Lähipainotteiset linssit

Syväterävät lähilinssit ja toimistomoniteholinssit tarjoavat näkemisen helppoutta lähi- ja välietäisyyksille, niin töissä kuin vapaalla.

Syväterävät lähilinssit

Syväterävillä lähilinsseillä näköalueiden painopiste on aina lähellä. Terävin katselualue on linssityypistä ja voimakkuuksista riippuen noin kädenmitan etäisyydellä. Tämän vuoksi syväterävät lähilinssit ovatkin usein ergonomisin vaihtoehto esimerkiksi näyttöpäätetyöhön. Mitä lyhyempi katseluetäisyys, sitä miellyttävämpi ja leveämpi katselualue saadaan lähelle ja välietäisyyksille. Oikea linssityyppi valitaan huomioiden työpisteen katseluetäisyydet. Syväterävät lähilinssit toimivat myös erityisen hyvin lukulaseissa, sillä linssien yläosalla näkee pidemmälle kuin tavallisilla lukulaseilla.

 

Toimistomonitehot

Toimistomonitehot ovat nimensä mukaisesti sisäkäyttöön tarkoitetut moniteholasit. Pääpainopiste linssien näköalueissa on lähellä- ja välietäisyyksillä. Ne ovat suunniteltu tilanteisiin, joissa on tarpeellista nähdä tietokoneelle ja samanaikaisesti esimerkiksi neuvottelutilan taululle. Lisäksi toimistomonitehoilla on helppo liikkua sisätiloissa. Vaikka toimistomonitehoilla näkisikin hyvin kauas, ne eivät sovellu liikennekäyttöön.

 

Erityistyölasit

Erityistyölaseilla tarkoitetaan työnantajan kustantamia silmälaseja näyttöpäätetyöhön, jotka poikkeavat yleislaseista joko voimakkuuden, linssityypin tai asennuksen vuoksi. Erityistyölasit eivät voi olla ainoat lasit ja omien yleislasien on oltava voimakkuuden ja kuntonsa puolesta ajan tasalla. Erityistyölasien hankinnasta päättää aina työnantaja yhteistyössä työterveyshuollon kanssa. Silmäasema tekee yhteistyötä useiden työterveyshuoltojen kanssa ja työnäköpalvelumme opastaa asiakasyrityksiä näköergonomiaan ja erityistyölaseihin liittyvissä asioissa. Lue lisää työnäkemisestä.

Uusimmat räätälöidyt linssit voidaan valmistaa yksilöllisesti painottaen joko lukemista, päätetyöskentelyä tai kokous- ja asiakaspalvelutilanteita. Silmäasemalta löydät työnäkemiseenkin sopivat lähipainotteiset linssit yksitehoina, syväterävinä tai toimistomonitehoina. Syväterävät ja toimistomoniteholinssit tukevat myös hyvää työergonomiaa, koska linssit voidaan räätälöidä yksilöllisten näkötarpeiden mukaan painottaen haluttua työskentelyetäisyyttä.

Lähipainotteiset linssit

Räätälöity

WorkStyle V+

274,50 € (549 €)

tai 27,80 €/kk

WorkStyle V+ -linssi on suunniteltu nykyaikaiseen työympäristöön, jossa käytetään useita digitaalisia laitteita yhtä aikaa. Voit valita kolmen eri vaihtoehdon väliltä (close, screen ja space) riippuen juuri sinun henkilökohtaisista työ- ja käyttöolosuhteista.

Linssien suunnittelussa on huomioitu silmien väliset voimakkuuserot. Tämä vähentää eroista johtuvia oireita, kuten päänsärkyä ja silmien väsymistä. Kevyet ja ohuet linssit sopivat kaikkiin kehyksiin.

Close – linssin pääpainopiste on alle metrin etäisyyteen. Linssi sopii erityisesti tarkkuutta vaativiin tehtäviin, kuten työskentelyyn kannettavalla tietokoneella tai pienten asioiden erottelukykyyn lähietäisyydellä.

Screen – linssi soveltuu erinomaisesti näyttöpäätetyöskentelyyn. Linssin avulla on helppoa nähdä laajasti tai esimerkiksi kahdelle näytölle päätä kääntämättä ja samalla pystyä lukemaan lähellä olevaa dokumenttia.

Space – linssi soveltuu lähipainotteiseen työskentelyyn silloin, kun työpiste vaihtuu työpäivän aikana ja on tarve nähdä myös neuvottelutilanteissa muutamien metrien päähän tarkasti.

PINNOITE

Hi-Vision Longlife -yhdistelmäpinnoite poistaa heijastuksia ja antaa vahvan suojan naarmuja vastaan. Antistaattinen pinnoite on helppo puhdistaa ja hylkii likaa ja pölyä. Lisäksi se antaa 100 % UV-suojan.

LISÄOMINAISUUDET á 25 € (50 €)

Tasa- tai liukuväri, lisäohennus 1.67 tai 1.74, Blue- tai UV Control

SILMÄLASITURVA +59 €

 

Varma

Tact

199,50 € (399 €)

tai 21,50 €/kk

Tact-toimistomoniteholinssi on suunniteltu vähentämään visuaalisesta työskentelystä johtuvaa silmien rasitusta. Linssi voidaan räätälöidä moneen eri käyttötarkoitukseen, ja se on täydellinen niin päätetyöskentelyyn kuin asiakaspalvelutilanteisiin.

Linsseillä näkee selkeästi myös kauas, joten ne soveltuvat moniin harrastuksiin, kuten golfiin.

PINNOITE

Hi-Vision Longlife -yhdistelmäpinnoite poistaa heijastuksia ja antaa vahvan suojan naarmuja vastaan. Antistaattinen pinnoite on helppo puhdistaa ja hylkii likaa ja pölyä. Lisäksi se antaa 100 % UV-suojan.

LISÄOMINAISUUDET á 25 € (50 €)

Tasa- tai liukuväri, lisäohennus 1.6,

BlueControl

SILMÄLASITURVA +59 €

Taloudellinen

Lecture

124,50 € (249 €)

tai 15,30 €/kk

Lecture-lähilinssillä näet terävästi lähelle ja kauas. Linssit toimivat erityisen hyvin, jos työskentelet maksimissaan yhdellä päätteellä. Voimakkuuksistasi riippuen näköalue optimoidaan puolesta metristä eteenpäin.

PINNOITE

Hi-Vision Aqua -linssipinnoite poistaa tehokkaasti heijastuksia, suojaa linssejä naarmuuntumiselta ja hylkii vettä. Lisäksi se antaa 100 % UV-suojan.

Vaihtoehtoisesti voit valita Hi-Vision Longlife -yhdistelmäpinnoiteen, joka poistaa heijastuksia ja antaa vahvan suojan naarmuja vastaan. Antistaattinen pinnoite on helppo puhdistaa ja hylkii likaa ja pölyä. Lisäksi se antaa 100 % UV-suojan.

LISÄOMINAISUUDET á 25 € (50 €)

Tasa- tai liukuväri,

Ohentamaton 1.5 Hi-Vision Longlife,

1x ohennettu 1.6 Hi-Vision Longlife,

Blue- tai UV Control Hi-Vision Longlife

SILMÄLASITURVA +59 €

Perus

Addpower

74,50 € (149 €)

tai 11,10 €/kk

Addpower-lähilinssillä näet terävästi lähelle ja kauas. Linsseillä näkee tavallisia lukulaseja pidemmälle, ja ne sopivat erityisesti paljon lukevalle tai käsitöiden harrastajalle.

PINNOITE

Hard-kovapinta, joka suojaa linssejä naarmuuntumiselta.

SILMÄLASITURVA +59 €

 

 

Hinnat sisältävät aina kaksi linssiä. Kuvituskuvat ovat suuntaa antavia.
12 kuukautta maksuaikaa

 

Tarjoamme sinulle markkinoiden joustavimman tavan maksaa ostoksiasi. Silmäasema-tilillä voit maksaa ostoksesi haluamissasi erissä, ilman kortteja. Ja mikä parasta, saat jopa 12 kk maksuaikaa ilman korkoa. Kuukausittaiseen maksuerään lisätään vain käsittelymaksu 4,90 €.

Yleisiä kysymyksiä lähipainotteisista linsseistä

Mitä eroa on syväterävällä ja toimistomoniteholla?

Syväterävät linssit ovat ns. lähilinssejä, joilla näkee lukea sekä pääte-etäisyydelle. Niillä ei näe kauas ja liikkuminen niiden kanssa voi olla vaikeaa. Syväterävillä linsseillä voidaan parantaa näköergonomiaa merkittävästi esim. päätetyössä. Toimistomonitehot ovat lähilaseja, joilla pystyy liikkumaan sisätiloissa. Niissä on tavallisia monitehoja leveämmät katselualueet lähelle ja päätteelle.

Korvaako työnantajani minulle päätelasit?

Syväteräviä lähilaseja kutsutaan usein päätelaseiksi. Työnantaja on velvollinen korvaamaan yleensä ikänäköiselle työntekijälle erityistyölasit mikäli työntekijän omat siviililasit ovat ajan tasalla, eikä työpistettä voida muuttaa ergonomisilla säädöillä niin, että omat lasit siinä toimisivat. Erityistyölasien korvaamisesta päättää aina työnantaja yhdessä työterveyshuollon kanssa, josta lähetetään tarvittaessa erityistyölasitarkastukseen. Lue lisää työnäköpalveluista.

Miten pitkään lasien valmistus kestää?

Lasien valmistukseen kuluu yleensä noin 10 työpäivää. Toimitusaika vaihtelee valitun linssityypin, kehyksen ja kuljetuksen ajoituksen johdosta. Parhaiten juuri sinun silmälasien valmistusajan saat tietoon tiedustelemalla sitä myymälästä.

Voiko vanhat linssit hioa uuteen kehykseen

Yleensä linssit valmistetaan juuri valittuun kehykseen parhaiten sopivaksi. Linssit keskiöidään silmäterävälimittasi mukaisesti ja mitoitetaan oikealle korkeudelle, jotta näkisit niillä hyvin. Jos nämä samat linssit saadaan hiottua uuteen kehykseen, eivät mitat ole enää voimassa ja voi olla ettei linssit enää toimi halutulla tavalla.

Huippuunsa kehitetyt linssit Silmäasemalta

Meiltä löydät juuri sinulle parhaiten sopivat ja räätälöidyt linssit

Lue myös:

Sininen valo on luonnollista valoa, jota on aivan tavallisessa auringonvalossa. Altistumme kuitenkin sille enemmän kuin koskaan ennen, sillä tietokoneen, älylaitteiden ja television valo on juuri sinistä valoa.

Täydellisesti sopivien linssien valinnassa on tärkeää, mihin käyttötarkoitukseen lasit tulevat. Nykypäivän näkötarpeet, erityisesti digilaitteiden käytön lisääntyminen, asettavat linsseille uudenlaisia vaatimuksia. Koska tarpeet voivat olla hyvin erilaisia, linssi kannattaa valita käytön vaatimusten mukaan.

Silmäasema palvelee sinua

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.