Tietoa silmistä
Aurinkolasit silmälasien päälle
Aurinkolasit silmälasien päälle
Aurinkolasit silmälasien päälle
Varaa aika optikon näöntutkimukseen
VARAA AIKA

Aurinkolaseja silmälasien päälle kannattaa kokeilla

Cover- tai fitover-lasit eli aurinkolasit silmälasien päälle ovat helppo ratkaisu, jos haluat vaihdella näppärästi aurinkolasien ja silmälasien välillä. Lue alta, sopivatko edulliset cover-lasit omaan elämäntilanteeseesi ja -tyyliisi.Piilolinssit vai aurinkolasit silmälasien päälle?

Silmälasien ja piilolinssien käyttäjillä riittää vaihtoehtoja silmien suojaamiseen auringolta, sillä omaan tyyliin sopivia aurinkolaseja saa niin voimakkuuksilla kuin ilman. Myös omien silmälasien päälle laitettavia aurinkolaseja eli cover-laseja kannattaa kokeilla, kun haluat suojata silmät käden käänteessä. 

Samoin kuin magneetilla kiinnittyvät clip on- tai klipsiaurinkolasit silmälasien päälle, cover-lasit ovat erityisen kätevät sään vaihdellessa jatkuvasti pilvisestä poutaiseen. Auton ratissa ne voi nostaa silmille, kun aurinko häikäisee ja ottaa pois esimerkiksi tunnelin hämärässä. Aurinkolaseja silmälasien päälle kannattaa harkita myös, jos piilolinssit eivät sovi silmillesi tai käytät muista syistä mieluummin laseja kuin piilolinssejä.


Edullisempi vaihtoehto vahvuuksille

Moni valitsee mieluiten omilla vahvuuksilla varustetut aurinkolasit tai silmälasit tummuvilla linsseillä. Niiden kehyksissä on eniten valinnanvaraa, mutta ne ovat myös cover-laseja hintavampia. Silmälasien päälle laitettavien aurinkolasien suosiota lisää, että ne saa optikolta saman tien mukaan. Tutut laatumerkit kuten Polaroid tarjoavat nykyisin tyylikkäitä ja trendikkäitä aurinkolaseja omien lasien päälle. 

Aurinkosuojastakaan ei tarvitse tinkiä. Kaikissa Silmäaseman cover-laseissa on UV-suoja ja polarisoivat linssit, jotka poistavat tehokkaasti vedestä, lumesta tai tien pinnasta tulevaa häikäisyä. Valikoimasta löytyy niin pyöreitä, kaarevia kuin kantikkaita polarisoituja aurinkolaseja silmälasien päälle. Linssien värivaihtoehdot ovat ruskea, harmaa ja vihreä.


Valitse malli verkosta tai optikon kanssa

Silmälasien päälle tulevien aurinkolasien malli on hieman tavallista syvempi, jotta alla olevat lasit jäävät kokonaan piiloon. Mallia valittaessa on tärkeintä, että aurinkolasit ovat hieman omia silmälaseja suuremmat.

Mikäli sopivan mallin löytäminen tuntuu haastavalta, voit pyytää neuvoja ja apua lähimmän Silmäasemasi optikolta.

Tutustu cover-valikoimaan verkossa
TUTUSTU
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Sovita aurinkolasit vahvuuksilla tyyliisi
Aurinkolasit omilla voimakkuuksilla ovat näyttävä asuste, joilla silmien suojaaminen UV-säteiltä onnistuu helposti ja tyylikkäästi. Erilaisten linssien vertailun lisäksi kannattaa tarkistaa omien aurinkolasien riittävä UV-suoja.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Aurinkolasit veneilyyn
Aurinkolasit veneilyyn
Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.
Katso kaikki artikkelit