Silmistä

Golf-aurinkolasit pelastavat puttaajan päivän

Sosiaalisuus ja raikkaassa ilmassa liikkuminen houkuttavat suomalaisia pelaajia yli kolmelle miljoonalle golfkierrokselle vuodessa. Keskittymistä vaativassa pelissä pärjäävät parhaiten ne, jotka näkevät tarkasti lähelle ja kauas sekä erottavat kentän kontrastit ja korkeuserot. Golfiin tarkoitetut aurinkolasit suojaavat silmiä UV-säteiltä myös pilvisinä päivinä ja parantavat niin puttia kuin pitchiä.

Golfissa on olennaista erottaa väylän eri muodot ja nähdä, mihin pallo laskeutuu pitkänkin lyönnin jälkeen. Se ei aina ole helppoa, varsinkin kun sääolosuhteet voivat vaihdella yhden kierroksen aikana kirkkaasta auringonpaisteesta pilviseen ja sateiseen keliin. Tutustu neljään vinkkiimme, joiden avulla löydät täydelliset golf-aurinkolasit.

Golf aurinkolasit

Naarmuuntumista ehkäisevä pinnoite suojaa linssejä bunkkereiden hiekalta. 

 

1. Aurinkolasit vahvuuksilla vai ilman?

On makukysymys, haluaako golfiin varustautua piilolinssien ja aurinkolasien yhdistelmällä vai omien vahvuuksien mukaan hiotuilla aurinkolasilinsseillä. Kentän muotojen ja kaltevuuden hahmottaminen, etäisyyksien arvioiminen sekä tarkka lähinäkö esimerkiksi putatessa ja tuloskorttia täyttäessä asettavat haasteita jokaiselle golffarille, varsinkin aikuisnäköisille. Markkinoilla on golfiin valmistettuja linssejä, jotka palvelevat erityisesti moniteholinssien käyttäjiä. Linssien erikoishionta parantaa niin lähi- kuin kaukonäköä, ja linssien väri helpottaa kontrastin erottamista. Voit kysyä lisää lähimmästä Silmäaseman myymälästä.

 

2. Linssit eri sääolosuhteisiin

Eri väriset linssit suodattavat eri aallonpituuksia ja toimivat näin ollen vaihtelevissa valaistuksissa. Golfbägiin kannattaa sujauttaa useita aurinkolaseja tai valita malli, jonka linssejä voi vaihtaa. Vihreät ja harmaat golf-aurinkolasit ovat hyvät yleislasit, jotka pitävät värimaailman neutraalina ja toimivat useimmissa sääolosuhteissa. Keltaiset, roosat ja punertavan ja kellertävän ruskeat linssit kirkastavat sumuisia, harmaita päiviä sekä parantavat kontrastinäköä.

 

3. Mallikkaasti kentällä

On tärkeää, että golf-aurinkolasit istuvat kasvoilla ja pysyvät päässä niin, etteivät ne tipu kesken swingin tai häiritse lyöntiä muuten. Kaarevat mallit sopivat useaan urheilulajiin, myös golfiin. Ne suojaavat silmiä esimerkiksi tuulelta, bunkkereista lentävältä hiekkapölyltä ja sivuilta tulevalta auringonvalolta. Linssin alareunasta kehyksettömät lasit helpottavat lyönnin suuntaamista.

 

4. Pinnoite polarisoinnin sijaan

Polarisointi vaikeuttaa kentän muotojen hahmottamista, joten sitä ei suositella golf-aurinkolaseihin. Erilaiset linssipinnoitteet ovat sen sijaan hyödyllisiä. Naarmuuntumista ehkäisevä pinnoite suojaa linssejä bunkkereiden hiekalta. Likaa hylkivä pinnoite auttaa pitämään linssit puhtaana usean tunnin golfkierroksella.

Jos chippi ja bunkkerilyönti eivät meinaa onnistua, voi syy löytyä aurinkolaseista. Silmäaseman asiantuntijat eivät voi muuttaa lyöntitekniikkaasi, mutta he neuvovat mielellään golfiin sopivien aurinkolasien valinnassa.

 

Golf aurinkolasit

Bollén golf-aurinkolasilinssit parantavat kontrastinäköä ja tekevät pelaamisesta mukavampaa.

 

Lue myös:

Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.

Ekologisen työmatkapyöräilyn suosio on kasvanut, ja jo noin 20 % työmatkoista taittuu polkien. Onneksi markkinoille tulee jatkuvasti yhä tehokkaampia aurinkolaseja, joiden ominaisuudet linsseistä muotoiluun parantavat ajokokemusta niin kaupunkifillaristille kuin pitkän matkan polkijalle.

Suomessa oli vuonna 2017 Trafin arvion mukaan 1,16 miljoonaa vesikulkuneuvoa, ja suomalaiset omistavat Uuden-Seelannin ohella eniten veneitä asukasta kohti. Turvallisen liikkumisen vesillä varmistavat veneilyyn tarkoitetut aurinkolasit, jotka suojaavat silmiä häikäistymiseltä ja auringon UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta.

Silmäasema palvelee sinua

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.