Aurinkolasimuoti 2023
Aurinkolasimuoti 2023
Katso uusimmat trendikatsaukset
TRENDIT JA INSPIRAATIO

Aurinkolasit 2023: modernia retroa ja värien säihkettä


Vuoden 2023 miesten ja naisten aurinkolaseista löytyy upea kattaus menneiltä vuosikymmeniltä päivitettyjä malleja ja poikkeuksellista väriloistoa. Paluun tekevät niin ysärin matalat ja soikeat aurinkolasit kuin maskimaiset ja sporttiset tyylit 2000-luvun alkupuolelta. Katso aurinkolasimuodin 2023 tärpit alta.

Pilottilasit, soikeat aurinkolasit vai isot aurinkolasit?

Vuoden 2023 aurinkolasimuodissa jatkuu 80-luvun pilottilasien nousukiito, jota Top Gun -elokuvan jatko-osa Maverick vauhditti entisestään. Kasarisuosikeissa riittää vaihtoehtoja aina klassisista Aviatoreista modernin kantikkaisiin malleihin. Pilottilasien linsseissä painottuvat punaisen, oranssin ja keltaisen sävyt.

Myös kauden pienet ja isot aurinkolasit ovat saaneet inspiraationsa valkokankaalta. 90-luvulta tutut soikeat ja matalat aurinkolasit ovat kuin suoraan The Matrix Resurrections -elokuvasta. House of Gucci -tyyliä edustavat isot ja paksut mustat asetaattikehykset. Niiden kulmikkaat linjat, näyttävän graafinen ilme ja kookkaat logot ovat varmoja katseenvangitsijoita.

Värikkyys on aurinkolasien 2023 megatrendi

Tulevan kauden muodikkaimmissa aurinkolaseissa on vaaleat ja värikkäät linssit, jotka antavat silmien näkyä. Vuoden 2023 linssivalikoimasta löytyy paljon suloisia pastelleja, retrohenkistä ruskeaa ja salaperäistä siniharmaata.

Miesten ja naisten aurinkolasien kehyksissä trendaavat läpikuultavat ja mattamaiset vaaleat sävyt, kirkkaat neonvärit, liukuvärit sekä kestosuosikit musta ja havannanruskea.Tänä vuonna jos koskaan kesätyyli on helppo täydentää juuri sopivan sävyisillä aurinkolaseilla.

Urheiluaurinkolasit katumuodin aallonharjalla

1990- ja 2000-lukujen taitteen sporttiset ja kaarevat aurinkolasit ovat vahvasti esillä vuoden 2023 mallistoissa. Urheiluaurinkolasien inspiroimat maskimaiset, ”nopeet” aurinkolasit yleistyvät katukuvassa, ja niiden värityksessä vain mielikuvitus on rajana.

Maskimaisten aurinkolasien valintaa puoltaa statement-ilmeen lisäksi niiden erinomainen UV-suojaus joka suunnalta. Vuonna 2023 yhä useampi valmistaja tarjoaa kaarevia ja sporttisia aurinkolaseja myös vahvuuksilla.

 

Miesten ja naisten aurinkolasit Pantonen vuoden värissä

Myös Pantonen vuoden väri 2023 Viva Magenta näkyy aurinkolasien kehyksissä ja linsseissä. Pantone-värikartan Viva Magenta, eloisa ja energinen punainen, hehkuu kuuman kesäpäivän lailla. Kirkkaanpunaiset kissamaiset retrokehykset tai kantikkaat kasarilasit viimeistelevät joukosta erottuvan terassilookin.

Aurinkolasit myös omilla vahvuuksilla

Jos kaipaat lisää vinkkejä, elämäntyyliisi sopivia erikoislinssejä tai uusimpien trendien mukaisia aurinkolaseja vahvuuksilla, tervetuloa lähimmälle Silmäasemalle. Näkemisen asiantuntijamme ovat mielellään avuksi niin aurinkolasien kehysten kuin linssien valinnassa.


Tutustu vuoden 2023 aurinkolaseihin verkossa
TUTUSTU
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Aurinkolasit omilla voimakkuuksilla ovat näyttävä asuste, joilla silmien suojaaminen UV-säteiltä onnistuu helposti ja tyylikkäästi. Erilaisten linssien vertailun lisäksi kannattaa tarkistaa omien aurinkolasien riittävä UV-suoja.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Aurinkolasit veneilyyn
Aurinkolasit veneilyyn
Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.
Katso kaikki artikkelit