Tietoa silmäleikkauksista
Eroon silmälaseista linssileikkauksella
Eroon ikänäköstä linssileikkauksella
Eroon ikänäköstä linssileikkauksella
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Mitä tarkoittaa ikänäkö?

Ikänäkö tarkoittaa noin 45 vuoden iästä lähtien heikkenevää lähinäköä. Silmän oman linssi eli mykiö kovettuu kaikilla iän myötä, eikä silmä enää pysty tarkentamaan kunnolla lähelle. Jos olet jo valmiiksi likinäköinen ja käytät lukulaseja, ikänäkö voi oireilla myös kaukonäön heikkenemisenä.

Voiko ikänäköä korjata leikkauksella?

Ikänäön korjaus hoitui vielä muutama vuosikymmen sitten aina lukulaseilla, mutta yhä useampi valitsee tänä päivänä mieluummin silmäleikkauksen. Linssileikkaus on erityisesti ikänäön korjaamiseen suunniteltu silmäleikkaus, jonka avulla lähinäkö saadaan kuntoon tehokkaasti ja turvallisesti. Se vie vain 10–15 minuuttia per silmä, ja toipuminen on nopeaa. 

Ikänäköleikkaukseen kannattaa hakeutua siinä vaiheessa, kun on täysin riippuvainen lähilaseista. Silmälääkäri varmistaa leikkauksen sopivuuden esitutkimuksessa.

Miten ikänäön korjaus tehdään?

Linssileikkaus on tekniikaltaan täsmälleen samanlainen kuin kaihileikkaus, joka on Suomen yleisin silmäleikkaus. Molemmissa silmän ikääntynyt linssi vaihdetaan uuteen keinolinssiin. Ikänäön korjaus tapahtuu silmän sisään asetettavalla moniteholinssillä. Linssi valitaan yksilöllisesti asiakkaan näöntarkkuuden, elämäntilanteen ja toiveiden mukaan.

Toimiiko ikänäköön laserleikkaus?

Laserleikkaus korjaa kaukonäön, mutta se ei tehoa lähinäön ongelmiin. Ikänäön korjaus laserilla ei siis ole mahdollista. Sen sijaan plusnäkö ja miinusnäkö saadaan kumpikin kuntoon ikänäköä varten kehitetyllä linssileikkauksella. Toisin kuin laser, linssileikkaus auttaa näkemään tarkasti lähelle ja kauas.

Voiko ikänäköleikkauksella päästä eroon silmälaseista?

Linssileikkauksessa käytettävät keinolinssit ovat kehittyneet 2000-luvulla huikeasti. Silmän sisäisellä moniteholinssillä voidaan tänä päivänä korvata sekä lukulasit että kaukolasit. Sen avulla eri etäisyyksille näkee selvästi ja helposti päätä kääntämättä.

Linssileikkauksen jälkeen näöntarkkuus ei enää muutu, joten silmälaseista pääsee eroon loppuelämäksi. Keinolinssin ansiosta silmään ei myöskään voi kehittyä kaihia, joka johtuu silmän oman ikääntyneen linssin sumentumisesta.

Jos haluat eroon ikänäöstä ja silmälaseista, varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen Silmäasemalta.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Hyvästit viimeisille silmälaseille: Jyrkin ikänäkö korjattiin linssileikkauksella
Ikänäköleikkauksena tunnettu linssileikkaus Silmäaseman silmäsairaalassa oli korjaamoyrittäjä Jyrki Paunoselle valtava helpotus. Jyrki pääsi eroon silmälaseista, joita hän ei ollut koskaan käyttänyt mielellään. Samalla työ autokorjaamolla tehostui, ja tärkeistä urheiluharrastuksista sai taas kaiken ilon irti.
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Huonon näön vaikutuksen elämänlaatuun huomaa usein vasta silloin, kun silmät on jo korjattu. Juuri näin kävi 50-vuotiaalle Nana Hjeltille, jolle tehtiin Silmäaseman linssileikkaus moniteholinssillä. Lue alta, millaisissa arjen tilanteissa Nana iloitsee linssileikkauksestaan eniten.
8 syytä mennä linssileikkaukseen
8 syytä mennä linssileikkaukseen
Voisiko linssi- eli ikänäköleikkaus sopia sinulle? Lue korjaamoyrittäjä Jyrki Paunosen onnistuneesta linssileikkauskokemuksesta alta ja katso 8 syytä, miksi hän on onnellisempi ilman silmälasirumbaa.
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Linssileikkaus tuli ajankohtaiseksi silmäkirurgi Torsti Sihvolalle, kun hän ei enää nähnyt golfsovelluksen tulospalvelua puhelimeltaan. Ikänäkö korjattiin hänen omalla työpaikallaan Silmäaseman silmäsairaalassa.
Näytä kaikki artikkelit