SIlmälasit
Silmälasit osa identieteettiä
Silmälasit osa identiteettiä
Silmälasit osa identiteettiä
Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE

Moniteholasit ja erityistyölasit ovat tärkeä osa identiteettiä

Sannikselle erilaiset silmälasikehykset ovat tärkeä osa omaa persoonaa. Ne antavat hänelle mahdollisuuden vaihdella ulkonäköään ja ilmaista itseään. Moniteholaseja ja erityistyölaseja käyttävän kanttorin laukusta löytyy aina useampi kehyspari.

“Minulle tehtiin laserleikkaus vuonna 2000, enkä sen jälkeen tarvinnut silmälaseja pitkään aikaan. Sitten kun taas tarvitsin, huomasin, miten ihania laseja markkinoille oli tullut. Minulla on nytkin laukussa vaikka kuinka monet moniteholasit, uusimpina upeat pilottilasit”, hän hehkuttaa.


Teini-iässä silmälasit vain pakon edessä

Keski-ikäinen Sannis sai ensimmäiset silmälasinsa 11-vuotiaana. Hän ei nähnyt taululle luokan takapenkistä, joten opettaja passitti optikolle.

“Käytin teini-iässä kaukolaseja vain pakon edessä, kun en oikeasti nähnyt. Piti olla vaikka pesispallo tulossa suoraan kohti, että laitoin ne päähän”, hän muistelee.

Nuorena silmälasit eivät sopineet Sanniksen imagoon. Nyt hän kutsuu itseään kehysfriikiksi, ja lasit ovat iso osa identiteettiä.

“Niin sitä ihminen muuttuu, ja yhteiskuntakin on muuttunut. Ennen silmälaseja ei pidetty niin hienona juttuna”, hän toteaa.


Ensin piilolinssit, sitten laserleikkaus

Vaihtoehdot silmälaseille ovat Sannikselle tuttuja. Alle 30-vuotiaana hänellä oli yksitehopiilolinssit, mutta niiden käytössä oli omat ongelmansa.

“Vahvimmin jäi mieleen jatkuva piilolinssien etsintä. Välillä mummunikin oli polvillaan lattialla, kun pudonneita piilareita yritettiin löytää talkoovoimin.”

Lopulta kuivat silmät estivät piilolinssien käytön, ja silmälaseilta välttyäkseen Sannis hakeutui laserleikkaukseen. Leikkaus onnistui, ja hän näki ikänäön kehittymiseen asti tarkasti.

“Erityisesti nautin hyvästä näöstä saunassa, kun lapset olivat pieniä, ja heidän kanssaan piti olla koko ajan silmä tarkkana. Saunoessa en olisi voinut käyttää piilolinssejä enkä silmälaseja”, hän kertoo.


Erityistyölasit välttämättömät kanttorin työssä

Sannis soittaa päivittäin useampia instrumentteja uruista flyygeliin ja lukee siksi nuotteja eri etäisyyksiltä. Erityistyölasit, joita suositellaan usein näyttöpäätetyöhän, toimivat erinomaisesti myös kanttorin ammatissa

“Kerran erityistyölasit jäivät kotiin ja tuijotin koko päivän nuotteja moniteholinssien alaosan läpi. Se oli katastrofi niskalle… erityistyölasit ovat työergonomiani pelastus”, Sannis toteaa.

Soittaessaan Sannis miettii usein, miten entisajan kanttorit ovat pärjänneet työssään ilman kunnon silmälaseja.

“Tätä työtä on kuitenkin tehty jo 800 vuotta. Ajattele vaikka Johann Sebastian Bachia, joka on seurannut nuotteja kynttilänvalossa 1700-luvulla, ei silloin ollut mitään erityistyölaseja. Silmälasien ansiosta työni on yhtä juhlaa”, perhejuhlissa esiintymisestä nauttiva muusikko pohtii.

Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Värikkäät silmälasikehykset pimeän vuodenajan piristykseksi
Värikkäät silmälasikehykset pimeän vuodenajan piristykseksi
Oma tyyli on mukava päivittää syksyn tullen muutenkin kuin kaivamalla villapaidat ja villasukat esiin kaapista. Silmälasit ovat yksinkertainen tapa piristää ilmettä ja seurailla uusia trendejä. Värikkäät silmälasikehykset vaativat hivenen rohkeutta ja totuttelua, mutta niillä saat helposti luotua erottuvan ja mieleenpainuvan lookin.
Piilolinssit, laserleikkaus vai linssileikkaus? Valitse oma vaihtoehtosi silmälaseille
Piilolinssit, laserleikkaus vai linssileikkaus? Valitse oma vaihtoehtosi silmälaseille
Jos silmälasit eivät syystä tai toisesta ole sinun juttusi, ei hätää. Keräsimme alle muut vaihtoehdot näön korjaamiseen eri ikäisille ja erilaisiin tarpeisiin. Sopisiko sinulle parhaiten piilolinssit, laserleikkaus vai linssileikkaus?
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit