Silmistä

Uimalasit vahvuuksilla auttavat näkemään pinnanalaisen maailman

Uinti parantaa lihaskuntoa, vahvistaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä sekä rentouttaa mieltä. Uimisen ilo karkaa kuitenkin helposti, jos vedessä ei näe kunnolla, vedenparannusaineet ärsyttävät silmiä tai piilolinssit huuhtoutuvat pois. Ratkaisun tarjoavat omien vahvuuksien mukaan hiotut optiset uimalasit. Lue, mitä uimalaseja valitessa kannattaa ottaa huomioon.

Uimalasit vahvuuksilla ovat korvaamattomat silmälasien ja piilolinssien käyttäjille. Piilolinssejä ei suositella uimareille, sillä ne voivat altistaa silmät tulehduksille tai huuhtoutua veteen. Optiset uimalasit suojaavat silmiä esimerkiksi kloorin aiheuttamalta ärsytykseltä ja luonnonvesien mikrobeilta. Ne auttavat näkemään terävästi vedessä ja veden alla.

Valitse oikeat vahvuudet

Optiset uimalasit valitaan silmälasireseptin mukaan. Uimalaseja on saatavilla kahta tyyppiä sekä lapsille että aikuisille. Moduuliuimalasit sopivat uimareille, joilla ei ole voimakasta hajataittoa. Moduuliuimalaseissa molemmille silmille voidaan valita omat vahvuudet.

Jos hajataittoa on paljon, uimalaseihin hiotaan omien silmälasien voimakkuudet. Silmäaseman osaava henkilökunta selvittää tarvitsemasi voimakkuudet ja osaa suositella sinulle sopivat uimalasit vahvuuksilla. Löydä lähin Silmäaseman myymäläsi.

 

Panosta mallin istuvuuteen

Tärkeintä optisissa uimalaseissa on istuvuus. Laseja kannattaa sovittaa rauhassa ja tarkistaa, että nenäkappaletta ja niskaremmiä pystyy säätämään riittävästi. Varmista myös, ettei linssien ympärillä oleva silikoniosa vuoda tai paina silmiä ja silmänympärysihoa. Laadukkaita uimalaseja ei tarvitse kiristää tiukalle. Mallin valintaan vaikuttaa lisäksi uimalasien käyttötarkoitus. Suuret uimalasit saattavat olla mukavat kuntouintiin, mutta kilpauintiin sopivat paremmin virtaviivaiset lasit, joiden veden vastus on pieni.

Mallin sopivuuden voi selvittää helposti pikatestillä. Paina uimalasi kevyesti silmille pujottamatta remmiä pään ympäri. Sopivan malliset lasit pysyvät paikoillaan noin 10 sekuntia.

 

Linssien ominaisuudet ympäristön mukaan

Moduuliuimalasien linssejä saa harmaina tai sinertävinä. Harmaat linssit suodattavat auringon kirkkaimman terän pois värejä vääristämättä, ja siniset linssit korostavat veden sinisiä sävyjä sisäaltaiden keinovalaistuksessa.

Kannattaa myös varmistaa, että uimalasien linsseissä on huurtumista estävä käsittely. Linssien UV-suojaus on ehdoton vaatimus ulkona uimiseen, sillä se suojaa auringon haitalliselta säteilyltä. 

Löydä juuri sinulle sopivat uimalasit vahvuuksilla lähimmästä Silmäaseman myymälästä.

Lue myös

Sosiaalisuus ja raikkaassa ilmassa liikkuminen houkuttavat suomalaisia pelaajia yli kolmelle miljoonalle golfkierrokselle vuodessa. Keskittymistä vaativassa pelissä pärjäävät parhaiten ne, jotka näkevät tarkasti lähelle ja kauas sekä erottavat kentän kontrastit ja korkeuserot.

Suomessa oli vuonna 2017 Trafin arvion mukaan 1,16 miljoonaa vesikulkuneuvoa, ja suomalaiset omistavat Uuden-Seelannin ohella eniten veneitä asukasta kohti. Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.

Ekologisen työmatkapyöräilyn suosio on kasvanut, ja jo noin 20 % työmatkoista taittuu polkien. Onneksi markkinoille tulee jatkuvasti yhä tehokkaampia aurinkolaseja, joiden ominaisuudet linsseistä muotoiluun parantavat ajokokemusta niin kaupunkifillaristille kuin pitkän matkan polkijalle.