Näkö 55

Silmäasema ja Näkö 55 - Ota kaihi ja ikänäkö haltuun

Ikääntyminen tuo haasteita näkemiseen meistä jokaiselle. Tutustu ikänäköön sekä kaihi- ja linssileikkauksiin tällä sivulla, ja varaa aika maksuttomaan linssileikkauksen hoitoarvioon tai kaihineuvontaan.


Silmäasemalla on 13 silmäsairaalaa ympäri Suomen ja vuosittain Silmäasemalla tehdään 15 000 silmäleikkausta. Silmäaseman silmäsairaaloissa pääset silmäleikkauksiin vaivatta ja jonottamatta.

Varaa aika

OPTIKOLLE tai SILMÄLÄÄKÄRILLE

TAI SOITA

010 190 200

Ma–pe 8–21, la 9–18 (mpm/pvm)

Eroon ikänäöstä linssileikkauksella

Eroon ikänäöstä linssileikkauksella


Linssileikkauksessa silmän oma ikääntynyt linssi korvataan keinotekoisella yksi- tai moniteholinssillä. Linssileikkauksella voidaan korvata lukulasit, kaukolasit tai moniteholasit ja poistaa hajataitto.

Lue lisää
Kaihi eli harmaakaihi

Kaihi eli harmaakaihi


Kaihi tai harmaakaihi tarkoittaa silmän linssin ikääntymisestä johtuvaa samentumista. Se tulee jossakin elämänvaiheessa kaikille, aivan kuten harmaat hiuksetkin.

Lue lisää
Silmänpohjan ikärappeuma

Silmänpohjan ikärappeuma


Iän myötä osalle ihmisistä kehittyy verkkokalvolle makulan eli tarkan näön alueen rappeumaa. Silmänpohjan ikärappeuma voi aiheuttaa kirjainten katoamista lukiessa, suorien viivojen ja ruudukkojen vääristymistä, näöntarkkuden heikkenemistä tai samentuneita alueita näkökentässä. Silmänpohjan ikärappeuma on yleisin ikääntyneiden ihmisten näköä vakavasti heikentävä sairaus.

Lue lisää