Kuivasilmäisyyden hoito

Kuivasilmäisyys on suomalaisten yleisimpiä silmävaivoja. Silmät voivat tuntua kuivilta, jos kyynelnestettä ei ole riittävästi tai se ei kosteuta ja suojaa silmiä tarpeeksi. Häiritsevien oireiden syy kannattaa aina selvittää silmälääkärillä. Silmäasemalla pääset nopeasti tutkimuksiin ja saat silmillesi parhaan hoidon.

Milloin silmät kannattaa tutkia?

Silmät on hyvä tutkituttaa optikolla tai silmälääkärillä, jos ne kutisevat, kirvelevät tai punoittavat tai tuntuvat roskaisilta, vetisiltä tai väsyneiltä. Oireet pahenevat usein iltaa kohden ja syksyisin. Myös valonarkuus voi viitata kuiviin silmiin.

Huolellisilla tutkimuksilla varmistamme, ettei kuivien silmien taustalla ole esimerkiksi tulehdusta tai yleissairautta. Kuivasta sisäilmasta, ilmastoinnista tai pakkasesta johtuvia oireita on helppo hoitaa kotona kosteuttavilla silmätipoilla.

Miten kuivat silmät tutkitaan?

Silmäasemalla optikko tai silmälääkäri tutkii silmiesi pinnan mikroskoopilla ja kyselee tarkemmin oireistasi. Erityisen väriaineen avulla voimme mitata myös kyynelnesteesi määrän ja laadun. Tutkimusten jälkeen suosittelemme juuri sinulle sopivan hoidon.

Kuivien silmien hoito

Kuivista silmistä ei tarvitse kärsiä. Verkkokaupastamme löydät monenlaisia kostutustippoja ja ravintolisiä, joilla voit hoitaa kuivia silmiä lääkärin ohjeen mukaan. Kostutustipat helpottavat oireita ja korjaavat vaurioita silmän pinnassa. Ravintolisä parantaa vähitellen kyynelnesteen laatua.

Lääkäriltä saat ohjeita myös luomenreunan puhtaanapitoon, jotta kyynelnestettä pääsee vapaammin silmään. Vaikeammissa tapauksissa auttavat luomen lämpöhoito ja rauhasten tyhjennys.

Askarruttaako kuivasilmäisyys?

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.