SIlmälasit
Siniverkkarimies saa silmälasit
Siniverkkarimies saa silmälasit
Siniverkkarimies saa silmälasit
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Ensimmäiset silmälasit viimeistelivät Siniverkkarimiehen  

Siniverkkarimies, nelikymppinen tubettava faija Järvenpäästä, hankki silmälasit seuraajiensa kehotuksesta. Sopivat lasit löytyivät Silmäaseman optikko Niina Salon avustuksella. Kuukautta myöhemmin soitimme perään ja kyselimme, miten silmälaseihin tottuminen on Siniverkkarimieheltä sujunut. Lue alta kokemuksia ensimmäisistä silmälaseista. 

Tero Heikkilä eli Siniverkkarimies tubettaa ammatikseen kahden aikuisen, kolmen lapsen ja koiran uusperheen elämästä. Yli 130 000:n seuraajan YouTube-kanavan fanit huomasivat Teron jatkuvan siristelyn videoilla jo ennen miestä itseään. 

"Ihminen on sellainen, että jos jossain on kremppaa, niin siihen vain sopeutuu. En meinannut aikoinaan nähdä kadunnimiä hääkutsuja viedessäni, mutta en miettinyt asiaa sen enempää vaan ajoin lähemmäs", Tero sanoo. 

Kun Siniverkkarimies luki joulukalenterihaasteen ohjetekstejä tietokoneen ruudulta, sama ehdotus toistui videon kommenteissa yhä uudelleen: mitä, jos menisit näöntarkastukseen? Uuden vuoden alkumetreillä Tero varasi ajan optikolle. 


Ei lukulaseja vaan silmälasit jatkuvaan käyttöön 

Tero oli varautunut siihen, että optikko määräisi hänelle ensimmäiset lukulasit. Näöntarkastuksen tulos oli totaalinen yllätys. 

"Tieto, että saisin silmälasit kokopäiväiseen käyttöön, tuli ihan puskista. Isoin löydös ei ollutkaan huono lähinäkö vaan hajataitto. Olin kyllä ihmetellyt, miksi oikea silmä näki niin sumeasti, jos peitin vasemman." 

Teroa Silmäasemalla hoitaneelle optikko Niina Salolle tilanne oli tuttu. Siristely ja otsan kurtistelu kertovat usein näkemisen haasteista, vaikka asiakas itse ei osaisi epäillä mitään. 

"Moni ei vain tiedä paremmasta ja ihmettelee sitten, kuinka voi nähdä silmälaseilla niin hyvin", Niina kertoo.  

Terokin kertoo tajunneensa vasta jälkeenpäin, miten paljon hyvä näkö muuttaa elämää. Hajataiton vuoksi hän oli nähnyt epätarkasti sekä lähelle että kauas. “Hajataittoinen silmä muistuttaa pyöreän jalkapallon sijaan litteää rugbypalloa. Se ei pysty tarkentamaan katsetta kunnolla, joten esimerkiksi tekstit näkyvät hajataitossa epätarkkana tai kahtena. Silmät myös väsyvät joutuessaan koko ajan zoomailemaan turhaan”, Niina selventää.  


Silmälaseihin tottuminen kesti alle viikon 

Siniverkkarimiehen ensimmäisissä silmälaseissa on hajataiton korjauksen lisäksi alareunassa tehostus lukemista varten sekä sinivalosuoja päätetyötä helpottamaan. Kokemukset silmälaseista ovat olleet pelkästään positiivisia, kun alun haasteista päästiin ensin yli. 

"Ensimmäisinä päivinä kaikki vaikutti olevan vinossa ja väärässä koossa, ja kyselin vaimolta, olisinko voinut saada väärät lasit. Tuntui kuin olisin muuttanut huvipuiston hupitaloon. Taaperon vaunutkin näyttivät siltä, että niissä olisi voinut kuskata isoa äijää", Tero muistelee. 

Arki silmälasien kanssa alkoi kuitenkin luistaa alle viikossa, ja jo kahden viikon jälkeen lasit olivat mukana kaikkialla paitsi crossfit-treeneissä.  

Seuraajat ovat huomanneet siristelyn vähentyneen, ja vaimon mielestä Terolla on nyt vähemmän otsaryppyjä. Myös päätetyö on helpottanut, sillä silmälasien voimakkuuksien ja sinivalosuojan ansiosta silmät eivät väsy entiseen tapaan.  

"Olen välillä editoinut videoita 10–12 tuntia putkeen ja huomannut, että lasit auttavat tosi paljon. En enää mene ruudun tuijottamisesta ylikierroksille enkä ole niin rättipoikkiväsynyt."  


Silmälasien kadottaminen oli turha pelko 

"Hävitän aurinkolasit aina saman tien, joten pelkäsin tietysti, että silmälaseista tulee kallis harrastus", Tero sanoo. Hänen taktiikkansa on ollut jättää silmälasit puhelimen viereen, koska puhelin lähtee mukaan kaikkialle. Se on toiminut, eivätkä lasit ole unohtuneet kertaakaan. 

"Sitä paitsi nykyään olisin jo aika hukassa ilman silmälaseja", hän jatkaa.  

Välillä Tero miettii, olisiko hän tubettajan sijaan jalkapalloilija, jos olisi hankkinut silmälasit jo aiemmin. Mysteeri siitä, miksi peli ei kulkenut yhtä hyvin kentän vasemmalla laidalla, on nyt ratkennut. 

"Se oli varmaan se hajataitto", hän toteaa. 


Ensimmäisten silmälasien valinta kuin käynti vaatekaupassa 

Optikko-Niina saa Terolta pelkkiä kehuja. Ilman ammattilaisen apua hänellä ei olisi ollut aavistustakaan, mitä kehysmalleja tai muotoja lähteä kokeilemaan.  

"Niinan osaaminen näkyi siinä heti. Tunsin olevani kuin jossain vaatekaupassa palveltavana", hän sanoo. 

Niina ehdotti Terolle muutamaa vaihtoehtoa, jotka kaikki näyttivät hyviltä kasvoilla. Mukaan lähtivät lopulta ohuet, monikulmaiset metallikehykset. 

"Suosittelen tavallisesti kevyempiä malleja ensimmäisiksi silmälaseiksi, sillä ne eivät herätä liikaa huomiota ja niihin on helpompi tottua. Lisäksi katson asiakkaan tyyliä, kuulostelen persoonaa ja kyselen vähän allergioista ja harrastuksista", Niina perustelee valintojaan.  

Uuteen ilmeeseen ovat olleet tyytyväisiä niin seuraajat kuin Siniverkkarimies. 

"Lasten kommentti oli, että näytän vanhemmalta, mutta kaikki muut sanovat lasien sopivan tosi hyvin. Myös omasta mielestäni lasit käyvät Siniverkkarimiehelle täydellisesti. Minulla oli jo takatukka, ja silmälasit viimeistelevät brändin. Nyt näytän juuri siltä kuin suomalaisen miehen kuuluu näyttää." 

Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Mitä tarkoittaa moniteholasit ja miten ne eroavat yksitehoista?
Mitä tarkoittaa moniteholasit ja miten ne eroavat yksitehoista?
Yksitehot vai monitehot on ensimmäisiä kysymyksiä siinä vaiheessa, kun valitset sopivia silmälaseja tai piilolinssejä. Jos tarvitset sekä luku- että kaukolaseja eikä jatkuva vaihtelu silmälasien välillä houkuttele, moniteholasit ovat ehdottomasti harkinnan arvoiset.
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit