Silmistä

Täydellinen pari: yhdistä nämä vaatetyylit ja aurinkolasit

Vaikka muotilehdet hehkuttavat sporttilaseja ja matalia aurinkolaseja, niin valikoimasta löytyy aina myös ajattomia malleja omaan tyyliin ja tarpeeseen. Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio yhdisti kuudet täydelliset aurinkolasit kuuteen pukeutumistyyliin. Löytyykö oma tyylisi alta?

Minimalistinen tyyli

Minimalistinen tyyli

Minimalismiin ihastuneille Airio suosittelee Ray-Banin vähäeleisen tyylikkäitä aurinkolaseja, jotka vakuuttavat selkeillä ja skandinaavisen puhtailla muodoillaan. Naisten malli seuraa trendejä kantikkuudellaan. Auringossa tummuvat linssit ovat monikäyttöiset Suomen oikukkaassa säässä niin ulkoillessa, kaupungilla kuin rannalla. Aurinkolasit saa myös omilla vahvuuksilla yksivärisillä tai liukuväriharmailla linsseillä.

 

Miehille Airio valitsee klassisemmat muovikehykset Ray-Banille ominaisilla harmaan vihertävillä, polarisoiduilla linsseillä. Linssit toistavat värit luonnollisesti, ja polarisaation ansiosta ne sopivat häikäiseviin olosuhteisiin, erityisesti veneilyyn ja vesille. Voimakkuuksilla saa myös tummuvat linssit.

Minimalistinen tyyli Minimalistinen tyyli

Boheemi tyyli

Boheemi tyyli

Boheemiin lookiin mieltyneille naisille sopivat Airion mielestä Lacroix’n heleät, punaisen kirjavat aurinkolasit. Pyöristetty malli tulee valikoimaan kesällä 2020 ja luo huolettoman suvifiiliksen sekä varastaa takuulla katseet hehkuvilla väreillään. Muotitalon ranskalainen kädenjälki näkyy kulmien kuosissa ja vie ajatukset taiteilijaelämään. Omilla voimakkuuksilla on tarjolla esimerkiksi ruskeita liukuvärilinssejä.

 

Hilfigerin kulmikas aurinkolasimalli kruunaa miesten taiteilijailmeen. Ruskea kilpikonnakuosi ja grafiitinharmaa metalli muistuttavat jälleen ajankohtaisesta 90-luvusta. “Tämä väriyhdistelmä antaa kehyksille aina klassisen leiman”, Airio paljastaa.

Boheemi tyyliBoheemi tyyli

Rokkityyli

Rokkityyli

Kesän festareita kiertävät rokkimimmit valitsevat aurinkolaseikseen Woodstock-henkiset Ana Hickmannit. Ylisuuren mallin etuosan persoonalliset laseroinnit takaavat uniikin ilmeen. Vaaleat linssit sopivat myös pimeneviin iltoihin. “Ja peittämään juhlijan väsyneitä silmiä”, Airio nauraa.

 

Filan pilottityyli sopii täydellisesti yhteen rokkikundin nahkatakin kanssa. Airio vannoo pelkistetyn aviator-kehyksen ja harmaan linssin yhdistelmän nimiin. Klassikkomalli saa olla yksinkertainen, kun aurinkolasien kantajan tyyli on vahva ja persoonallinen. Nämä pilottilasit voi myös linssittää.

RokkityyliRokkityyli

Vintage-tyyli

Vintage-tyyli

Ana Hickmannin aurinkolasit edustavat modernia vintagea hieman kantikkaalla, suoraviivaisella muodollaan. Rennot lasit saavat roikkua nenällä leikkisästi, ja ne voi linssittää omille voimakkuuksille.

“Aurinkolasien 60-luvun kissamainen muoto on naisten vintage-tyylin helmi”, Airio kertoo.

 

Klassisen Polaroidin miesten aurinkolasimalli on ajankohtainen joka vuosikymmenellä. “Malli on ajaton klassikko ja vintagea, joka ei näytä kuluneelta nykypäivänäkään”, Airio kertoo. Ruskea kilpikonnakuosi vakuuttaa vuodesta toiseen, ja polarisoivat linssit suojaavat silmät tehokkaasti häikäisyltä.

VintagetyyliVintagetyyli

Sporttityyli

Sporttityyli

Puman punertavat naisten sporttiaurinkolasit sopivat Airion mukaan sekä urheilusuorituksiin että kaupungille.“Katu-uskottavien lasien peilipinta heijastaa auringonvaloa tehokkaasti, joten ne ovat täydellinen valinta kirkkaisiin päiviin, esimerkiksi rannalle”, Airio kuvailee. Silmiä lähellä istuvat, kaarevat lasit suojaavat myös sivuilta tulevalta häikäisyltä.

Airion tärppi sporttityyliä seuraaville miehille ovat Cébén kaarevat ja kevyet aurinkolasit, jotka toimivat monessa lajissa juoksusta ja pyöräilystä veneilyyn. Symbiotech-aisojen ansiosta lasit eivät valu tai pompi kasvoilla kovassakaan vauhdissa, ja linssien yläreunan ilmareiät estävät lasien huurtumisen. Harmaat, polarisoivat linssit säilyttävät värit luonnollisina, ja mukana tulevat kirkkaat vaihtolinssit ovat kätevät esimerkiksi pyöräilyyn harmaina ja sateisina päivinä. Aurinkolaseihin saa myös omat vahvuudet.

SporttityyliSporttityyli

Bisnestyyli

Bisnestyyli

Naiselliset Kate Spaden aurinkolasit ovat kissamaiset, mutta tarpeeksi selkeälinjaiset siistiin toimistotyyliin. Airio korostaa erityisesti lasien laadukkaita materiaaleja ja kehyksen hillittyä harmaata ja mustaa sekoittavaa kilpikonnakuosia. Harmaansävyiset, liukuvärjätyt linssit saa myös omilla vahvuuksilla. Airio vinkkaa tyylikkäiden ja hienostuneiden aurinkolasien istuvan sekä bisnestapaamisiin että toimiston after-workeille.

Miehille tyylikkään puvun kaveriksi Airio ehdottaa Hugo Bossin ajattomia ja arvokkaita aurinkolaseja. Klassisen mallin korkealaatuinen asetaatti ja linjakkaat metalliaisat vakuuttavat liikekumppanit ja kollegat. Ruskeiden linssien läpi katsottuna maailma näyttää valoisammalta, ja kontrastia parantavan ominaisuuden ansiosta nämä aurinkolasit ovat loistava valinta myös autoiluun.

BisnestyyliBisnestyyli

Tutustu tyyliisi sopiviin aurinkolaseihin

Olipa tyylisi sporttinen, minimalistinen tai boheemi, verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman laadukkaita aurinkolaseja jokaiseen tyyliin.

Lue myös:

James Deanin Nuori kapinallinen inspiroi kokonaisen sukupolven nahkatakkimuotia, ja F. Scott Fitzgeraldin kirjaan perustuva The Great Gatsby – Kultahattu aloitti ilmestyessään 20-luvun teemaisten juhlien trendin. Elokuvat innoittavat tyylitietoisia ympäri maailman, ja niiden vaikutus näkyy myös aurinkolasimuodissa. Katso suosikkimme valkokankaan aurinkolaseista alta ja löydä omasi.

Aurinkoiset päivät kaipaavat parikseen trendikkäät aurinkolasit, jotka ovat tänä vuonna joko futuristisen kantikkaat, kissamaisesti kulmista ylöspäin nousevat tai sporttityylin innoittamat. Katso, mitä muuta vuoden 2020 aurinkolasimuoti pitää sisällään.

Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.