Aurinkolasimuoti 2022

Paksureunaiset aurinkolasit tuovat tuulahduksen 60-luvulta


Vuoden 2022 viileimmissä retroaurinkolaseissa näkyvät 1960-luvulta lainatut muhkeat muodot. Jykevissä asetaattikehyksissä ei ole säästelty materiaalia, ja väreissä löytyy niin kilpikonnakuoseja kuin ylellistä valkoista ja tyylikästä mustaa. Paksut reunat sopivat moneen malliin ja lookiin.

Ylisuuret retrolasit kuin suoraan 1980-luvulta


80-luvun inspiroimat metalliset aurinkolasit ovat ylisuuresta koostaan huolimatta herkän keveät. Ohuet kullan- tai hopeanhohtoiset kehykset korostavat kauniisti naisellisempaa tyyliä, ja hempeät värilliset linssit viimeistelevät hienostuneen vaikutelman. 

Omintakeiset yksityiskohdat keräävät katseet


Vuoden 2022 aurinkolasimuoti on yksityiskohtien juhlaa. Isot logot suorastaan huutavat huomiota, sangat ovat statement-tyylisen leveät, ja erilaiset koristeketjut tekevät näyttävän paluun. Jännittävien yksityiskohtien myötä sesongin aurinkolaseista tulee tarkkaan harkittu asuste, joka korostaa omaa persoonallista tyyliä.  

Aurinkolasimuoti suosii suoria linjoja ja graafista virtaviivaisuutta


“90-luvulta lainatut monikulmaiset linjat on kauden aurinkolasimuodissa päivitetty uudelle vuosituhannelle”, Airio valottaa. Arkkitehtuuriset suorat linjat, kantikkuus ja graafisuus ovat sesongin kovin hitti, ja lookista löytyy myös säväyttäviä unisex-variaatioita. Monikulmaisissa aurinkolaseissa naisille näkyy kulmikkaita kissansilmämalleja ja korumaista minimalismia. Miesten aurinkolasien avainsanoja ovat sporttisuus ja moderni nostalgia.


Vuoden 2022 Pantone-sävy nousee esiin myös aurinkolaseissa


Kuluvan vuoden Pantone-sävyksi valittu violetin sininen Very Peri on varma värivalinta niin kehyksiin kuin linsseihin. Pantonen mukaan Very Peri on sinisen sävyistä iloisin ja lämpimin, sillä siinä yhdistyvät sinisen rauhallisuus ja punaisen voimaannuttava energisyys. Se tuo kauden uusiin aurinkolaseihin ripauksen eloisuutta ja luovuutta.

Aurinkolasien ostajan opas
Lue lisää
Urheiluaurinkolasit retkeilyyn
Lue lisää
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla omaan tyyliisi
Lue lisää