Kokemuksia silmäleikkauksista
Uusi elämä maistuu linssileikkauksen jälkeen
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Uusi elämä maistuu linssileikkauksen ja maalle muuton jälkeen

Puolitoista vuotta sitten digimarkkinoija Nana Hjelt päätti hypätä tuntemattomaan ja jätti kaupunkielämän kiireet taakseen. Koti Helsingin keskustassa vaihtui omaan alpakkatilaan Somerolla. Pian edessä oli toinenkin elämänmuutos, kun Nanan ikänäkö ja kaukonäkö korjattiin linssileikkauksella.

“Elämä kaupungissa ennen linssileikkausta oli täynnä arvailua ja jännitysmomentteja. Erotin esimerkiksi bussien numerot vasta viime tingassa ja viittasin niin myöhään, ettei kuski aina ehtinyt pysähtyä. Kaupoissa en nähnyt kunnolla hintalappuja”, 7-vuotiaasta asti silmälaseja käyttänyt Nana muistelee.

Samalla jopa 11-tuntiset työpäivät koneen ääressä rasittivat silmiä ja aiheuttivat päänsärkyä ja niskakipuja. Teams-palaverit sekä sähköpostien ja WhatsApp-viestien lukeminen vaativat siristelyä ja kulmien kurtistelua.

“Paitsi, että silmät joutuivat tekemään todella kovasti töitä, näytin kuulemma aina yrmeältä”, Nana kertoo. 


Maalle muutto kannusti linssileikkaukseen moniteholinsseillä

Kymmenessä vuodessa Nana oli ehtinyt tottua heikkoon lähinäköön, mutta maalle muutto toi kuvioon uusia haasteita. Silmälasit olivat tallautua alpakoiden jalkoihin, ja eläinten ruokien ja lääkkeiden tarkka annostelu tuotti vaikeuksia. Metsästysharrastus houkutteli, mutta Nana ei erottanut saalista hämärässä. Syötävät kasvit piti jättää keräämättä, ettei mukaan tarttuisi vahingossa jotain myrkyllistä.

“Lähdin hakemaan tietoa silmäleikkauksista, koska en pystynyt tekemään, mitä halusin. Tiesin, ettei laserleikkausta suositella keski-ikäiselle, mutta ikänäköleikkauksesta kuulin vasta Silmäasemalta.”


Maksuton ikänäköleikkauksen kartoitus hälvensi huolet

Ensin Nana kävi maksuttomassa leikkauskartoituksessa, jossa lääkäri vastasi hänen kysymyksiinsä niin ikänäköleikkauksen tekniikasta, vaiheista, toipumisesta kuin riskeistä. Silmälääkärin kanssa juteltuaan hän tiesi heti haluavansa linssileikkauksen.

“Leikkauskartoituksesta minulle tuli turvallinen olo ja ymmärsin, etteivät silmäleikkaukset ole vaarallisia vaan ammattilaisten arkipäivää. Lääkäri kuunteli minua yksilönä, hälvensi kaikki epäilykseni ja kertoi avoimesti myös linssileikkauksen riskit.”


Kirkkaasti parempi näkö ja elämä

Linssileikkaus moniteholinsseillä korjasi Nanan lähi- ja kaukonäön yhdellä kertaa. Leikkauspäivänä olo oli luottavainen, ja toipuminen eteni vauhdilla.

“Silmäasemalla tunsin koko ajan olevani kokeneissa, osaavissa ja huolehtivissa käsissä. Hoitohenkilökunta varmisteli jatkuvasti, että minulla oli kaikki hyvin, ja niin minulla olikin. Mitään sivuvaikutuksia ei tullut, ja jo seuraavana päivänä maailma näytti ihan toisenlaiselta”, Nana miettii.

Nyt hän seuraa vierestä, kun samanikäiset ystävät kierrättävät lukulaseja nähdäkseen ravintolan ruokalistan. Siinä vaiheessa Nana on jo ehtinyt valita, millä herkuttelee.

“Se tunne, että näkee hyvin, on aika kutkuttava,” hän sanoo onnellisena.


Silmän linssileikkaus todistaa, että kaikesta ei tarvitse kärsiä

Nana iloitsee, että linssileikkauksesta puhutaan yhä enemmän ja että yhä useampi osaa ja uskaltaa hakea ikänäköön apua. Hänen kokemuksensa on innostanut myös monia ystäviä selvittämään ikänäköleikkauksen mahdollisuutta. Nana kannustaa kaikkia ikänäöstä kärsiviä rohkaistumaan leikkaukseen, vaikka tuntuisi siltä, että huonon näön kanssa vielä jotenkin pärjää. 

“Kaikkeen tottuu, mutta kaikesta ei tarvitse kärsiä. Ennen silmäleikkausta en edes tajunnut, kuinka ikävää elämä oli ja kuinka paljon parempaa se voisi olla”, hän vakuuttaa.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Hyvästit viimeisille silmälaseille: Jyrkin ikänäkö korjattiin linssileikkauksella
Ikänäköleikkauksena tunnettu linssileikkaus Silmäaseman silmäsairaalassa oli korjaamoyrittäjä Jyrki Paunoselle valtava helpotus. Jyrki pääsi eroon silmälaseista, joita hän ei ollut koskaan käyttänyt mielellään. Samalla työ autokorjaamolla tehostui, ja tärkeistä urheiluharrastuksista sai taas kaiken ilon irti.
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Ikänäkö kannattaa korjata: näin silmän linssileikkaus parantaa elämänlaatua
Huonon näön vaikutuksen elämänlaatuun huomaa usein vasta silloin, kun silmät on jo korjattu. Juuri näin kävi 50-vuotiaalle Nana Hjeltille, jolle tehtiin Silmäaseman linssileikkaus moniteholinssillä. Lue alta, millaisissa arjen tilanteissa Nana iloitsee linssileikkauksestaan eniten.
8 syytä mennä linssileikkaukseen
8 syytä mennä linssileikkaukseen
Voisiko linssi- eli ikänäköleikkaus sopia sinulle? Lue korjaamoyrittäjä Jyrki Paunosen onnistuneesta linssileikkauskokemuksesta alta ja katso 8 syytä, miksi hän on onnellisempi ilman silmälasirumbaa.
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Golfaava silmäkirurgi uskaltautui linssileikkaukseen
Linssileikkaus tuli ajankohtaiseksi silmäkirurgi Torsti Sihvolalle, kun hän ei enää nähnyt golfsovelluksen tulospalvelua puhelimeltaan. Ikänäkö korjattiin hänen omalla työpaikallaan Silmäaseman silmäsairaalassa.
Näytä kaikki artikkelit