Lapset ja nuoret
Vauvan aurinkolasit
Vauvan aurinkolasit
Vauvan aurinkolasit

Pidä nämä 4 asiaa mielessä, kun hankit vauvan aurinkolasit


Vauvan kanssa riittää muistettavaa. Yksi asia unohtuu helposti, nimittäin vauvan aurinkolasit. Lue alta, miksi perheen pienimmälle kannattaa hankkia aurinkolasit, ja mitä on hyvä huomioida niitä ostaessasi.

Vauva tarvitsee aurinkolasit

Kevään ja kesän kirkkaiden kelien saapuessa aurinkolasit ovat tärkeä varuste jopa vauvaikäisille. Pienen lapsen silmän mykiöt ovat vielä kirkkaat, joten silmään pääsee huomattavasti enemmän auringon UV-säteilyä kuin aikuisilla. Lapsuusiän voimakkaalla altistumisella UV-säteilylle voi olla vaikutusta silmäterveyteen myöhemmin. Liiallinen UV-säteily vauhdittaa esimerkiksi kaihin kehittymistä. Ensimmäiset aurinkolasit kannattaakin hankkia jo vastasyntyneelle, joka makoilee paljon vaunuissa katse kohti taivasta ja aurinkoa.


Vauvan aurinkolasit ovat tarkan suunnittelun tulos

Vauvan aurinkolasit eivät ole mitkä tahansa lasit. Markkinoilla on nykyään useita vauvoille anatomisesti muotoiltuja vaihtoehtoja, kuten Silmäaseman valikoimasta löytyvät Cebe ja Polaroid-aurinkolasit. Pienimpien malleissa on pehmeä säädettävä joustonauha, ja vähän isommalle sopivat joustavat, muotoillut sangat. Vauvan nenä on matala, joten nenän kohdalle tarvitaan kumiosa pitämään vauvan aurinkolasit napakasti paikallaan.


UV-suoja tärkein myös vauvalle

UV-suoja ansaitsee erikoismaininnan, sillä se on kaikkien aurinkolasien tärkein yksittäinen ominaisuus. Mistä sitten tietää, että vauvan aurinkolaseissa on UV-suoja? CE-merkintä kertoo, että lasit täyttävät eurooppalaiset laatu- ja suojausstandardit, mutta se ei yksin riitä. UV 100 %- ja UV 400 -merkityt aurinkolasit suodattavat UV-säteilyn kokonaan. Optikkoliikkeestä ostaessasi voit olla varma, että aurinkolasit suodattavat kaiken UV-säteilyn, mutta marketeissa merkinnät kannattaa tarkistaa huolella.

Jos vietät vauvan kanssa aikaa rannalla tai laiturilla, tutustu polarisoiviin aurinkolaseihin. Polarisoivat linssit suojaavat vaakapinnoilta kuten vedestä tulevilta heijastuksilta.


Säännöt selväksi alusta asti

Niin tärkeät kuin aurinkolasit ovat lapsen silmien suojaamiseksi, vauva ei voi sitä itse ymmärtää. Hyvin muotoillut ja mukavasti istuvat aurinkolasit vähentävät vastustelua. Ne eivät paina, kiristä tai putoa vauvan ihmetellessä maailmaa ja itseään.

Vanhemmat voivat myös auttaa lasta opettamalla jo pienestä, etteivät aurinkolasit ole lelu. Ne pysyvät aina joko päässä tai omassa kotelossaan, eikä niillä saa leikkiä. Kiireistä vanhempaa puolestaan auttaa, jos vauvan aurinkolasit ovat aina tietyssä paikassa, kuten hoitolaukussa tai vaunun takataskussa. Näin ne kulkevat miettimättä mukana, eikä ulkoilureittejä tarvitse päättää sen mukaan, mistä päin aurinko paistaa.

Tutustu vauvojen aurinkolaseihin
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälääkäri suosittelee: lasten ruutuaika minimiin
Australialaistutkimus ennustaa, että puolet maailman ihmisistä on likinäköisiä vuonna 2050. Yksi likinäköisyyden syistä on lisääntynyt lasten ruutuaika. Lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell kertoo lisää ilmiöstä ja jakaa vinkkinsä ruutuajan vähentämiseen.
Lapsen näköä voi hoitaa myös ilman silmälaseja
Lapsen näköä voi hoitaa myös ilman silmälaseja
Lasten silmien ongelmiin voi löytää apua myös ilman silmälaseja. Ortoptisti tutkii näkemistä kokonaisuutena ja etsii ratkaisuja muun muassa silmäjumpalla.
Lasten aurinkolasit
Lasten aurinkolasit
Tiesitkö, että lapsen silmät ovat hyvin valoherkät? Silmän mykiö on kirkas, joten lapsen laajat pupillit päästävät läpi enemmän valoa ja altistuvat siksi UV-säteilylle aikuisen silmää enemmän.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit