Silmistä

5 hyvää syytä mennä laserleikkaukseen

Houkutteleeko elämä ilman silmälaseja, mutta ajatus laserleikkauksesta saa sinut paniikkiin? Oletko niin tottunut silmälaseihin, että niistä luopuminen hirvittää?

On helppo keksiä syitä lykätä laserleikkausta, mutta jälkeenpäin vetkuttelu harmittaa. ”Olisi pitänyt tulla laserleikkaukseen paljon aikaisemmin, mutta onneksi se on nyt tehty,jääkiekkoilija Mikko Lehtonen kommentoi omaa leikkaustaan. Lue tästä viisi hyvää syytä mennä laserleikkaukseen ja varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon jo tänään.

1. Arkesi helpottuu

Käytyäsi laserleikkauksessa näet heti aamulla eteesi ilman sumuverhoa eikä päivän ensimmäinen tehtävä ole silmälasien hapuilu yöpöydältä. Suihkun jälkeen ei enää tarvitse pohtia, jätitkö lasit sillä kertaa pesukoneen vai peilikaapin päälle. Laserleikkaus tekee myös arjen luksushetkistä entistä ihanampia, kun silmälasit eivät paina sohvalla loikoillessa, suudellessa tai elokuvissa 3D-lasien alla.

2. Nautit enemmän ulkoilusta

Talvella pakkanen ja viima kuivattavat piilolinssejä ja kylmästä ilmasta höyryävä hengitys huurtaa silmälasit. Huonolla tuurilla et näe mitään juuri silloin, kun tarjolla olisi vuosisadan luonnonilmiö tai harvinainen eläinhavainto. Keväthankien kirkkaudessa (ja sama pätee ympäri vuoden) vaihtoehtoinasi ovat aurinkolasit vahvuuksilla tai piilolinssit yhdistettyinä tavallisiin aurinkolaseihin. Jos piilolinssit unohtuvat kotiin, joudut siristelemään auringonpaisteessa ilman aurinkolaseja. Kuulostaako tutulta? Laserleikkauksen jälkeen saat enemmän irti ulkoilusta säällä kuin säällä.

3. Elät huolettomammin

Kukapa ei tahtoisi päästä eroon silmälasien jatkuvasta huurtumisesta talvella tai niiden kastumisesta sateella ja hikoillessa. Silmälasit myös likaantuvat helposti arjen perusaskareissa tai leikeissä lasten ja lemmikkien kanssa. Piilolinssien käytössä rasittavaa on jatkuva nesteiden kanssa pelaaminen ja linssien säännöllinen vaihtaminen. Kun silmäsi on leikattu, voit keskittyä elämän pieniin iloihin sen sijaan, että tuskailisit sen pieniä ärsyttäviä puolia.

4. Urheilet helpommin

Lähes mikä tahansa urheilu on mukavampaa ilman silmälaseja. Jos harrastat aktiivisesti ryhmä- tai kontaktilajeja, laserleikkaus on avain huolettomampaan elämään. Et enää joudu pelkäämään lasien rikkoutumista tai piilolinssin lipsahtamista paikoiltaan kriittisellä hetkellä. Myös uinti ja talviurheilulajit, kuten laskettelu ja hiihtäminen, sujuvat vaivattomammin. Piilolinssit eivät häviä uima-altaaseen, eikä rinteessä tai ladulla tarvitse puurtaa puolisokeana silmälasien huurruttua.

5. Säästät rahaa

Laserleikkaus on tuntuva investointi, mutta Silmäasemalla saat leikkauksellesi 24 kuukautta korotonta maksuaikaa. Pidemmällä aikavälillä kuitenkin säästät rahaa, koska sinun ei tarvitse ostaa silmälaseja, piilolinssejä ja piilolinssinesteitä. Laserleikkaus maksaa itsensä takaisin jo muutamassa vuodessa. Sen jälkeen jokainen päivä on kuin laittaisit rahaa pankkiin.

Laserleikkaus on nopea ja kivuton toimenpide, joka sopii lähes kaikille. Jos saimme sinut ylipuhuttua, tee kuten YouTube-tähti Sara Forsberg. Sara jännitti laserleikkausta, mutta varasi ajan jo heti seuraavalle viikolle, että pelko olisi mahdollisimman pian ohi. Nyt hän nauttii elämästä ilman silmälaseja.

Toimittaja ja Uusi Muusa-blogin tuottaja Jenna Kämäräinen kävi laserleikkauksessa Helsingin silmäsairaalassa yhteistyön merkeissä. Jenna, joka kertoo suhtautuneensa silmiinsä lähes neuroottisella huolellisuudella ja pelänneensä leikkausta valtavasti etukäteen, uskoo laserleikkauksen olleen paras asia, joka hänelle on tapahtunut.

Videobloggaaja, laulaja ja lauluntekijä Sara Forsberg, taiteilijanimeltään SAARA, kävi Silmäasemalla laserleikkauksessa alkusyksystä 2018.

Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Teimme listan laserleikkauksen hyödyistä aktiiviliikkujalle.

Askarruttaako laserleikkaus? Asiantuntijamme auttaa.

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme arvioi leikkauksen sopivuuden sinun silmillesi. Et sitoudu mihinkään ja saat tilaisuuden keskustella sinua mietityttävistä asioista. Voit myös kysyä lisää asiakaspalvelustamme chatin kautta.

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.