Silmälasit
Syksyn silmälasimuoti 2022
Syksyn 2022 silmälasimuoti
Syksyn 2022 silmälasimuoti
Katso uusimmat trendikatsaukset
TRENDIT JA INSPIRAATIO

Syksyn silmälasimuoti 2022 valloittaa vastakohdilla


Naisten ja miesten silmälasimuodissa 2022 näkyy tulevana syksynä vahvoja linjoja ja skandinaavista minimalismia. Suurten kehysten rinnalle ovat nousemassa 2000-luvun alun matalat mallit. Katso alta, millaiset pokat ovat trendien aallonharjalla tulevana syksynä.


“Syksyn silmälasitrendit 2022 ovat vastakohtien juhlaa muodoissa ja väreissä”, kertoo Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio. “Kehyksiä löytyy yhtä lailla tummanpuhuvissa voimaväreissä kuin metallinhohtoisissa ja vaaleissa läpikuultavissa sävyissä. Suuret kehykset ovat vieläkin valtavirran suosikkeja, mutta pienemmät koot saavat mallistoissa yhä enemmän tilaa.”

Kevyet metallipokat vai paksureunaiset asetaattikehykset?


Airion mukaan kevyet ja yksinkertaiset metallikehykset pysyvät pinnalla syksyn 2022 silmälasimuodissa. Ajaton tyyli saa trendikästä lisämaustetta kehysketjuista, jotka toimivat katseenvangitsijoina ja pitävät samalla lasit tallessa. Statement-lookin ystävien iloksi myös paksureunaiset asetaattikehykset ovat tulleet trendeihin jäädäkseen. Auringossa tummenevilla linsseillä varustettuna ne sopivat täydellisesti ulkoiluun.

Kissamaiset ja perhosmaiset lasit ovat naisellinen valinta


Naisten silmälasimuodissa 2022 trendaavat 50- ja 60-luvun henkiset kissamaiset ja sivuilta levenevät perhosmaiset kehykset. Airio suosittelee niitä erityisesti hienostuneesta lookista pitäville. “Kauniit, yläkulmasta nostetta tuovat mallit lisäävät ilmeeseen eleganttia naisellisuutta”, hän sanoo. Naisten silmälasitrendeihin syksyllä 2022 kuuluvat myös sirot, korumaiset yksityiskohdat, jotka antavat huolitellulle tyylille viimeisen silauksen.

Syksyn silmälasitrendien ytimessä monikulmaisuus ja graafisuus


Silmälasitrendeissä 2022 jatkuu kulmikkaiden ja graafisten kehysten voittokulku. Malleista löytyy veikeitä monikulmioita ja jännittäviä pehmeiden ja kulmikkaiden muotojen yhdistelmiä. “Graafiset, särmikkäät linjat ja yksityiskohdat korostuvat sekä kehyksen etuosan muodoissa että aisoissa”, sanoo Airio.

Silmälasitrendejä 2022 ohjaa vastuullisuus


Syksyn silmälasimuodissa 2022 vastuullisuus on valttia. Silmälasien hankinnassa painottuvat yhä useammin ekologisuus ja eettisyys, mikä heijastuu niin suurten kuin pienempien valmistajien valikoimiin. Ympäristötietoinen valitsee suosikkinsa esimerkiksi bioasetaatista valmistettujen kehysten joukosta. “Myös pitkäikäisten, laadukkaiden ja malliltaan ajattomien silmälasien hankkiminen on vastuullista”, Airio muistuttaa.

Silmälasimuodin värimaailma vaihtuu syksyiseen


“Silmälasimuodin värimaailma muuttuu aurinkoisen kesän jälkeen taas tummemmaksi ja syvemmäksi”, Airio kertoo. Syksyllä mallistoista löytyy paljon erilaisia ruskean ja okran sävyjä, ja harmaan vivahteet nousevat perinteisen mustan rinnalle. Muita ikisuosikkeja ovat vihreän, sinisen, liilan ja punaisen eri sävyt. Keveämmät läpikuultavat ja metalliset sävyt tuovat virkistävää vaihtelua voimavärien hallitsemaan palettiin. Myös vaaleat maitokahvin ja luun värit näkyvät syksyn 2022 silmälasimuodissa.

Silmälasimuodissa matalat mallit haastavat pappalasit


“70-luvun nelikulmaiset silmälasit ja suuret, 80-luvulta tutut kantikkaat pappalasit ovat yhä in”, Airio kertoo. Kantikas tyyli saa kuitenkin yllätyshaastajan 2000-luvun alussa suosituista matalista malleista, jotka ovat viime aikoina loistaneet poissaolollaan. Miesten ja naisten silmälasitrendeissä matalat kehykset ovat nyt kuuminta hottia.

Varaa aika optikolle tai silmälääkärille
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Silmälasien ostajan opas
Miten löytää omille voimakkuuksille lasit, jotka istuvat kasvoilla, sopivat persoonalliseen tyyliin ja miellyttävät vielä kuukausien tai vuosien päästä? Kokosimme alle vinkkejä, joiden avulla valitset laajasta valikoimastamme juuri sinulle täydelliset silmälasit. Voit tutustua malleihin etukäteen verkkokaupassamme ja kääntyä tarvittaessa asiantuntevan henkilökuntamme puoleen.
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Materiaali ja yksityiskohdat tekevät laadukkaat silmälasikehykset
Moni ihmettelee silmälasiostoksilla, mikä merkkikehyksissä maksaa. De Rigo Visionin maahantuoja Antti Lahdensuu kertoo, mistä silmälasikehysten hinta koostuu ja miksi laadukkaista kehyksistä kannattaa maksaa enemmän.
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasien linssien laatu on monen tekijän summa
Silmälasiostoksilla näkee ja kuulee usein puhuttavan laadukkaista linsseistä. Mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miksi korkealuokkaiset linssit maksavat enemmän? Petri Eskola, Hoya Vision Caren Global Marketing PMO Manager kertoo, mistä tekijöistä silmälasien linssien laatu syntyy.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit
Katso uusimmat trendikatsaukset
TRENDIT JA INSPIRAATIO