Hyvä näkeminen
Piilolinssit, laserleikkaus vai linssileikkaus?
Varaa aika näkemisen asiantuntijalle
VARAA AIKA

Piilolinssit, laserleikkaus vai linssileikkaus? Valitse oma vaihtoehtosi silmälaseille


Jos silmälasit eivät syystä tai toisesta ole sinun juttusi, ei hätää. Keräsimme alle muut vaihtoehdot näön korjaamiseen eri ikäisille ja erilaisiin tarpeisiin. Sopisiko sinulle parhaiten piilolinssit, laserleikkaus vai linssileikkaus?

Ovatko silmälasisi koko ajan tiellä, epämukavat, hukassa tai liian paksut? Tuntuuko siltä, etteivät ne sovi elämäntyyliisi? Onneksi vaihtoehtoja silmälaseille riittää aina erilaisista silmäleikkauksista yksi- ja monitehopiilolinsseihin. 


Piilolinssit sopivat useimmille yli 8-vuotiaille

Piilolinssit ovat helppo tapa testata elämää ilman silmälaseja. Silmälaseihin verrattuna ne tuovat katseen kauniisti esiin ja helpottavat monia urheiluharrastuksia. Piilolinssien käyttäjän on kuitenkin sitouduttava niiden huolelliseen säilytykseen ja tarkkaan hygieniaan sekä käytävä säännöllisesti optikolla piilolinssitarkastuksessa.

Tänä päivänä piilolinssejä on saatavilla niin kertakäyttöisinä, jatkuvakäyttöisinä kuin kuukausilinsseinä, joita saa nimensä mukaisesti pitää silmissä jopa 30 päivää yhtäjaksoisesti.

Voit vaihtaa silmälaseista piilolinsseihin, jos silmäsi ovat terveet. Voimakas siitepölyallergia tai pölyinen työympäristö saattavat olla esteitä piilolinssien käytölle. Piilolinssien sopivuus silmillesi varmistetaan aina optikolla piilolinssien ensisovituksessa.


Yksitehopiilolinssit tai laserleikkaus on tarkoitettu alle 45-vuotiaille 

Piilolinsseistä alle 45-vuotiaalle riittävät yksitehot, jotka korjaavat joko silmien liki- tai kaukotaitteisuuden sekä mahdollisen hajataiton. Jos piilolinssien käyttö ei houkuttele, vaivattomin vaihtoehto silmälaseille on ehdottomasti silmien laserleikkaus. Se voidaan tehdä lähes kaikille yli 18-vuotiaille perusterveille niin kauko- tai likitaitteisuuden kuin hajataiton korjaamiseksi. Laserleikkaus monovision-tekniikalla auttaa myös alkavaan ikänäköön. Raskaus, imetys ja silmäsairaudet ovat esteitä laserleikkaukselle. 

Laserleikkauksia tehdään monella eri tekniikalla, joista silmälääkäri valitsee esitutkimuksessa sinulle sopivimman. Yleisimmät leikkaustekniikat ovat tänä päivänä FemtoLasik ja SMILE. Jos laserleikkaus mietityttää, kannattaa kysellä ystävien laserleikkauskokemuksia tai lukea niitä verkosta. Laserleikkauksen esitutkimuksessa silmälääkäri vastaa kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Käytte yhdessä läpi laserleikkauksen kulun ja riskit samalla kun lääkäri tarkistaa, onko silmäsi mahdollista leikata. 


Monitehopiilolinsseillä tai linssileikkauksella eroon silmälaseista yli 45-vuotiaana

Monitehopiilolinsseissä on eri katselualueet lähelle ja kauas katsomiseen. Ne korvaavat joko moniteholasit tai luku- ja kaukolasit silloin, kun katseen tarkentaminen lähelle on iän myötä vaikeutunut. 

Ikänäön eli presbyopian korjaamiseen suunniteltu linssileikkaus korjaa näön moniteholasien tai -piilolinssien tavoin. Linssileikkauksessa moniteholinssi asetetaan silmän sisälle, missä se on sen jälkeen aina paikoillaan. Linssileikkauksen jälkeen näet ilman silmälaseja kaikille etäisyyksille, ja säästyt myös ikänäön vaikeuttamalta piilolinssien etsinnältä, hoidolta ja asettamiselta. 

Tekniikaltaan linssileikkaus on täsmälleen samanlainen kuin kaihileikkaus. Siksi linssileikattuun silmään ei tule myöhemmin kaihia. Myös linssileikkauskokemuksia löytyy verkosta päätöksenteon tueksi. Linssileikkausta edeltää aina huolellinen esitutkimus toimenpiteen sopivuuden varmistamiseksi.


Kaihileikkaus kirkastaa silmät eläkeiässä

Kaihi on silmäsairaus, joka johtuu silmän linssin sumentumisesta. Se on luonnollinen osa ihmisen vanhenemista. Kaihi huonontaa näköä monella tavalla. Esimerkiksi värinäkö ja kontrastien erottaminen heikkenee, ja häikäisyoireet liikenteessä voimistuvat. 

Jos silmälääkäri toteaa silmissäsi kaihimuutoksia, voit päästä eroon silmälaseista kaihileikkauksella. Leikkauksen soveltuvuus sinulle tarkistetaan esitutkimuksessa. Kaihileikkauksessa, aivan kuten linssileikkauksessa, silmän oma linssi korvataan kirkkaalla keinolinssillä. Mikäli valitset kaihileikkauksen moniteholinssillä, näet todennäköisesti hyvin ilman lähi- ja kaukolaseja kaihileikkauksen jälkeen. 

Varaa aika näkemisen asiantuntijalle
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
5 hyvää syytä valita piilolinssit
Piilolinsseillä näkeminen on vapautta ilman kehysten tuomaa rajausta. Tänä päivänä pystytäänkin lähes kaikki taittovirheet korjaamaan myös piilolinsseillä. Listasimme viisi hyvää syytä valita piilolinssit.
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia
Sofia Ruutu kuunteli kirurgin valinnassa tuttaviensa laserleikkaus kokemuksia
Yrittäjä ja muotibloggaaja Sofia Ruutu koki silmälasien rajoittavan pukeutumisensa luovuutta. Silmien laserleikkauksen ansiosta hänellä on nyt vapaus tyylitellä aurinkolaseilla, jotka ovat yhdet hänen lempiasusteistaan.
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Huonon näön vaikutuksen elämänlaatuun huomaa usein vasta silloin, kun silmät on jo korjattu. Juuri näin kävi 50-vuotiaalle Nana Hjeltille, jolle tehtiin Silmäaseman linssileikkaus moniteholinssillä. Lue alta, millaisissa arjen tilanteissa Nana iloitsee linssileikkauksestaan eniten.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit