joutui pysähtymään ja kaivamaan lasit taskusta lukeakseen sykemittaria, pyörän mittareita tai karttaa. Opaskyltit matkan varrella olivat sen verran sumuisia, ettei hänen auttanut kuin katsoa kanssakilpailijoita ja polkea mukana.


Linssileikkauksen jälkeen kilpakuntoilu maistuu

Huhtikuussa tehdyn linssileikkauksen jälkeen kilpakuntoilu tuntuu Aarnen mukaan taas mielekkäältä. Omaa kuntoa on helppo seurata, kun sykkeen voi tarkistaa ilman silmälaseja. Pitkissä urheilusuorituksissa energiansaanti ja nesteytys pysyvät ennakoivasti hallinnassa.

“Energiageeliä ja urheilujuomaa pitää pitkäkestoisissa tapahtumissa nauttia puolen tunnin välein. Ajanseuranta onnistuu ainoastaan mittareita seuraamalla”, hän täsmentää.

Pyöräillessä hyvä näkö on myös turvallisuustekijä. Vain pari kuukautta linssileikkauksesta Aarne osallistui jo Ruotsissa 315 kilometrin pituiseen Vätternin ympäriajoon. Mukana oli noin 16 000 pyöräilijää, ja iso osa matkasta ajettiin yötä myöten. “Siinä oli hyvä nähdä ne muutkin kilpailijat,” Aarne summaa.


Linssileikkaukseen valmistautuminen vakuutti

Aarne ei kokenut minkäänlaista pelkoa mennessään linssileikkaukseen. Hän oli lukenut verkosta paljon muiden linssileikkauskokemuksia ja tiesi, ettei toimenpide veisi kauan eikä tuntuisi miltään.

“Olin valinnut tunnetun yrityksen ja kokeneen lääkärin sekä sitoutunut linssileikkauksen jälkihoitoon. Riski oli alkujaankin promillen luokkaa, ja tein itse parhaani minimoidakseni sen.” Myös linssileikkauksen toipumisaika tuntui Aarnesta lyhyeltä, sillä vuosia urheilua harrastaneena hänellä oli jo kokemusta useammasta leikkauksesta.

“Erilaisten vammojen seurauksena on leikattu molemmat olkapäät, joiden toipuminen vei monta kuukautta. Nyt kevyt liikunta oli sallittua lähes heti leikkauksen jälkeen. Sykkeet eivät saaneet nousta, mutta koiraa pääsin ulkoiluttamaan.”


Linssileikkaus saa arvosanaksi vahvan kiitettävän

Aarne antaa linssileikkauskokemukselleen arvosanaksi 9,5. Täydestä kympistä jäi uupumaan vain siksi, että hän näkee pimeällä valojen ympärillä haloefektejä, pienen tekstin lukeminen hämärässä on toisinaan haastavaa, ja kirkkaalla säällä aurinko häikäisee helpommin.

Mikään näistä ei onneksi häiritse häntä suuremmin, saati sitten vaikuta treeniin. Aarne on myös luottavainen, että linssileikkauksen sivuvaikutukset vähenevät ajan kanssa. Kävi miten kävi, hän on äärimmäisen tyytyväinen linssileikkauksensa lopputulokseen. Jos hän saisi nyt päättää, hän olisi käynyt leikkauksessa jo 10–15 vuotta aikaisemmin.

“On hienoa, kun ei tarvitse enää miettiä, ovatko lasit mukana. Yllätyksenä tuli, että väritkin näkyvät linssileikkauksen ansiosta paljon kirkkaampina. Erityisesti sinisen näen ihan eri tavalla”, hän kertoo.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Mikko Kuustosen kokemus silmien linssileikkauksesta
Lauluntekijä, artisti ja tv-persoona Mikko Kuustonen oli jo vuosia miettinyt linssileikkaukseen menoa, koska silmälasit hankaloittavat monella tavalla työskentelyä esiintymiskeikoilla ja tv-työssä. Lue lisää Mikon leikkauskokemuksesta Silmäasemalla.
Linssileikkauksella korjataan ikänäköä
Linssileikkauksella korjataan ikänäköä
Linssileikkaus eli ikänäköleikkaus Silmäasemalla sopii erityisesti sinulle, joka olet yli 45-vuotias ja haluat eroon silmälaseista. Linssileikkauksella voidaan korvata lukulasit, kaukolasit tai moniteholasit ja poistaa hajataitto. Se antaa sinulle vapauden valita itse, miten näet pysyvästi, ilman huolta kaihista.
5 syytä mennä linssileikkaukseen
5 syytä mennä linssileikkaukseen
Haluaisitko pysäyttää ikänäön etenemisen? Oletko kyllästynyt pelaamaan kauko- ja lukulasien kanssa? Syitä mennä linssileikkaukseen ei tarvitse kauan hakea. Silmäaseman linssileikkaus ratkaisee monta silmien ikääntymiseen liittyvää ongelmaa.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit