Silmäleikkaukset
Laserleikkauskokemus – Jade Ventoniemi
Vaikuttaja Jade Ventoniemen laserleikkauskokemus
Vaikuttaja Jade Ventoniemen laserleikkauskokemus
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Laserleikkaus on niitä kokemuksia, jotka mullistavat elämän

Jade Ventoniemi kävi laserleikkauksessa Silmäaseman silmäsairaalassa käytettyään piilolinssejä 17 vuotta. 28-vuotias somevaikuttaja ja markkinointikonsultti kertoo olevansa joka hetki ihmeissään uudesta, tarkasta näöstään. “Laserleikkaus on niitä kokemuksia, jotka mullistavat elämän”, hän kuvailee.

Jade Ventoniemi nukkui lähes 20 vuotta silmälasit sängyn vieressä. “Laserleikkauksen jälkeen parhaita kokemuksia on se, kun herää keskellä yötä tai aamulla ja tajuaa, ettei tarvitsekaan silmälaseja”, hän sanoo. Jade kertoo näkevänsä helmikuun alussa laserleikatuilla silmillään paremmin kuin piilolinsseillä ennen leikkausta.


Muutto Suomeen sai innostumaan laserleikkauksesta

Jade alkoi harkita laserleikkausta tosissaan muutettuaan viitisen vuotta sitten Suomeen. Georgian Atlantassa syntynyt Jade tutustui suomalaiseen koripalloilijaan Henkkaan Länsi-Floridan yliopistossa, ja ystävyys muuttui pian rakkaudeksi. Nyt pariskunta on onnellisesti naimisissa ja asuu Lily-villakoiransa kanssa Lahdessa. 

“Olin kuullut jo etukäteen, että Suomessa on todella hyvä terveydenhuolto, joten tämä tuntui sopivalta paikalta silmien laserleikkaukselle”, Jade kertoo.

Vielä tärkeämpi syy oli suomalainen elämäntyyli. Piilolinssien käyttö ei ollut ennen tuntunut Jadesta erityisen vaivalloiselta, mutta nyt hän viettää aiempaa enemmän aikaa luonnossa.

“Urheilin ja elin aktiivista elämää myös Amerikassa. Pelasin siellä yliopistotason koripalloa ja käytin aina piilolinssejä. Ne toimivat koriskentällä ihan hyvin, mutta Suomessa kuvioihin tulivat lisäksi hiihto, lumilautailu, retkeily ja mökkielämä.”

Mökkiolosuhteissa piilolinssien puhtaanapito aiheutti hankaluuksia. Metsässä, ladulla ja rinteessä Jade pelkäsi kadottavansa linssit ja joutuvansa harhailemaan puolisokeana kotiin. Ilman piilolinssejä hän ei nähnyt edes käsivarren mittaa eteensä.


Laserleikkauksen esitutkimuksesta lohduttavia kokemuksia

Tutun suosituksesta Jade varasi ajan laserleikkauksen esitutkimukseen Silmäasemalle. Laserleikkaus jännitti, vaikka hän yritti parhaansa olla miettimättä sitä etukäteen.

“Minua pelotti, että onnistuisin itse pilaamaan laserleikkauksen. Olin lukenut, että leikkauksessa pitäisi katsoa vihreää pistettä ja mietin, mitä tapahtuisi, jos katsoisinkin ohi.”

Laserleikkauksen esitutkimuksessa Jade tapasi ensimmäistä kertaa leikkaavan lääkärin Sebastian Eskelisen, ja huolet hälvenivät.

“Sebastian ja hoitajat olivat kaikki uskomattoman mukavia, kärsivällisiä ja lohduttavia. He kertoivat, että alipaine pitäisi silmän paikallaan leikkauksen aikana, eikä edes haittaisi, vaikka itkisin. Ja minähän itkin”, hän muistaa.


Hoitaja piti kädestä laserleikkauksessa

Laserleikkauspäivänä Jade saapui Helsingin Silmäaseman silmäsairaalaan yhdessä miehensä kanssa. Häntä ilahdutti, kun Henkka sai olla mukana niin odotushuoneessa kuin lepohuoneessa laserleikkauksen jälkeen. 

“Oli kiva saada jakaa laserleikkauksen kaltaisia tärkeitä kokemuksia Henkan kanssa”, Jade sanoo.

Noin tuntia ennen SMILE-laserleikkausta hän sai rauhoittavan esilääkityksen. Leikkauksen aikana sairaanhoitaja piti häntä kädestä ja leikkaava lääkäri kertoi rauhallisella äänellä toimenpiteen kulusta.

“Sebastian vakuutti minulle koko ajan, että pärjäsin tosi hienosti, ja että laserleikkaus eteni suunnitelmien mukaan. Olimme jutelleet alkuun suomeksi, mutta siinä tilanteessa tuntui hyvältä, että hän puhui englantia”, Jade kuvailee.


Ilon kyyneliä laserleikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen näkö oli välittömästi niin kirkas, että Jade puhkesi vuorostaan ilon kyyneliin.

“Olin niin ylpeä itsestäni, että olin käynyt laserleikkauksessa ja niin onnellinen, ettei minun enää tarvitse pakata reissuille piilolinssejä, hoitotarvikkeita ja varasilmälaseja. Vieläkään ei ole ollut yhtään sellaista hetkeä, etten olisi ollut ihmeissäni ja innoissani uudesta näöstäni.”

Toimenpide oli lopulta Jaden mukaan nopea, kivuton ja helppo. Silmät olivat ensimmäiset pari päivää leikkauksesta valonarat, ja Jade käytti alkuun kosteuttavia silmätippoja jopa tunnin välein. Nyt laserleikkauksen jälkitarkastus on jo ohi ja elämä on palautunut normaaliksi. Silmät tuntuvat vielä toisinaan kuivilta, mutta kosteuttavat tipat auttavat vaivaan. Kysyttäessä, miten Jade kuvaisi laserleikkauskokemustaan lyhyesti, hänen ei tarvitse miettiä kauan.

“Laserleikkaus oli minulle pelottava mutta ehdottomasti kannattava, mullistava kokemus. Olen valtavan kiitollinen uusista silmistäni ja koko tästä kokemuksesta, josta juuri osaava ja ihana henkilökunta tekivät niin hyvän. Laserleikkauksen jälkeen ihan kaikki, mitä teen, on pikkuisen helpompaa.”

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Vaikka silmälasit olivat Natan tyylin kulmakivi 15 vuoden ajan, aktiivinen yrittäjä ja pienen lapsen äiti kaipasi vapautta liikkua, remontoida ja harrastaa.
Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.
5 hyvää syytä käydä laserleikkauksessa
5 hyvää syytä käydä laserleikkauksessa
On helppo keksiä syitä lykätä laserleikkausta. Mutta jälkeenpäin vetkuttelu harmittaa. Lue tästä viisi hyvää syytä mennä laserleikkaukseen.
Valokuvaaja ja vaikuttaja Janita Autio selätti leikkauspelon
Valokuvaaja ja vaikuttaja Janita Autio selätti leikkauspelon
”Laserleikkaus oli elämän parhaita kokemuksia”, sanoo Janita Autio. Kysyimme sairaalapelosta kärsivältä Janitalta, mikä innosti hänet menemään laserleikkaukseen, ja millaisia kokemuksia laserleikkauksesta lopulta jäi.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit