Piilolinssit
Piilolinssit saunassa ja uidessa
Piilolinssit saunassa ja uidessa
Piilolinssit saunassa ja uidessa
Varaa aika piilolinssien sovitukseen
PIILOLINSSIEN ENSISOVITUS
tai
PIILOLINSSIKONTROLLI

Piilolinssit saunassa ja uidessa: näin varmistat turvallisen käytön

Piilolinssit helpottavat elämää monella tavalla ja tuovat liikkumiseen vapautta ilman rajoittavia silmälaseja. Saunassa ja uidessa piilolinssien kanssa täytyy kuitenkin olla erityisen varovainen. Vältä riskit noudattamalla näitä neuvoja.

Jätä piilolinssit pois löylyn ajaksi

Piilolinssit saunassa saattavat tarttua silmään, sillä saunan lämpö kuivattaa linssejä. Piilolinssit valmistetaan usein hydrogel-nimisestä muovista, jonka koostumuksesta jopa puolet on vettä. Kun vesi haihtuu kuumuudessa, piilolinssien muoto muuttuu ja niiden pois ottaminen hankaloituu. Kuivat piilolinssit eivät päästä tarpeeksi happea silmän pinnalle, mikä voi pahimmillaan altistaa erilaisille silmätulehduksille.

Turvallisimmat piilolinssit saunassa ovat kertakäyttölinssit, jotka tulee vaihtaa uusiin heti saunan jälkeen. Lauteilla kannattaa istua lyhyitä aikoja kerrallaan ja saunasta poistua kokonaan, jos piilolinssit tuntuvat kuivuvan kiinni silmiin. Tällöin kannattaa juoda nestettä ja poistaa linssit vähintään puolen tunnin odottelun jälkeen. Silmien aktiivinen räpyttely löylyissä ehkäisee piilolinssien kuivumista. Silmät pysyvät kosteampina, kun muistat nauttia riittävästi alkoholittomia ja kofeiinittomia janojuomia. Kuivumista voi helpottaa myös kostutustipoilla.


Muista käsihygienia piilolinssien käytössä

Uimareissulla piilolinssit saattavat huuhtoutua veden mukana pois ja imeä epäpuhtauksia ja kemikaaleja vedestä. Vaikka uimahalleissa käytetään klooria puhdistamaan vettä, se sisältää silti tulehduksia aiheuttavia viruksia ja mikrobeja. Erityisesti luonnonvesissä vaarana on akantameba-alkueläimen aiheuttama vakava sarveiskalvontulehdus.

Uinnin aikana suositeltavinta on käyttää uimalaseja omilla vahvuuksilla. Silmäaseman myymälöiden henkilökunta auttaa sinua mielellään löytämään sopivat uimalasit. Myös kertakäyttöisten piilolinssien ja tiiviiden uimalasien yhdistelmä sopii uimareille, mutta puhtaat piilolinssit kannattaa sujauttaa silmiin heti uimasta tultua. Muistathan lisäksi huolehtia riittävästä käsihygieniasta, sillä uimaveden ja maaperän bakteerit voivat joutua silmiin likaisten sormien kautta. Piilolinssejä tulee aina käsitellä puhtailla ja kuivilla käsillä.

Piilolinssit saunassa ja uimassa eivät kenties ole se kaikkein paras ratkaisu, mutta kertakäyttölinssit ja käsihygienia suojaavat riskeiltä.

Saat piilolinssireseptin piilolinssien ensisovituksessa tai piilolinssikontrollissa, jossa määritetään juuri sinun silmiisi sopivat linssit ja oikeat voimakkuudet. Sovituksen tai kontrollin jälkeen saat piilolinssireseptin.

Tilaa kertakäyttöpiilolinssit verkkokaupasta
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Piilolinssien käyttö ja riskit: näin vältät sudenkuopat
Oikein käytettynä piilolinssit ovat huoleton tapa helpottaa arkielämää, vaihtaa ilmettä ulos lähtiessä ja nauttia liikunnasta ilman rajoittavia silmälaseja. Niiden käyttöön liittyy kuitenkin paljon uskomuksia ja epävarmuutta. Lue tästä usein kysytyt kysymykset piilolinssien riskeistä ja vältä väärinkäsitykset.
Uimalasit vahvuuksilla auttavat näkemään pinnanalaisen maailman
Uimalasit vahvuuksilla auttavat näkemään pinnanalaisen maailman
Uinti parantaa lihaskuntoa, vahvistaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä sekä rentouttaa mieltä. Uimisen ilo karkaa kuitenkin helposti, jos vedessä ei näe kunnolla, vedenparannusaineet ärsyttävät silmiä tai piilolinssi huuhtoutuvat pois. Ratkaisun tarjoavat omien vahvuuksien mukaan hiotut optiset uimalasit. Lue, mitä uimalaseja valitessa kannattaa ottaa huomioon.
Piilolinssitarkastus antaa eväät piilolinssien turvalliseen käyttöön
Piilolinssitarkastus antaa eväät piilolinssien turvalliseen käyttöön
Oletko koskaan miettinyt, voiko piilolinssi kadota silmään ja miksi piilolinssitarkastus on niin tärkeä ennen ensimmäisiä piilolinssejä? Optometristi Erika Eskola vastasi asiakkaidemme usein kysyttyihin kysymyksiin.
Kenelle laserleikkaus sopii?
Kenelle laserleikkaus sopii?
Silmien laserleikkaus on turvallinen vaihtoehto näön korjaamiseen silloin, jos silmälasit tai piilolinssit eivät ole sinun juttusi. Laserleikkaus sopii lähes kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun näöntarkkuus on pysynyt samana pari vuotta.
Katso kaikki artikkelit