Glaukooman hoito

Kun glaukooma eli silmänpainetauti havaitaan ajoissa, se voidaan hoitaa ja jopa pysäyttää tehokkaasti. Meidän tavoitteemme Silmäasemalla on saada jokainen glaukoomapotilas hoitoon riittävän aikaisin, sillä elämä on näkemisen arvoinen. Käytössämme on kaikki uusimmat menetelmät glaukooman toteamiseen ja pysäyttämiseen.

Yksilöllistä hoitoa

Glaukoomaa hoidetaan laskemalla silmänpainetta, sillä liian korkea silmänpaine vaurioittaa näköhermoa. Glaukoomadiagnoosin jälkeen silmälääkäri määrittää jokaiselle potilaalle yksilöllisen tavoitepaineen, johon päästään silmätipoilla, laserhoidoilla ja tarvittaessa glaukoomaleikkauksella.

Silmänpaineen mittaus ilman ajanvarausta

Glaukooma voi aluksi olla täysin oireeton, mutta sen mahdollisuus selviää yksinkertaisella silmänpaineen mittauksella. Siksi mittaamme silmänpainetta ilman ajanvarausta kaikissa myymälöissämme. Kivuton mittaus vie vain viisi minuuttia, mutta se voi pelastaa silmäsi.

Alkavan glaukooman merkit voidaan huomata myös näöntarkastuksessa tai silmälääkärin vastaanotolla. Jos silmänpaineesi on koholla tai optikko epäilee glaukoomaa, varaamme sinulle heti ajan tarkempiin tutkimuksiin.

Glaukooman hoito

Silmäaseman silmäsairaaloissa tarjoamme glaukooman hoitoon mm. laserhoitoja ja leikkauksia. Glaukooman diagnosointiin löydät meiltä kattavat silmän tutkimuspalvelut. Tutkimuksiin tarvitaan lääkärin lähete.

Glaukoomaleikkaus askel askeleelta

1. Silmälääkärin vastaanotto

Mikäli silmänpaineesi on koholla tai epäilet glaukoomaa, suosittelemme varaamaan ajan silmälääkärin vastaanotolle. Silmälääkäri suunnittelee kanssasi juuri sinulle parhaan hoitopolun sekä määrää tarvittavat jatkotutkimukset ja toimenpiteet.

2. Esitutkimus

Ennen glaukoomaleikkausta leikkaava lääkäri tekee sinulle esitutkimuksen, jossa tutkitaan silmän rakenteet ja valitaan sopivin leikkausmenetelmä. Silmäasemalla pääset leikkaukseen jonottamatta oman silmälääkärisi lähetteellä.

3. Leikkaus

Glaukoomapotilaiden silmänpaine on koholla, koska silmiin kerääntyy kammionestettä tukoksen tai ahtauman takia. Leikkauksessa leikkaava lääkäri luo kammionesteelle uuden poistumisreitin sidekalvon alle. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa.

4. Toipuminen

Glaukoomaleikkauksen jälkeen saat lähteä kotiin samana päivänä. Leikkaava lääkäri määrää sinulle antibioottia ja kortisonia sisältäviä silmätippoja kahden kuukauden ajaksi. Voit lopettaa silmänpainelääkkeet, mutta leikkauksen jälkeen on alkuun tärkeää seurata silmänpainetta muutaman viikon välein. Ensimmäinen jälkitarkastus on yleensä jo viikon kuluessa, mutta silmäsi leikannut lääkäri vastaa mielellään kysymyksiisi jo sitä ennen. Potilastietojärjestelmään kirjatut merkinnät siirtyvät myös Omakantaan.

Askarruttaako glaukooman hoito

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.