Piilolinssit
Vinkit piilolinssien ensisovitukseen
Piilolinssien ensisovitus – näin pääset alkuun
Piilolinssien ensisovitus – näin pääset alkuun
Varaa aika piilolinssien ensisovitukseen
VARAA AIKA

Näin pääset alkuun piilolinssien ensisovituksessa

Ensimmäiset päivät ja viikot voivat tuntua haastavilta, kun aloitat piilolinssien käytön. Piilarien käsittelyn opettelu saattaa viedä aikansa, eikä ensimmäinen linssivalinta kenties olekaan paras mahdollinen. Luovuttaa ei silti kannata, sillä optikon avustuksella sopivat piilolinssit löytyvät lähes kaikille. Myös linssin laittaminen silmään helpottuu, kun räpyttely vähenee harjoittelun myötä. Palkintona sinnikkyydestä on helppo, virkistävä ja vapautta lisäävä vaihtoehto silmälaseille. 


Piilolinssien ensisovitus auttaa alkuun

Piilolinssien ensisovituksessa Silmäasemalla optikko varmistaa, ettei piilolinssien käytölle ole estettä ja valitsee tarpeitasi parhaiten vastaavan linssin. Pääset myös harjoittelemaan piilolinssien käsittelyä optikon opastaessa sinut alkuun piilolinssien käytössä. Saat piilolinssireseptin, kun piilolinssien käsittely onnistuu sujuvasti.


Näöntarkastusta ei tarvita, jos sinulla on jo alle vuoden vanha optikon tai silmälääkärin silmälasiresepti. Varaathan muussa tapauksessa ensin ajan näöntarkastukseen ja vasta sen jälkeen piilolinssien ensisovitukseen. Voit varata ajan optikon näöntarkastukseen tästä.


Näin valmistaudut ensisovitukseen

Valmistaudu kertomaan optikolle näkemisen tarpeistasi ja toiveistasi piilolinssien suhteen, mahdollisista allergioista sekä missä tilanteissa ja kuinka usein haluaisit käyttää piilolinssejä. 


Piilolinssien ensisovituksessa ei käytetä mustuaista laajentavia tippoja, jotka sumentavat näön tilapäisesti. Voit siis hyvin saapua ensisovitukseen autolla.


Jos silmiin koskeminen on sinulle vaikeaa tai tuntuu ajatuksena epämiellyttävältä, voit harjoitella sitä etukäteen. Pese ja kuivaa kädet ja kosketa sen jälkeen kevyesti silmää ripsien tyvestä. Mikäli tämä tuntuu heti helpolta, aloita harjoittelu suoraan koskemalla silmän valkoista osaa. Piilolinssien laittaminen silmiin käy helpommin, kun toistat tätä muutamana päivänä. Älä huoli, vaikka räpyttelisit alkuun koko ajan. Se on täysin normaalia ja menee pikkuhiljaa ohi.


Alla voit tutustua yleisimpiin piilolinssityyppeihin. Sinun ei tarvitse tietää, millaiset linssit haluat, vaan optikko suosittelee vaihtoehtoja keskusteltuaan kanssasi.

Yleisimmät piilolinssityypit
Yleisimmät piilolinssityypit

Sopivat piilolinssit jokaiselle

Tänä päivänä saatavilla on niin pehmeitä, happea läpäiseviä silikonihydrogeelipiilolinssejä kuin kovia piilolinssejä, jotka on valmistettu happea läpäisevästä muovista. Tooriset piilolinssit korjaavat hajataiton ja monitehopiilolinssit ikänäön. Erityisesti suuremmille voimakkuuksille löytyy myös piilolinssejä, jotka vaihdetaan vain puolen vuoden tai vuoden välein. Nykyaikaisilla piilolinsseillä voidaan korjata lähes kaikki silmien taittovirheet. Ensisovituksessa optikko kertoo lisää ennen kaikkea niistä vaihtoehdoista, joita sinun kannattaa kokeilla.

Näin piilolinssien ensisovitus etenee
Näin piilolinssien ensisovitus etenee

Onnittelut uusista piilolinsseistä!

Sopivan piilolinssin löydyttyä optikko näyttää, miten se asetetaan silmään ja otetaan pois. Sen jälkeen pääset kokeilemaan. Muistathan, että piilolinssien käyttö vaatii jokaiselta harjoittelua – ei siis kannata tuskastua, jos se ei heti onnistu. Olet tervetullut opettelemaan piilolinssien asettamista ja poistoa optikolle niin monta kertaa kuin haluat.


Piilolinssien käyttöä harjoiteltaessa on normaalia, että silmät hieman aristavat ja punoittavat, eikä siitä tarvitse huolestua. Jos piilolinssit kuitenkin aiheuttavat kipua tai muita voimakkaita silmäoireita, otathan heti yhteyttä optikkoosi. 


Jos linssien poistaminen kotona tuntuu haastavalta, silmien kostuttaminen usein auttaa. Myös pienen tauon pitäminen antaa linsseille aikaa kostua hieman, jolloin ne saa helpommin pois. Samat keinot auttavat tulevaisuudessa, jos joskus vahingossa nukahdat piilolinssit silmissä.


Seuraavaksi kutsumme sinut kontrollikäynnille, jolla tarkistetaan vielä kerran linssien istuvuus ja ettei piilolinssien käyttö ole aiheuttanut muutoksia silmiisi. Kun linssit on todettu kontrollissa sinulle sopiviksi, yleisimmät voimakkuudet myydyimmistä linsseistä ovat saatavilla suoraan myymälämme varastosta. Hajataittoa tai ikänäköä korjaavat linssit tilataan myymälään valmistajalta, ja otamme sinuun yhteyttä, kun ne ovat haettavissa. Löydät myös Silmäaseman verkkokaupasta laajan valikoiman piillolinssejä.


Lue lisää piilolinssikontrollista täältä.Harjoitus tekee mestarin

Piilolinssien asettaminen silmiin ja ottaminen pois silmistä voi vaatia alkuun harjoittelua. Poimi piilolinssien ohjevideoista vinkit ja jatka harjoittelua kotona.

Tilaa piilolinssit helposti Silmäaseman verkkokaupasta
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
5 hyvää syytä valita piilolinssit
Piilolinsseillä näkeminen on vapautta ilman kehysten tuomaa rajausta. Tänä päivänä pystytäänkin lähes kaikki taittovirheet korjaamaan myös piilolinsseillä. Listasimme viisi hyvää syytä valita piilolinssit.
Monitehopiilolinssit ovat näppärä vaihtoehto silmälaseille
Monitehopiilolinssit ovat näppärä vaihtoehto silmälaseille
känäön kehittyminen ei ole este piilolinsseille, sillä monitehopiilolinssit ovat mainio vaihtoehto silmälaseille.
Tiesitkö, että piilolinssien vahvuudet voivat muuttua elämäsi aikana?
Tiesitkö, että piilolinssien vahvuudet voivat muuttua elämäsi aikana?
On yleinen harhaluulo, että samalla piilolinssireseptillä pärjää vuosien ajan. Näkö, piilolinssien vahvuudet ja piilolinssitarpeet muuttuvat kuitenkin ikääntymisen, silmäsairauksien ja esimerkiksi raskauden myötä.
Leikkauksessa käynyt Jyrki kertoo, mikä auttoi leikkauspelkoon.
Leikkauksessa käynyt Jyrki kertoo, mikä auttoi leikkauspelkoon.
Silmäleikkauksen jännittäminen on luonnollista, sillä ihminen ei ole tottunut herkkiin silmiinsä koskettavan. Jyrki Paunosen ikänäkö korjattiin linssileikkauksella Silmäasemalla. Nyt hän kertoo, mitkä linssileikkauksen riskit pelottivat ja mikä puolestaan sai pelon väistymään.
Katso kaikki artikkelit