Aurinkolasit
Aurinkolasimuoti 2021
Aurinkolasimuoti 2021
Aurinkolasimuoti 2021
Katso uusimmat trendikatsaukset
TRENDIT JA INSPIRAATIO

Aurinkolasimuoti 2021: Isot aurinkolasit vahvasti pinnalla

Aurinkolasimuoti 2021 on yhdistelmä Aviator-tyylisiä klassikoita, moderneja maskimalleja ja näyttäviä XL-kokoisia aurinkolaseja 70-luvun hengessä. Valmistaudu uuteen aurinkolasikauteen lukemalla trendikatsauksemme.

Tulevan kauden aurinkolasit eivät jää huomaamatta, sillä vuoden 2021 trendikkäimmät blehat ovat todella kookkaat ja näyttävät. Isojen aurinkolasien kantikkaat etuosat mukailevat 70-luvun malleja, mutta suunnittelijat ovat tuoneet materiaalit ja yksityiskohdat tähän päivään. Muotokieli on keventynyt ja trendivärit antavat modernin silauksen. Aurinkolasimuoti 2021 kattaa laajan väriskaalan: iki-ihanat pastellisävyt pitävät pintansa tummien perusvärien rinnalla.


“Jos hankkisin tänä vuonna yhdet ainoat aurinkolasit, ne olisivat ehdottomasti isot ja kantikkaat 70-luvun tyyliin”, kertoo Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio


Aviator-aurinkolasit tekevät vaikuttavan paluun

Klassisempaa lookia hakevalle Airio suosittelee Aviator-aurinkolaseja. Pilottityyli on näkynyt vahvasti catwalkeilla, kun suunnittelijat ovat esitelleet 2020-luvun Aviator-luomuksiaan. 80-luvun nostalgiaa huokuvat modernit Aviator-aurinkolasit ovat miesten aurinkolasimuodin 2021 varma valinta, mutta ne näyttävät yhtä hyvältä myös naisilla. Väreistä ehdoton ykkönen on kulta.


“Tänä vuonna jokaiselle löytyy omaan tyyliin sopivat Aviatorit. Niissä on valtavasti valinnanvaraa.”

Aviator-aurinkolasien lisäksi myös muut tutut klassikkomallit toimivat tälläkin kaudella. 


“Poikkeusvuosi saattaa selittää modernien klassikkojen suosiota. Niissä on jotain tuttua ja turvallista mutta ne ovat silti trendikkäät”, Airio pohtii. 

Statement-laseja 1990- ja 2000-luvulta

90-luvun nostalgia näkyy kapeissa, yläosaa korostavissa malleissa ja aisojen isoissa logoissa, joilla designer-aurinkolasit huutavat huomiota suunnittelijoilleen. Kissamaisten aurinkolasien voittokulku jatkuu naisten aurinkolasimuodissa 2021, ja pyöreät muodot ovat nousseet kestosuosikeiksi. Myös urheilulasien inspiroimia, 2000-luvun alun maskimaisia aurinkolaseja näkyy kaduilla edelliskausien tapaan. Asenteellista tyyliä tunnustavat etenkin miesten isot aurinkolasit.


Linssejä on saatavilla sekä perinteisissä ruskean, harmaan ja vihreän sävyissä että keveän vaaleissa tasa- ja liukuväreissä. Moni pohtii, riittääkö vaaleiden linssien häikäisynsuoja, mutta Airio muistuttaa, että optikkoliikkeestä ostetuissa aurinkolaseissa on UV-suoja linssien väristä riippumatta. 


“Suomen arvaamattomassa, usein puolipilvisessä kesäsäässä ei ole pakko käyttää tummia isoja aurinkolaseja. Vaaleat linssit riittävät mainiosti estämään häikäisyä erityisesti kaupungilla. Rannalle ja lomamatkalle valitsisin sitten tummat tai peilipintaiset linssit ja peittävämmät, suuret aurinkolasit”, hän jatkaa.

Isot aurinkolasit ja urheilulasit saa myös vahvuuksilla

Valtaosa niin sesongin trendilaseista kuin esimerkiksi juoksuun tarkoitetuista sporttilaseista on saatavilla myös omilla voimakkuuksilla. Airio kannustaa valitsemaan uudet aurinkolasit vahvuuksilla yhdessä optikon kanssa.


“Ammattilainen auttaa löytämään oikeat linssit ja niille sopivat kehykset, mutta optikolta voi saada myös yllättäviä tyylivinkkejä. Moni ihastuu kokeillessaan ensimmäistä kertaa suuria aurinkolaseja tai muuten rohkeampaa tai erilaista mallia”, Airio summaa.

Katso uusimmat trendikatsaukset
TRENDIT JA INSPIRAATIO
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Valkokankaan vaikuttavimmat aurinkolasit: löydä suosikkileffasi tyyli
Valkokankaan vaikuttavimmat aurinkolasit: löydä suosikkileffasi tyyli
James Deanin Nuori kapinallinen inspiroi kokonaisen sukupolven nahkatakkimuotia, ja F. Scott Fitzgeraldin kirjaan perustuva The Great Gatsby – Kultahattu aloitti ilmestyessään 20-luvun teemaisten juhlien trendin. Elokuvat innoittavat tyylitietoisia ympäri maailman, ja niiden vaikutus näkyy myös aurinkolasimuodissa. Katso suosikkimme valkokankaan aurinkolaseista alta ja löydä omasi.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit