Silmistä

Polarisoivat aurinkolasit estävät heijastukset

Polarisoivat aurinkolasit on aurinkolasiostoksilta tuttu käsite, mutta harva tietää, mitä se tarkoittaa. Lue lisää polarisoivista aurinkolaseista alta ja selvitä, milloin niiden ominaisuuksista on todellista hyötyä.

Hyvästit heijastuksille polarisoinnilla

Kaikki CE-merkityt aurinkolasit suojaavat UV-säteilyltä ja häikäisyltä, vaikka niissä ei olisi polarisointia. Polarisoivat aurinkolasit poistavat normaalin häikäisyn lisäksi vaakapintojen heijastuksia, kuten vedenpinnasta, lumesta tai märästä tiestä kimpoavaa valoa. Siksi ne sopivat polarisoimattomia aurinkolaseja paremmin esimerkiksi keväthangille tai vesille.

 

Polarisointi lisätään aurinkolasien linsseihin polarisoivalla kalvolla, joka päästää läpi vain osan valonsäteistä. Kalvon saa niin yksi- kuin moniteholinsseihin. Polarisointi sisältyy toisinaan linssien hintaan, mutta sen voi hankkia myös lisäominaisuutena.

 

polarisoidut aurinkolasit

 

Polarisoivat aurinkolasit rattiin ja vesille

Polarisoivat aurinkolasit ovat erityisen kätevät autoilijoille. Ne auttavat näkemään ratissa paremmin, sillä polarisointi estää heijastumia asfaltista tai kojelaudasta, parantaa kontrastia, helpottaa yksityiskohtien erottamista sekä kirkastaa värejä. Heijastumien poisto voi olla avuksi myös migreenistä kärsiville.

 

Polarisoivat aurinkolasit sopivat mainiosti kalastukseen ja veneilyyn, sillä ne vähentävät veden häikäisyä ja auttavat näkemään pinnan alle. Lentäjille niitä ei suositella, koska heijastumat esimerkiksi toisista lentokoneista auttavat välttämään vaaratilanteita. Lisäksi lentokoneen mittaristoa ja joitakin LCD- eli nestekidenäyttöjä on vaikea nähdä, jos aurinkolasien ja näyttöjen polarisoinnin suunnat ovat vastakkaiset. Samasta syystä myös kännykän tai veneen navigaattorin käyttö voi olla haastavaa. Omat nestekidenäytöllä varustetut laitteet kannattaa ottaa lasikaupoille mukaan, jotta optikko osaa suositella sinulle juuri oikeat polarisoivat aurinkolasit.

Tutustu polarisoiviin aurinkolaseihin verkkokaupassamme

Laajasta valikoimastamme löydät laadukkaita aurinkolaseja miehille, naisille ja lapsille. Meillä on runsaasti laseja eri tarkoituksiin ja tyyleihin huippumerkeiltä.

Lue myös:

Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.

Suomessa oli vuonna 2017 Trafin arvion mukaan 1,16 miljoonaa vesikulkuneuvoa, ja suomalaiset omistavat Uuden-Seelannin ohella eniten veneitä asukasta kohti. Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.

Tiesitkö, että jo vartti ulkona ilman aurinkolaseja lisää harmaakaihin ja silmänpohjan rappeuman riskiä? Ei hätää, sillä UV-säteilyltä suojautuminen käy helposti aurinkolaseilla. Lue tästä, miten auringon säteily vaikuttaa silmiisi ja mitä kannattaa ottaa huomioon aurinkolaseja valitessa.