Lapset ja nuoret
Ensimmäiset silmälasit innostivat Miilan lukemaan
Ensimmäiset silmälasit innostivat Miilan lukemaan
Ensimmäiset silmälasit innostivat Miilan lukemaan
Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE

Ensimmäiset silmälasit innostivat ekaluokkalaisen Miilan lukemisen pariin

Silmäasema haluaa tukea ekaluokkalaisten näkemistä ja oppimista antamalla koulutiensä syksyllä aloittaville ekaluokkalaisille silmälasit ilmaiseksi silmälasireseptiä vastaan. Myös ensimmäisen luokan aloittava Miila sai omat lasinsa Silmäasemalta. Syy jatkuvalle päänsärylle ja lukemishaluttomuudelle selvisi kouluuntulotarkastuksen yhteydessä: Miilan näkö oli heikentynyt, joten silmälaseille oli tarvetta

Silmälasien kanssa lukeminen on vaivatonta

Miila ei tarvitse laseja jatkuvaan käyttöön, mutta kaikessa tarkkuutta vaativassa lähityöskentelyssä ne on hyvä pitää päässä. Maija kertoo, että Miila nauttii lukemisesta suunnattomasti ja hakee nykyään itsekin luettavaa iltaisin sänkyyn mukaan. Aikaisemmin tätä ei ollut juurikaan tapahtunut, sillä väsyneenä lukeminen oli liian rasittavaa silmille. Silmälasien kanssa tämä kuitenkin onnistuu vaivattomasti.

 

Aikuisten positiivinen asenne lasien käyttöön on tärkeää

-Itse lasien valitseminen oli melko helppoa. Kävimme Silmäasemalla, missä ekaluokkalaisille tarjotaan silmälasit maksuttomasti silmälääkärin reseptillä. Miila kävi ensin mummin kanssa katselemassa kehyksiä ja valitsimme lopuksi yhteistuumin Ray-Ban -kehykset, joista Miila itsekin pitää paljon. On tärkeää, että aikuisilla on positiivinen asenne lasien käyttöön ja lasien hyvännäköisyyttä myös kehutaan: tämän ikäisellä lapsella on vahva tahto ja oma mielipide asioihin, mutta aikuisten hyväksynnälläkin on vaikutusta, kuinka mieluisilta lasit tuntuvat, Maija jatkaa.

 

Silmälaseista huolehtiminen opettaa lasta vastuullisuuteen

Maija toteaa, että lasien käytön aloittamisesta kouluun mennessä on muutakin hyötyä, kuin vain tarkempi näkö ja päänsärkyjen selättäminen. Miila pitää itse huolen siitä, että lasit ovat aina mukana repussa. Tämä opettaa lasta vastuullisuuteen ja kantamaan itse huolta tärkeistä tavaroista, mikä on luonnollisesti tärkeä taito koulussa. Ennen ekaluokan alkua sitä ehditään myös treenata yhdessä koko perheen kanssa.  

Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälääkäri suosittelee: lasten ruutuaika minimiin
Australialaistutkimus ennustaa, että puolet maailman ihmisistä on likinäköisiä vuonna 2050. Yksi likinäköisyyden syistä on lisääntynyt lasten ruutuaika. Lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell kertoo lisää ilmiöstä ja jakaa vinkkinsä ruutuajan vähentämiseen.
Lapsen näkö
Lapsen näkö
Haasteet pienen lapsen näössä ovat vanhemmille yleinen huolenaihe. Lapsen näkö kehittyy kuitenkin pitkälle kouluikään asti, joten sitä voidaan hoitaa ja ohjata tehokkaasti oikeaan suuntaan.
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
“Mitä aikaisemmin lapsen huono näkö todetaan, sitä nopeammin ja paremmin se saadaan yleensä korjattua”, kertoo lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell Silmäasemalta. Näön heikkenemisen voi onneksi huomata tarkkailemalla lapsen vointia ja käytöstä.
Lapsen näköä voi hoitaa myös ilman silmälaseja
Lapsen näköä voi hoitaa myös ilman silmälaseja
Lasten silmien ongelmiin voi löytää apua myös ilman silmälaseja. Ortoptisti tutkii näkemistä kokonaisuutena ja etsii ratkaisuja muun muassa silmäjumpalla.
Katso kaikki artikkelit