Silmistä

Monitehopiilolinssit ovat näppärä vaihtoehto silmälaseille

Lähinäkö alkaa heiketä luonnollisesti 40–45 vuoden paikkeilla, jolloin useimmat silmälasien käyttäjät vaihtavat moniteholaseihin. Ikänäön kehittyminen ei ole este piilolinsseille, sillä monitehopiilolinssit ovat mainio vaihtoehto silmälaseille. Lue alta lisää.

Näe hyvin kauas ja lähelle

Monitehopiilolinssit ovat yleisnimitys piilolinsseille, joissa on joko kaksi tai useampia voimakkuuksia. Ne voivat auttaa näkemään lähelle, kauas ja välietäisyydelle.

 

Monitehopiilolinssit toimivat kuten monitehosilmälasit, sillä silmän on helppo vaihtaa tarkennusta asteittain lähietäisyydeltä kauas. Kaksitehopiilolinsseissä raja lukuetäisyyden ja kaukonäkövoimakkuuden välillä on selkeämpi. Linssityypistä riippumatta monitehopiilolinssit korjaavat ikänäön tuoman taittovirheen ja auttavat silmää tarkentamaan lähelle.

 

Monitehopiilolinssit helpottavat elämää

Monitehopiilolinssejä on saatavilla niin kerta- kuin jatkuvakäyttöisinä ja hajataittoa korjaavina. Ne sopivat myös kuivasilmäisille ja kaihileikatuille. Monitehopiilolinssien käyttäjä ei välttämättä tarvitse enää erillisiä lukulaseja. Vaikka monitehopiilolinssit voivat tuntua arvokkailta, ne maksavat itsensä takaisin käyttömukavuudessa ja vaivattomuudessa. Linsseillä katselu on miellyttävää, sillä näkö pysyy tarkkana katselusuunnasta riippumatta. Tämä on hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi erilaisissa urheiluharrastuksissa, ja piilolinssien myötä liikkumista häiritsevät lasit voi jättää pois.

 

Toisin kuin monitehosilmälaseissa, monitehopiilolinssit eivät keinuta näkökenttää, eikä niissä ole häiritseviä katselualueen rajoja. Eri katselualueiden vaihtaminen voi vaatia opettelua, mutta monitehosilmälasien käyttäjät tottuvat monitehopiilolinsseihin nopeammin. Huomioi kuitenkin, että monitehopiilolinsseillä syvyysnäkö ei ole välttämättä tarkka. Niin monitehopiilolinssien kuin -silmälasien käyttäjän on hyvä tarkistuttaa näkö säännöllisesti, jotta piilolinssi- tai lasiresepti on varmasti ajan tasalla.

Harkitsetko piilolinssien käyttöä?

Piilolinssien valintaan vaikuttavat taittovirheen määrä, silmien etupinnan rakenne sekä kyynelnesteen määrä ja laatu. Käyttötarpeesi ja yksilölliset ominaisuutesi huomioiden valitsemme Silmäasemalla sinun silmillesi parhaiten sopivat piilolinssit. Käytätkö piilolinssejä silmälasien rinnalla vai haluaisitko rajatonta hyvää näkemistä ympäri vuorokauden? Varaa aika piilolinssisovitukseen!

Oletko jo käynyt piilolinssisovituksessa? Tutustu verkkokaupan monitehopiilolinsseihin.

Lue myös:

Piilolinsseillä näkeminen on vapautta ilman kehysten tuomaa rajausta. Tänä päivänä pystytäänkin lähes kaikki taittovirheet korjaamaan myös piilolinsseillä. Listasimme viisi hyvää syytä valita piilolinssit.

Oletko koskaan miettinyt, voiko piilolinssi kadota silmään ja miksi piilolinssitarkastus on niin tärkeä ennen ensimmäisiä piilolinssejä? Optikko Paula Tarhonen vastasi asiakkaidemme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Netistä ostetuissa piilolinsseissä houkuttavat huokea hinta ja tilaamisen vaivattomuus. Muista kuitenkin nämä tärkeät asiat ennen tilaamista.