Aurinkolasi- ja kehystrendit 2021
Aurinkolasi- ja kehystrendit 2021
Katso uusimmat trendikatsaukset
TRENDIT JA INSPIRAATIO

Suojaudu säteiltä, älä katseilta! Tässä kevään kuumimmat aurinkolasi- ja kehystrendit

Aurinko- ja silmälasit voivat olla oikea fashion statement. Mutta tiesitkö, että ne saattavat myös parantaa urheilusuoritusta ja ehkäistä päänsärkyä? Poimimme parhaat aurinkolasit ja kehykset kevään valikoimasta!

Klassisia muotoja, kissamaista nostetta, pastellisia linssejä, huikentelevia XL-koon kehyksiä ja särmää peilipintaa - kevättalvi on parasta aikaa hankkia uudet aurinkolasit, sillä valikoima on runsaimmillaan ja hyllyt notkuvat kevään uutuuksia. Toinenkin hyvä syy löytyy.

Silmien suojaaminen UV-säteilyltä ja häikäisyltä on tärkeää jo kevättalvella, jolloin aurinko paistaa matalalta, sanoo Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio. Hän muistuttaa, että silmien lisäksi aurinkolasit suojaavat myös herkkää silmänympärysihoa, jota aurinko helposti vaurioittaa.

Tyypillisesti suomalaiset ovat innokkaita aurinkolasien käyttäjiä, jotka aloittavat aurinkolasikauden jo kevättalvesta. Herättäjänä toimii usein hiihtoloma, sillä lomamatkoilla ja etenkin lumisissa kohteissa halutaan lasiasioiden olevan kunnossa.

– Juuri nyt erityisen muodikkaita ovat 70-lukulaiset, kookkaan kantikkaat sekä 90-lukua henkivät matalammat ja virtaviivaisemmat lasit, kertoo Airio trendistä.

Hän muistuttaa, että aurinkolasit kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan eikä vierastaa useammankaan parin hankintaa. Yleiskäyttöön tai näyttäytymiseen sopivat erilaiset lasit kuin urheiluun. Valtaosaan aurinkolasimalleista saa linssit omilla voimakkuuksilla.

– Aurinko- ja silmälasit voivat olla oikea fashion statement. Mutta oikeanlainen lasivalinta tuo esimerkiksi lenkkeily- tai golfharrastukseen mielekkyyttä ja saattaa jopa parantaa suoritusta, hän toteaa.


Pirtsakkaa keltaista ja hehkeitä pastelleja

Poikkeusolot ovat tehneet ulkoilusta suosittua ajanvietettä ellei peräti arjen glamouria. Tyylikkyydestä ei tarvitse tinkiä lenkkipoluillakaan.

– Energiseen sporttityyliin sopii vaikkapa raikas keltainen, hyvää fiilistä viestivä kehys, Airio esittelee.

Myös pinkit ja violetit, pastelliset linssit ovat nyt pinnalla. Niitä ympäröivät kehykset voivat olla kevyen hengettömät tai sitten hyvinkin massiiviset. Kokoa ja näyttävyyttä on tarjolla muutenkin, sillä tänä keväänä lasit saavat olla todella näyttävät ja suuret.

– Suurten muotihuoneiden aurinkolasimalleissa on nähtävissä tietyllä tapaa jopa maskimaisuutta, eli ne ovat hyvin peittävät ja silmän seutua suojaavat, Airio kertoo.

Koronapandemia näkyy myös kuluttajien tavassa ostaa. Moni on siirtynyt asioimaan verkkoon, missä varsinkin klassisten aurinkolasimallien kysyntä on Airion mukaan kasvanut. Esimerkkinä hän mainitsee pilottimalliset aurinkolasit.

– Ehkä se osaltaan johtuu siitä, että niitä tuntuu turvalliselta ostaa. Rento ja huoleton, ajaton malli on monelle varma valinta vaikka laseja ei liikkeessä sovittaisikaan, hän pohtii.

Etäpalaverien paras asuste

Säteilyltä on syytä suojautua myös sisätiloissa. Päätetyöskentelyssä ja digilaitteita käyttäessä altistuu helposti sinivalolle, joka saattaa heikentää kontrastinäköä sekä aiheuttaa erilaisia rasitusoireita kuten päänsärkyä.

– Silmälaseihin on mahdollista saada pinnoite, joka suodattaa osan silmille haitallisesta sinivalosta, kertoo Airio.

Silmälasikehyksien värimaailmassa näkyy tällä hetkellä hempeä kevät, muun muassa läpikuultavat suloiset vaaleanpunaiset ja hennon vihertävät sävyt. Malleja ja värejä kannattaa kokeilla rohkeasti ja pyytää apua optikolta, joka voi tarjota uusia ideoita tyylin päivittämiseen.

Silmälaseja yleisesti Airio hehkuttaa korona-arjen etäpalaverit pelastavana asusteena.

– Kun laittaa nenälle vähän näyttävämmät kehykset ja sipaisee hieman huulipunaa, näyttää siltä kuin olisi nähnyt enemmänkin vaivaa videopalaveria varten.

Tutustu aurinkolasivalikoimaamme
VERKKOKAUPPAAN
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Aurinkolasien ostajan opas
Aurinkolasien täytyy sopia omaan tyyliisi, mutta yhtä tärkeitä valinnassa ovat kestävät ja hyvin istuvat kehykset, optisesti laadukkaat linssit ja 100 % UV-suoja. Silmäaseman aurinkolasien ostajan opas sisältää vinkkejä, joiden avulla löydät helposti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi käyvät aurinkolasit.
Aurinkolasit urheiluun
Aurinkolasit urheiluun
Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.
Valkokankaan vaikuttavimmat aurinkolasit: löydä suosikkileffasi tyyli
Valkokankaan vaikuttavimmat aurinkolasit: löydä suosikkileffasi tyyli
Elokuvat innoittavat tyylitietoisia ympäri maailman, ja niiden vaikutus näkyy myös aurinkolasimuodissa. Katso suosikkimme valkokankaan aurinkolaseista alta ja löydä omasi.
Lasten aurinkolasit
Lasten aurinkolasit
Tiesitkö, että lapsen silmät ovat hyvin valoherkät? SIlmän mykiö on kirkas, joten lapsen laajat pupillit päästävtä läpi enemmän valoa ja altistuvat siksi UV-säteilylle aikuisen silmää enemmän.
Katso kaikki artikkelit