SIlmälasit
Kasvomaski ja lasien huurtuminen
Kasvomaski ja lasien huurtuminen
Kasvomaski ja lasien huurtuminen

Kasvomaski ja silmälasit: miten estää silmälasien huurtuminen maskin kanssa

Kasvomaskeista on tullut osa suomalaisten arkea, mutta silmälasien käyttäjälle ne aiheuttavat uusia ongelmia. Kasvomaski saa silmälasit huurtumaan, ja lisäharmiksi lasit saattavat pudota ja rikkoutua maskia poistaessa. Kysyimme Silmäaseman tuotepäällikkö Tiina Tukilta vinkkejä kasvomaskin käyttöön silmälasien kanssa. 

Kun käytössä on kasvomaski, silmälasien huurtuminen on jokapäiväinen ongelma. Maskin yläosasta virtaa silmälaseihin lämmintä hengitysilmaa, jonka kosteus tiivistyy viileisiin linsseihin ja saa ne huurtumaan. 

“Kasvomaski ja silmälasit eivät kuitenkaan ole mikään mahdoton yhdistelmä”, tuotepäällikkö Tiina Tukki lohduttaa.


Kasvomaskin asettelusta apua silmälasien käyttäjälle

Tukin mukaan silmälasien huurtumisen estäminen onnistuu kiinnittämällä erityistä huomiota kasvomaskin ja silmälasien asetteluun. Silmälasit huurtuvat maskin kanssa vähemmän, kun ne laittaa maskin päälle. 

“Olen saanut silmälasien huurtumisen pidettyä kurissa asettamalla kasvomaskin tarpeeksi ylös, lähelle silmiä. Kun maski peittää tiiviisti nenän ja posket, laitan silmälasit sen päälle ja pyrin vähän kasvattamaan silmälasien etäisyyttä silmistä. Silloin ilma pääsee paremmin kiertämään lasien takana”, Tukki neuvoo.

Myös lasien rikkoutumisriski pienenee, kun asetat maskin kasvoille ennen silmälaseja ja muistat ottaa lasit pois ensin. Jos lasit silti pääsevät putoamaan, Silmäaseman Silmälasiturva vähentää harmia. Se korvaa silmälasien tai aurinkolasien rikkoutumisen kahden vuoden ajan, kun vahinko sattuu omasta syystäsi.


Silmälasien huurteenestoliina pelastaa tilanteen

Kasvomaskin aiheuttamaan silmälasien huurtumiseen on myös olemassa erinomainen täsmätuote. Silmäasemalla myytävä kertakäyttöinen huurteenestoliina pitää linssit kirkkaina pidempään myös kasvomaskin kanssa. Tukki itse käyttää kaksi liinaa päivässä: yhden aamulla työmatkalla ja toisen illalla kotimatkalla julkisissa kulkuneuvoissa.

“Liinat ovat olleet ehdottomasti paras keino silmälasien huurtumisen estoon maskin kanssa”, Tukki iloitsee.

Linssit pyyhitään kertakäyttöliinalla sisä- ja ulkopinnalta, jolloin niiden pinnalle jää huurtumista estävä kalvo. Vaikutuksen kesto riippuu ulkona vietetystä ajasta ja ilmankosteudesta. Kalvon voi halutessaan poistaa pesemällä tai puhdistamalla lasit mikrokuituliinalla.


Kasvomaski ja silmälasit vai piilolinssit tai laserleikkaus? 

Piilolinssit ovat oivallinen vaihtoehto, jos kasvomaskin käyttö silmälasien kanssa tuntuu vaivalloiselta, ja myös silmien laserleikkaukseen pääsee nopeasti. Leikkauksen sopivuus varmistetaan silmälääkärin esitutkimuksessa. 

“Niille, joille kasvomaski ja silmälasit eivät toimi esimerkiksi huurtumisen takia, nyt voi olla hyvä hetki hankkiutua kokonaan eroon silmälaseista”, Tukki pohtii.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia
Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.
Silmälasien ostajan opas
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
5 hyvää syytä valita piilolinssit
5 hyvää syytä valita piilolinssit
Piilolinsseillä näkeminen on vapautta ilman kehysten tuomaa rajausta. Tänä päivänä pystytäänkin lähes kaikki taittovirheet korjaamaan myös piilolinsseillä. Listasimme viisi hyvää syytä valita piilolinssit.
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tuo iloa ja helppoutta urheiluun
Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Ammattiurheilijat kuten Leijona-kiekkoilija Mikko Lehtonen tietävät, miten haastavaa liikunta voi olla silmälasien ja piilolinssien käyttäjälle. Myös vapaa-ajan liikkujan nautinto kärsii, kun silmälasit ovat tiellä tai piilolinssit ärsyttävät silmiä.
Näytä kaikki artikkelit