Piilolinssit
Piilolinssikontrolli ensisovituksen jälkeen
Piilolinssikontrolli ensisovituksen jälkeen
Piilolinssikontrolli ensisovituksen jälkeen
Varaa aika piilolinssikontrolliin
VARAA AIKA

Piilolinssikontrollissa tarkistetaan, miten piilolinssien kanssa sujuu


Pari viikkoa piilolinssien ensisovituksen jälkeen on aika käydä piilolinssikontrollissa. Kontrollikäynnillä optikko kysyy sinulta, miten näet piilolinsseillä ja miltä ne ovat tuntuneet, tarkistaa niiden voimakkuudet ja istuvuuden sekä katsoo, onko piilolinssien käyttö vaikuttanut silmiesi vointiin. Saat myös vinkkejä, apua ja vastauksia kaikkiin omiin kysymyksiisi.


Ratkaistaan haasteet yhdessä

Tutkimusten mukaan suurin osa uusista käyttäjistä on tyytyväisiä piilolinsseihin. Piilarit tuntuvat hyvältä silmissä ja elämä vapaammalta. Noin yksi neljästä luopuu kuitenkin piilolinsseistä ensimmäisen kuukauden aikana. Silmien terveydestä huolehtimisen lisäksi piilolinssikontrollin tarkoitus on auttaa sinua voittamaan alun haasteet ja löytämään linssit, joiden käyttö on sinulle mukavaa ja helppoa.

Moni lopettaa nopeasti piilolinssien käytön, jos linssien laittamisessa ja poistamisessa on vaikeuksia tai silmät tuntuvat kuivilta tai ärtyneiltä. Toiset kokevat piilolinssit epämukaviksi erityisesti pidempiaikaisessa käytössä, päätetyössä tai ulkoillessa pahimmalla katu- tai siitepölykaudella. Piilolinssikontrollissa ratkaistaan näitä ja muita mahdollisia ongelmia.


Näin valmistaudut piilolinssikontrolliin

Ennen piilolinssikontrollia on hyvä kirjoittaa ylös kysymyksiä, joita sinulla on tullut mieleen piilolinssien käytöstä. Lisäksi voit valmistautua etukäteen optikon kysymyksiin. Pohdi ainakin näitä asioita ennen piilolinssikontrollia: 

  • Miltä piilolinssit tuntuvat silmissä? 
  • Onko näöntarkkuutesi vaihdellut piilolinssien käytön aloittamisen jälkeen?
  • Näetkö kirkkaasti vai onko näkökentässäsi sameita kohtia?
  • Näetkö piilolinsseillä yhtä hyvin kaikkiin eri suuntiin?
  • Miltä piilolinssisi näyttävät, kun otat ne pois? Ovatko ne kirkkaat ja ehjät?
  • Oletko huomannut silmissäsi punoitusta tai muuta ärsytystä piilolinssien käytön myötä?

Tule optikolle sovituspiilolinssit silmissä. Ota mukaan piilolinssikotelo, jos käytät jatkuvakäyttöisiä piilolinssejä, ja lista mahdollisesti käyttämistäsi silmien ja piilolinssien hoitotuotteista. Ensisovituksen lailla myös piilolinssikontrolli tehdään ilman silmän mustuaisia laajentavia tippoja, joten voit halutessasi tulla paikalle autolla. Varaathan aikaa piilolinssikontrolliin noin puoli tuntia.

Mitä piilolinssikontrollissa tapahtuu?
Mitä piilolinssikontrollissa tapahtuu?

Harjoitus tekee mestarin

Piilolinssien asettaminen silmiin ja ottaminen pois silmistä voi vaatia alkuun harjoittelua. Katso opastusvideoilta vinkit ja jatka harjoittelua kotona.

Jatkoa samaan malliin tai kotiin uusien linssien kanssa

Jos silmäsi voivat hyvin ja piilolinssit istuvat mukavasti ja tuntuvat miellyttäviltä, voit jatkaa sinulle valittujen piilolinssien käyttöä valmistajan ohjeiden mukaan. Silmäaseman verkkokaupasta tilaat lisää piilolinssejä vaivattomasti, myös kestotilauksena.


Mikäli ensisovituksessa valitut piilolinssit eivät sovi sinulle, saat optikolta mukaasi uudet sovituslinssit. Esimerkiksi hajataittoa korjaavien piilolinssien tai monitehopiilolinssien kohdalla oikea vahvuus löytyy monesti kokeilemalla useampaa linssiä. Piilolinsseissä on myös kokoeroja, vaikka ne näyttävät päällepäin samalta. Siksi ongelmat niin istuvuudessa, käyttömukavuudessa kuin näöntarkkuudessa voivat ratketa niinkin helposti kuin vaihtamalla linssivalmistajaa. 

Laajasta ja koko ajan kasvavasta piilolinssitarjonnasta löytyy vaihtoehtoja eri tilanteisiin ja tarpeisiin. Esimerkiksi kuiville ja ärtyville silmille on olemassa linssejä, joissa on korkeampi kosteuspitoisuus. Uusien linssien istuvuus tarkistetaan mikroskoopilla kuten piilolinssien ensisovituksessa, ja kontrollikäynti sovitaan parin viikon päähän. 


Nähdään taas viimeistään ensi vuonna!

Seuraavan kerran tapaamme viimeistään piilolinssien vuosikontrollissa. Silmien vointi on ensisijaisen tärkeää tarkistaa säännöllisesti, kun käytät piilolinssejä, vaikka linssit tuntuisivat hyvältä ja näkisit tarkasti. Piilolinssit ja elämäntilanteet myös kehittyvät jatkuvasti, joten markkinoille saattaa vuoden aikana tulla vielä paremmin tarpeitasi vastaava vaihtoehto. Lue lisää vuosikontrollista.

Tilaa piilolinssit kätevästi verkkokaupasta
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
5 hyvää syytä valita piilolinssit
Piilolinsseillä näkeminen on vapautta ilman kehysten tuomaa rajausta. Tänä päivänä pystytäänkin lähes kaikki taittovirheet korjaamaan myös piilolinsseillä. Listasimme viisi hyvää syytä valita piilolinssit.
Monitehopiilolinssit ovat näppärä vaihtoehto silmälaseille
Monitehopiilolinssit ovat näppärä vaihtoehto silmälaseille
känäön kehittyminen ei ole este piilolinsseille, sillä monitehopiilolinssit ovat mainio vaihtoehto silmälaseille.
Tiesitkö, että piilolinssien vahvuudet voivat muuttua elämäsi aikana?
Tiesitkö, että piilolinssien vahvuudet voivat muuttua elämäsi aikana?
On yleinen harhaluulo, että samalla piilolinssireseptillä pärjää vuosien ajan. Näkö, piilolinssien vahvuudet ja piilolinssitarpeet muuttuvat kuitenkin ikääntymisen, silmäsairauksien ja esimerkiksi raskauden myötä.
Leikkauksessa käynyt Jyrki kertoo, mikä auttoi leikkauspelkoon.
Leikkauksessa käynyt Jyrki kertoo, mikä auttoi leikkauspelkoon.
Silmäleikkauksen jännittäminen on luonnollista, sillä ihminen ei ole tottunut herkkiin silmiinsä koskettavan. Jyrki Paunosen ikänäkö korjattiin linssileikkauksella Silmäasemalla. Nyt hän kertoo, mitkä linssileikkauksen riskit pelottivat ja mikä puolestaan sai pelon väistymään.
Katso kaikki artikkelit