Tietoa silmäleikkauksista
Silmäasema ja Näkö 55
Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA

Silmäasema ja Näkö 55 - Ota kaihi ja ikänäkö haltuun

Ikääntyminen tuo haasteita näkemiseen meistä jokaiselle. Tutustu ikänäköön sekä kaihi- ja linssileikkauksiin tällä sivulla, ja varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen.

Silmäasemalla on 13 silmäsairaalaa ympäri Suomen ja vuosittain Silmäasemalla tehdään 15 000 silmäleikkausta. Silmäaseman silmäsairaaloissa pääset silmäleikkauksiin vaivatta ja jonottamatta.

Mitä on ikänäkö?

Ikänäkö tarkoittaa 40–45 ikävuoden jälkeen alkavaa luonnollista lähinäön heikentymistä. Kyseessä ei ole näön häiriö, vaan normaali ikääntymiseen liittyvä näön muutos. Ikänäkö alkaa keskimäärin 40–45 vuoden iässä ja sen kehittyminen jatkuu yleensä 60–70-vuotiaaksi. Ikänäköä ei voi ehkäistä, mutta se voidaan korjata linssileikkauksella.

Linssileikkauksessa silmän mykiö korvataan keinolinssillä. Mykiön ikääntymiseen liittyvät muutokset poistuvat pysyvästi ja näkö korjaantuu.

Mitä on kaihi?

Kaihi tai harmaakaihi tarkoittaa silmän linssin ikääntymisestä johtuvaa samentumista. Se tulee jossakin elämänvaiheessa kaikille, aivan kuten harmaat hiuksetkin. 

Kaihin oireet ovat yksilöllisiä, mutta yleisin niistä on näön sumentuminen. Lisäksi kaihi heikentää hämäränäköä. Myös häikäisyherkkyys saattaa lisääntyä ja väri- ja syvyysnäkö huonontua. Silmät väsyvät helposti esimerkiksi lukiessa. 

Kaihi hoidetaan päiväkirurgisella leikkauksella, jonka jälkeen näet taas kirkkaasti. Leikkaukseen kannattaa hakeutua heti, kun kaihi vaikuttaa elämänlaatuusi.

Varaa aika maksuttomaan leikkauskartoitukseen
VARAA AIKA MYYMÄLÄÄN
tai
VARAA SOITTOAIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Kaihileikkauksesta bonusta
Älä anna kaihin heikentää näköäsi. Silmäaseman yksityisestä kaihileikkauksesta saat Bonusta 500 € arvosta/silmä.
Kaihin eteneminen: lahtelainen Marja ei halunnut jäädä kypsyttämään kaihia
Kaihin eteneminen: lahtelainen Marja ei halunnut jäädä kypsyttämään kaihia
Kaihin kypsyttäminen on virheellinen käsitys, jonka mukaan kaihin voisi hoitaa tehokkaasti vasta sen edettyä riittävän pitkälle. Kaihin eteneminen kannattaa todellisuudessa pysäyttää heti alkuunsa, kuten Silmäasemalla kaihileikkauksessa käynyt eläkeläinen Marja teki.
Helmi Äijälä kuunteli sukulaisten kokemuksia: kaihileikkauksen jälkeen maailma kirkastui
Helmi Äijälä kuunteli sukulaisten kokemuksia: kaihileikkauksen jälkeen maailma kirkastui
Sastamalalaisen Helmi Äijälän, 94, sukulaiset kehottivat häntä käymään kaihileikkauksessa. Äijälä oli 93-vuotias, kun hän kävi toimenpiteessä elokuussa 2019 Tampereella. Onnistunut kaihin korjaaminen todisti, ettei leikkaukseen meno ole koskaan liian myöhäistä.
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmäleikkauksen pelko on normaalia mutta riskit hyvin pieniä
Silmätautien erikoislääkäri ja dosentti Antti Viljanen kohtaa silmäleikkausta pelkääviä asiakkaita työssään päivittäin. Kysyimme häneltä, mikä silmäleikkauksessa useimmin pelottaa ja miten hän rauhoittelee riskeistä huolestuneita.
Näytä kaikki artikkelit