Lapset ja nuoret
Lasten aurinkolasit
Lasten aurinkolasit
Lasten aurinkolasit

Lasten aurinkolasit

Tiesitkö, että lapsen silmät ovat hyvin valoherkät? Silmän mykiö on kirkas, joten lapsen laajat pupillit päästävät läpi enemmän valoa ja altistuvat siksi UV-säteilylle aikuisen silmää enemmän. 


Hellehattu ei riitä! Näin valitset lapselle sopivat aurinkolasit

Hellehattu tai lippalakki ei riitä suojaamaan silmiä maasta, vedestä tai lumesta heijastuvalta valolta. Siksi lapselle on erityisen tärkeää hankkia laadukkaat aurinkolasit, joita saat Silmäasemalta myös lapsen omilla voimakkuuksilla. Millaiset aurinkolasit sitten sopivat lapselle? Kysyimme Silmäaseman asiantuntijalta Tiina Tukilta vinkkejä lapsen aurinkolasien valintaan.

Mukavat ja tyylikkäät

Aivan kuten silmälasien, myös aurinkolasien on miellytettävä käyttäjäänsä. Iän ja lapsen oman tahdon myötä tämä korostuu entisestään. Leikki-ikäinen innostuu helposti värikkäistä ja hauskan muotoisista aurinkolaseista. Isommat lapset haaveilevat malleista, joita näkevät aikuisilla: peilipintaiset aurinkolasit ovat kestosuosikki.

 

Tiina Tukki neuvoo, että vanhempien kannattaa näyttää lapsille esimerkkiä aurinkolasien käytössä ja luoda selkeät rutiinit silmien suojaamiseen alusta asti. Motivaatio käyttää aurinkolaseja pysyy yllä, kun lasit ovat oman maun mukaiset, ajatuksella valitut, hyvin istuvat ja puhtaat.

Tutustu lasten aurinkolaseihin
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälääkäri suosittelee: lasten ruutuaika minimiin
Australialaistutkimus ennustaa, että puolet maailman ihmisistä on likinäköisiä vuonna 2050. Yksi likinäköisyyden syistä on lisääntynyt lasten ruutuaika. Lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell kertoo lisää ilmiöstä ja jakaa vinkkinsä ruutuajan vähentämiseen.
Lapsen näköä voi hoitaa myös ilman silmälaseja
Lapsen näköä voi hoitaa myös ilman silmälaseja
Lasten silmien ongelmiin voi löytää apua myös ilman silmälaseja. Ortoptisti tutkii näkemistä kokonaisuutena ja etsii ratkaisuja muun muassa silmäjumpalla.
Pidä nämä 4 asiaa mielessä, kun hankit vauvan aurinkolasit
Pidä nämä 4 asiaa mielessä, kun hankit vauvan aurinkolasit
Vauvan kanssa riittää muistettavaa. Yksi asia unohtuu helposti, nimittäin vauvan aurinkolasit. Lue alta, miksi perheen pienimmälle kannattaa hankkia aurinkolasit, ja mitä on hyvä huomioida niitä ostaessasi.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit