Syksyn kehystrendit 2022

Kevyet metallipokat vai paksureunaiset asetaattikehykset?


Airion mukaan kevyet ja yksinkertaiset metallikehykset pysyvät pinnalla syksyn 2022 silmälasimuodissa. Ajaton tyyli saa trendikästä lisämaustetta kehysketjuista, jotka toimivat katseenvangitsijoina ja pitävät samalla lasit tallessa. Statement-lookin ystävien iloksi myös paksureunaiset asetaattikehykset ovat tulleet trendeihin jäädäkseen. Auringossa tummenevilla linsseillä varustettuna ne sopivat täydellisesti ulkoiluun.

Kissamaiset ja perhosmaiset lasit ovat naisellinen valinta


Naisten silmälasimuodissa 2022 trendaavat 50- ja 60-luvun henkiset kissamaiset ja sivuilta levenevät perhosmaiset kehykset. Airio suosittelee niitä erityisesti hienostuneesta lookista pitäville. “Kauniit, yläkulmasta nostetta tuovat mallit lisäävät ilmeeseen eleganttia naisellisuutta”, hän sanoo. Naisten silmälasitrendeihin syksyllä 2022 kuuluvat myös sirot, korumaiset yksityiskohdat, jotka antavat huolitellulle tyylille viimeisen silauksen.

Syksyn silmälasitrendien ytimessä monikulmaisuus ja graafisuus


Silmälasitrendeissä 2022 jatkuu kulmikkaiden ja graafisten kehysten voittokulku. Malleista löytyy veikeitä monikulmioita ja jännittäviä pehmeiden ja kulmikkaiden muotojen yhdistelmiä. “Graafiset, särmikkäät linjat ja yksityiskohdat korostuvat sekä kehyksen etuosan muodoissa että aisoissa”, sanoo Airio.

Silmälasitrendejä 2022 ohjaa vastuullisuus


Syksyn silmälasimuodissa 2022 vastuullisuus on valttia. Silmälasien hankinnassa painottuvat yhä useammin ekologisuus ja eettisyys, mikä heijastuu niin suurten kuin pienempien valmistajien valikoimiin. Ympäristötietoinen valitsee suosikkinsa Monkeyglassesin ja Econ kehyksistä, sillä ne on tehty ekologisista materiaaleista luontoa kunnioittaen. “Myös pitkäikäisten, laadukkaiden ja malliltaan ajattomien silmälasien hankkiminen on vastuullista”, Airio muistuttaa.

Silmälasimuodin värimaailma vaihtuu syksyiseen


“Silmälasimuodin värimaailma muuttuu aurinkoisen kesän jälkeen taas tummemmaksi ja syvemmäksi”, Airio kertoo. Syksyllä mallistoista löytyy paljon erilaisia ruskean ja okran sävyjä, ja harmaan vivahteet nousevat perinteisen mustan rinnalle. Muita ikisuosikkeja ovat vihreän, sinisen, liilan ja punaisen eri sävyt. Keveämmät läpikuultavat ja metalliset sävyt tuovat virkistävää vaihtelua voimavärien hallitsemaan palettiin. Myös vaaleat maitokahvin ja luun värit näkyvät syksyn 2022 silmälasimuodissa.

Silmälasimuodissa matalat mallit haastavat pappalasit


“70-luvun nelikulmaiset silmälasit ja suuret, 80-luvulta tutut kantikkaat pappalasit ovat yhä in”, Airio kertoo. Kantikas tyyli saa kuitenkin yllätyshaastajan 2000-luvun alussa suosituista matalista malleista, jotka ovat viime aikoina loistaneet poissaolollaan. Miesten ja naisten silmälasitrendeissä matalat kehykset ovat nyt kuuminta hottia.

Silmälasien ostajan opas
Lue lisää
Värikkäät silmälasit piristävät
Lue lisää
Miten moniteholasit eroavat yksitehoisista laseista
Lue lisää