Aurinkolasioppaat
Halvat aurinkolasit saa laadusta tinkimättä
Halvat aurinkolasit laadusta tinkimättä
Halvat aurinkolasit laadusta tinkimättä
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Halvat aurinkolasit saa laadusta tinkimättä

Kuulutko niihin, joilla on tapana hukata aurinkolasinsa tai istua vahingossa niiden päälle? Jos vastasit myöntävästi, voimme lohduttaa, ettei aurinkolaseihin tarvitse aina investoida satoja euroja.Keräsimme tietopaketin miten löydät halvat aurinkolasit, jotka suojaavat silti tehokkaasti silmiä.


Linssien laatu ratkaisee

Aurinkolasien tärkein tehtävä on suojata silmiä UV-säteilyltä. UV-suojasta kertova CE-merkintä on tärkeä tarkistaa erityisesti, kun shoppailet aurinkolaseja EU:n ulkopuolelta. Euroopan unionissa saa myydä vain CE-merkittyjä aurinkolaseja, joten EU:ssa myös halvat aurinkolasit suojaavat periaatteessa aina UV-säteilyltä.

”Edullisia aurinkolaseja ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota linssien optisiin ominaisuuksiin. Pahimmillaan huonolaatuiset tai esimerkiksi liian tummat linssit voivat vääristää näkökenttää ja vaikeuttaa näkemistä”, kertoo Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio. Optikkoliikkeissä edullisissa aurinkolaseissa on UV-suojan lisäksi usein myös polarisaatiopinnoite, joka estää vaakapinnoilta, kuten vedenpinnasta tai märästä tiestä tulevia heijasteita. Silmäaseman omista OD/OS- sekä Inspiro-mallistoista löytyy aikuisille useita tyylikkäitä ja edullisia aurinkolaseja 59-99 eurolla. Polaroidilta taas saa trendikkäitä lasten aurinkolaseja 39 euron hintaan.


Asiantuntemusta linssivalintaan

Hinnan lisäksi on hyvä miettiä, mihin tarkoitukseen aurinkolaseja käyttää. Eriväristen linssien avulla voidaan muun muassa parantaa kontrastiherkkyyttä tai helpottaa näkemistä pilvisenä päivänä, ja niistä on hyötyä esimerkiksi veneilijöille tai paljon autoileville. Optikkoliikkeestä saat aina asiantuntevaa apua linssin valintaan.


Halvat aurinkolasit alle satasella

Jos pystyt venyttämään aurinkolasibudjettia 59-99 euroon, valinnanvaraa on heti enemmän. Polaroidin mallisto on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, ja myös monen lifestyle-brändin mallistosta löytyy alle sadan euron vaihtoehtoja. 110-200 euron hintahaitariin osuu useita suosittuja merkkibrändejä kuten klassinen Ray-Ban ja muodikas Ted Baker.

Aurinkolasien tarjouksia kannattaa seurailla perinteisiin alennusmyyntiaikoihin kesän lopulla ja vuodenvaihteessa. Talvella voit napata halvat aurinkolasit Black Friday -erikoishintaan. Vuoden ympäri pyörivien Kahdet lasit yksien hinnalla -kampanjoiden avulla uusit aurinko- ja silmälasit edullisesti yhdellä kertaa. 

Optikkoliikkeistä saat tietysti aurinkolasit omilla vahvuuksillasi. Silmäasema tarjoaa kaikille aurinkolaseille vahvuuksilla 100 päivän tyytyväisyystakuun.

Tutustu aurinkolasivalikoimaamme
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasimuoti 2023
Tänä keväänä aurinkolasimuodissa korostuvat menneiltä vuosikymmeniltä päivitetyt mallit sekä poikkeuksellinen värien kirjo. Paluun tekevät niin ysärin matalan ja soikeat aurinkolasit kuin maskimaiset ja spottityyliset lasit 2000-luvun alkupuolelta.
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Aurinkolasit omilla voimakkuuksilla ovat näyttävä asuste, joilla silmien suojaaminen UV-säteiltä onnistuu helposti ja tyylikkäästi. Erilaisten linssien vertailun lisäksi kannattaa tarkistaa omien aurinkolasien riittävä UV-suoja.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Aurinkolasit veneilyyn
Aurinkolasit veneilyyn
Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.
Katso kaikki artikkelit