Silmistä

Lasten aurinkolasit

Tiesitkö, että lapsen silmät ovat hyvin valoherkät? Silmän mykiö on kirkas, joten lapsen laajat pupillit päästävät läpi enemmän valoa ja altistuvat siksi UV-säteilylle aikuisen silmää enemmän. 

 

Hellehattu ei riitä! Näin valitset lapselle sopivat aurinkolasit

Hellehattu tai lippalakki ei riitä suojaamaan silmiä maasta, vedestä tai lumesta heijastuvalta valolta. Siksi lapselle on erityisen tärkeää hankkia laadukkaat aurinkolasit, joita saat Silmäasemalta myös lapsen omilla voimakkuuksilla.

Millaiset aurinkolasit sitten sopivat lapselle? Kysyimme Silmäaseman asiantuntijalta Tiina Tukilta vinkkejä lapsen aurinkolasien valintaan.

 

022019 leikkivat lapset aurinkolasit

Lasten silmät ovat kuusi kertaa herkemmät UV-säteilylle kuin aikuisten.

 

Aurinkolasit vauvasta teiniin

Altistuminen UV-säteilylle lapsena voi vaikuttaa silmien terveyteen myöhemmin, joten jo vauvan silmien suojaaminen aurinkolaseilla on yhtä tärkeää kuin ihon peittäminen UV-puvulla, Tiina Tukki kertoo. Hän suosittelee, että ensimmäiset aurinkolasit hankitaan vastasyntyneelle heti, sillä pienet vauvat viettävät paljon aikaa vaunuissa katsellen ylöspäin aurinkoon. Vauvojen aurinkolasien täytyy olla kevyet ja joustavat, jotta ne eivät paina vaunuissa nukkuvan tai nojailevan vauvan päätä. Sankojen sijaan vauvojen aurinkolaseissa on pehmeä, säädettävä joustonauha. Laadukkaissa laseissa on lisäksi nenän kohdalla kumiosa, joka pitää lasit paikoillaan matalalla nenänvarrella. Heijastamaton sisäpinta varmistaa, ettei sivulta tuleva säteily heijastu linssistä takaisin vauvan silmään.

 

Yli kolmevuotiaiden lasten aurinkolasien linssit ovat samantyyppisiä kuin aikuisten, mutta mallit on muotoiltu lasten päähän sopiviksi. Mallit ovat pehmeämpiä ja joustavampia, jotta ne kestävät paremmin leikeissä. Teini-ikäinen tekee valintansa tyyli edellä, mutta aurinkolaseja hankkiessa on iästä riippumatta hyvä huomioida harrastukset. Esimerkiksi monet urheilulajit vaikuttavat linssien väri- ja lasien kehysvalintaan. Aurinkolasien on suojattava silmiä eri olosuhteissa ja pysyttävä mukana kovassakin vauhdissa.

 

20 2019 aurinkolasit lapsille

Meiltä löydät lapsellesi sopivat aurinkolasit myös voimakkuuksilla

 

Mukavat ja tyylikkäät

Aivan kuten silmälasien, myös aurinkolasien on miellytettävä käyttäjäänsä. Iän ja lapsen oman tahdon myötä tämä korostuu entisestään. Leikki-ikäinen innostuu helposti värikkäistä ja hauskan muotoisista aurinkolaseista. Isommat lapset haaveilevat malleista, joita näkevät aikuisilla: peilipintaiset aurinkolasit ovat kestosuosikki.

 

Tiina Tukki neuvoo, että vanhempien kannattaa näyttää lapsille esimerkkiä aurinkolasien käytössä ja luoda selkeät rutiinit silmien suojaamiseen alusta asti. Motivaatio käyttää aurinkolaseja pysyy yllä, kun lasit ovat oman maun mukaiset, ajatuksella valitut, hyvin istuvat ja puhtaat.

 

Älä tingi perusasioista

CE-merkintä aurinkolaseissa kertoo, että lasit täyttävät eurooppalaiset suoja- ja laatukriteerit, mutta se ei takaa, että laseissa olisi 100-prosenttinen UV-suoja. Laadukkaat aurinkolasit suodattavat UVA- ja UVB-säteilyn kokonaan ja niissä on UV 100 % tai UV 400 -merkintä. Silmäaseman valikoimassa on ainoastaan laatulaseja, ja lähes kaikkiin kehyksiin voit valita linssit lapsen voimakkuuksilla. Meillä asioidessasi tiedät, että lapsesi silmät saavat parhaan mahdollisen suojan.

 

Lasten aurinkolaseissa kannattaa panostaa laadukkaisiin linsseihin, jotta lapsi näkee selkeästi ja käyttää laseja mielellään. Paras tapa päästä alkuun on kysyä apua ammattilaiselta. Silmäaseman verkkokaupasta ja myymälöistä löytyy jokaiseen makuun ja budjettiin sopivat aurinkolasit, jotka tarvittaessa korjaavat samalla lapsen näön. Tutustu valikoimaan etukäteen yhdessä lapsesi kanssa!

 

Lue myös:

Haasteet pienen lapsen näössä ovat vanhemmille yleinen huolenaihe. Lapsen näkö kehittyy kuitenkin pitkälle kouluikään asti, joten sitä voidaan hoitaa ja ohjata tehokkaasti oikeaan suuntaan.

Lasten silmien ongelmiin voi löytää apua myös ilman silmälaseja. Ortoptisti tutkii näkemistä kokonaisuutena ja etsii ratkaisuja muun muassa silmäjumpalla.

Silmäasema haluaa tukea ekaluokkalaisten näkemistä ja oppimista antamalla koulutiensä syksyllä aloittaville ekaluokkalaisille silmälasit ilmaiseksi silmälasireseptiä vastaan.

Silmäasema palvelee sinua

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.