Ei pöllömpää!

Ensimmäinen kouluvuosi on ratkaisevan tärkeä pohja myöhemmälle koulumenestykselle. Siksi tarjoamme kaikille ekaluokkalaisille ilmaiset silmälasit lääkärin määräystä vastaan. Ei pöllömpää! 

Katso kuinka ensimmäiset silmälasit muuttivat pikku pöllön elämää:

Hyvä näkeminen on onnistuneen koulutyön edellytys

Haasteet pienen lapsen näössä ovat vanhemmille yleinen huolenaihe. Lapsen näkö kehittyy kuitenkin pitkälle kouluikään asti, joten sitä voidaan hoitaa ja ohjata tehokkaasti oikeaan suuntaan. Mistä sitten tietää että lapsesi ei näe? Heikko näkö voi oireilla lapsella esimerkiksi oppimisen hidastumisena tai lukihäiriönä. Katso silmälääkärin vinkit lapsen näöstä huolehtimiseen.

 

Jos epäilet että lapsellasi on haasteita näkemisen kanssa, varaa aika terveydenhoitajan ohjaamalle silmälääkärille tai optikolle. Tuleva koululainen on aina tervetullut Silmäasemalle optikon tekemään maksuttomaan näönvarmistukseen. Jos optikko toteaa silmälaseille tarvetta, hän lähettää alle 8-vuotiaan lapsen silmälääkärille. Toki asioimaan voi tulla myös muualta saadun silmälasireseptin kanssa. Ilmaiset silmälasit (yhdet silmälasit per lapsi) voi tulla noutamaan milloin tahansa ensimmäisen kouluvuoden aikana, mikäli ongelmia lapsen näössä ilmenee.

Varaa aika näöntarkastukseen

Silmälääkäri suosittelee: lasten ruutuaika minimiin

Silmälääkäri Aurora Heickell on 20-vuotisen uransa aikana huomannut niin lasten, nuorten kuin aikuisten silmä- ja päänsärkyjen, niska-hartiaseudun särkyjen ja näköhäiriöiden lisääntyneen voimakkaasti. Suurena tekijänä on älylaitteista johtuva lähinäkötyöskentelyn kasvu.

Lasten silmien suojeleminen on erityisen tärkeää, sillä lapsen silmämuna kasvaa 10–12-vuotiaaksi asti. Jatkuva, lähelle kohdistamista vaativa älylaitteiden katselu ikään kuin venyttää silmämunaa ja voi jopa muuttaa sen muotoa kasvuvaiheen aikana. Tällöin lapsi tarvitsee miinuslasit.

Heickellillä on useampi neuvo kehittyvien silmien varjelemiseen. Ensimmäinen on lasten ruutuajan vähentäminen. Ruutujen tilalle Heickell suosittelee esimerkiksi paperisia kirjoja ja lehtiä, sillä silmälihakset saavat pienen lepotauon aina sivua käännettäessä. Lisäksi Heickell muistuttaa ulkona liikkumisen ja leikkien tärkeydestä.

Lapselle vapaavalintaiset silmälasit laajasta valikoimasta

Alle 18-vuotiaille silmälasit -50% ja maksuton näöntutkimus

Tuemme lapsen näkemistä ja oppimista myös ensimmäisen kouluvuoden jälkeen, ja tarjoamme kaikille alle 18-vuotiaille vapaavalintaiset silmälasit 50% alennuksella. Lisäksi alle 18-vuotiaille optikon näöntutkimus 0 €.

Lue myös:

Haasteet pienen lapsen näössä ovat vanhemmille yleinen huolenaihe. Lapsen näkö kehittyy kuitenkin pitkälle kouluikään asti, joten sitä voidaan hoitaa ja ohjata tehokkaasti oikeaan suuntaan.

Australialaistutkimus ennustaa, että puolet maailman ihmisistä on likinäköisiä vuonna 2050. Yksi likinäköisyyden syistä on lisääntynyt lasten ruutuaika. Lasten silmäsairauksiin ja karsastukseen erikoistunut silmälääkäri Aurora Heickell kertoo lisää ilmiöstä ja jakaa vinkkinsä ruutuajan vähentämiseen.

Lasten silmien ongelmiin voi löytää apua myös ilman silmälaseja. Ortoptisti tutkii näkemistä kokonaisuutena ja etsii ratkaisuja muun muassa silmäjumpalla.

Silmäasema palvelee sinua

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.