Lapset ja nuoret
Silmälasit toivat helpotusta Saiman koulunkäyntiin
Silmälasit toivat helpotusta Saimin koulunkäyntiin
Silmälasit toivat helpotusta Saimin koulunkäyntiin
Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE

Silmälasit toivat helpotusta Saiman koulunkäyntiin 

Koulutien alku ei ollut helppo Saimalla. Läksyjen teko oli vaikeaa ja lukemaan oppiminen oli hidasta. Haasteet oppimisessa ilmenivät niin, ettei Saima tunnistanut tavatessa kaikkia kirjaimia ja kirjaimet vaihtelivat paikkaansa. 

"Vaikka Saima osasi jo kirjaimet ja tunnisti ne, tavatessa selkeä A-kirjain olikin jotain ihan muuta", kuvaa Saiman äiti Laura haasteita.

Vanhemmat olivat hämmentyneitä Saiman ongelmista ja olo oli avuton, kun ei löytänyt keinoja auttaa lastaan. Saima opetteli lukemaan erityisopettajan ohjauksessa ja hänellä epäiltiinkin lukihäiriötä. Lopulta tarkka kouluterveydenhoitaja huomasi, että Saima ei näe kunnolla ja oppimisongelmien taustalla voi olla näön heikkous. Tämän jälkeen Saima ohjattiin asiantuntevan silmälääkärin vastaanotolle. 


Ratkaisuna oikeanlaiset silmälasit lapselle 

Käynti silmälääkärillä vahvisti kouluterveydenhoitajan epäilyn ja Saiman lähinäön todettiin olevan heikko. Näin Saima sai elämänsä ensimmäiset silmälasit. Tästä alkoi uusi vaihe Saiman elämässä, sillä pian silmälasien saamisen jälkeen Saima oppi lukemaan.

”Tavallaan oli suuri helpotus, kun Saima kävi silmälääkärissä ja sai silmälasit. Tämän jälkeen Saima oppi hyvin nopeasti lukemaan”, kertoo Saiman äiti. 

Ennen tätä Saiman vanhemmat ja opettajat eivät olleet osanneet edes ajatella, että Saiman ongelmat johtuisivat huonosta näöstä ja että silmälasien hankkiminen lapselle ratkaisisi asian. Lukemaan oppimisen lisäksi läksyjen teko sujuu nyt paremmin ja niiden tekemiseen menee vähemmän aikaa. Parempi näkö on helpottanut koulunkäyntiä merkittävästi. 

”Aikaisemmin Saima ei halunnut lukea kirjoja, mutta nykyisin hän lukee kirjoja mielellään”, lisää Saiman äiti. 

Saima valitsi itse silmälasinsa ja on alusta asti suhtautunut silmälaseihin positiivisesti. Sopivat lasit löytyivät helposti ja Saima käyttää mielellään silmälaseja. 

Hyvä näkö auttaa oppimaan

Ensimmäinen kouluvuosi on ratkaisevan tärkeä pohja myöhemmälle koulumenestykselle. Siksi tarjoamme kaikille ekaluokkalaisille ilmaiset silmälasit voimassa olevaa silmälääkärin lasimääräystä vastaan. Pakettiin kuuluu kehykset sekä mallistomme laadukkaimmat linssit omilla vahvuuksilla*. Lapsille suunnattu kehysvalikoimamme on lisäksi markkinoiden laajimpia, joten koulutietään aloittava löytää varmasti mieluisensa lasit.

Jos epäilet, että lapsellasi on haasteita näkemisen kanssa, ota yhteyttä kouluterveydenhoitajaan tai tule käymään maksuttomassa optikon näönvarmistuksessa. Jos koulunterveydenhoitaja tai optikko toteaa tarvetta jatkotutkimukselle, alle 8-vuotias lapsi ohjataan silmälääkäriin, joka määrää silmälasit. Silmäasemalla voi toki asioida myös muualta saadun, voimassa olevan silmälääkärin lasireseptin kanssa.

Ilmaiset silmälasit (yhdet silmälasit / lapsi) voi tulla noutamaan milloin tahansa ensimmäisen kouluvuoden aikana, mikäli ongelmia lapsen näössä ilmenee.


*Likinäköisyyden eli myopian hoitoon tarkoitetuissa silmälaseissa ekaluokkalainen saa kehyksen maksutta. Myopian hoitolinssit ovat normaalihintaiset.

Varaa aika näöntutkimukseen
OPTIKOLLE
tai
SILMÄLÄÄKÄRILLE
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälääkäri suosittelee: lasten ruutuaika minimiin
Australialaistutkimus ennustaa, että puolet maailman ihmisistä on likinäköisiä vuonna 2050. Yksi likinäköisyyden syistä on lisääntynyt lasten ruutuaika. Lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell kertoo lisää ilmiöstä ja jakaa vinkkinsä ruutuajan vähentämiseen.
Lapsen näköä voi hoitaa myös ilman silmälaseja
Lapsen näköä voi hoitaa myös ilman silmälaseja
Lasten silmien ongelmiin voi löytää apua myös ilman silmälaseja. Ortoptisti tutkii näkemistä kokonaisuutena ja etsii ratkaisuja muun muassa silmäjumpalla.
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
Näin lapsen näköhäiriöt ja näkövaivat oireilevat arjessa
“Mitä aikaisemmin lapsen huono näkö todetaan, sitä nopeammin ja paremmin se saadaan yleensä korjattua”, kertoo lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell Silmäasemalta. Näön heikkenemisen voi onneksi huomata tarkkailemalla lapsen vointia ja käytöstä.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit