Hyvä näkeminen
Silmälasit ja aurinkolasit ajolaseiksi
Silmälasit ja aurinkolasit ajolaseiksi
Silmälasit ja aurinkolasit ajolaseiksi
Varaa aika liikennenäkötutkimukseen
VARAA AIKA

Silmälasit heijastuksen estolla ja aurinkolasit vahvuuksilla turvaavat Tapion kyytiä

48-vuotias bussikuski Tapio tietää matkustajien turvallisuuden riippuvan siitä, miten hyvin hän näkee. Silmälasien erikoislinssit heijastuksen estolla ja laadukkaat aurinkolasit vahvuuksilla helpottavat ajamista Helsingin keskustassa ja pidemmillä matkoilla.

“Nopeasti muuttuvassa liikenneympäristössä pitää nähdä täydellisesti lähelle ja kauas, ettei käy vahinkoja”, Tapio sanoo. Hän on ajanut bussia pian 25 vuotta, aina siitä lähtien, kun päätyi armeijassa soittokunnan kuskiksi ja huomasi viihtyvänsä tien päällä.


“Bussikuskin työhön liittyy tietty vapaus ja oma rauha, josta nautin. Liikenteessä pitää tietenkin keskittyä koko ajan, mutta siinä ehtii myös ajatella asioita”, hän kuvaa.


Yhtä lailla hän pitää ihmisten kohtaamisesta. Tutuksi tullut naama saattaa ilmestyä bussiin yllättävässä paikassa.


“Silloin tulee aina miettineeksi, että mikähän sen oikein on tänne tuonut”, Tapio hymähtää. 


Ajolaseina monitehot ja aurinkolasit vahvuuksilla

Tapio on käyttänyt kaukolaseja ekaluokkalaisesta asti, ja lähinäkö heikkeni iän myötä muutama vuosi sitten. Silmälaseihin ei ole koskaan liittynyt mitään negatiivista.


“Silmälasit auttavat minua näkemään niin kuin kuuluu nähdä. Ensin korjattiin likinäköisyys ja sitten ikänäkö. Liikenteessä käytän moniteholaseja, kirkkaalla säällä polarisoituja aurinkolaseja vahvuuksilla.”


Silmälasien linssit kuntoon liikennenäkötutkimuksessa

Linja-auton kuljettajalle sopivat silmälasilinssit löytyivät kattavassa liikennenäkötutkimuksessa. Autoilijan silmälasilinsseihin on saatavilla erikoispinnoite ja suodatinväri, jotka parantavat Tapion ajonäköä ja vähentävät heijastuksia. 


“Etenkin pimeällä vastaantulevien autojen valoista ja matkustamon näytöistä tulee paljon näkemistä haittaavia heijastuksia. Märällä kelillä hyvät silmälasit heijastuksen estolla poistavat myös häiritsevän tähtimäisen hohteen liikennevalojen ympäriltä”, hän sanoo.


Vastuu matkustajista ja omasta itsestä päällimmäisenä

“Kun ihmiset tulevat kyytiini, minä olen heidän silmänsä”, Tapio tiivistää. Hyvä näkeminen on tärkeää niin matkustajien kuin pienen tytön isän oman turvallisuuden takia. Työpäivän jälkeen syliin hyppää kaksivuotias Unna.


“Nautin Unnan kanssa palapelien tekemisestä ja siitä, miten hän tekee havaintoja omilla silmillään. Itsekin tykkään tarkkailla maailmaa, vaikkapa pilvien muotoja ja ukkosrintamien kehitystä. Kun stereonäkö on moniteholasien ansiosta kunnossa, niin erotan ne ihan toisella tavalla.”

Varaa aika liikennenäkötutkimukseen
VARAA AIKA
Tietoa silmistä
Ajankohtaiset artikkelit
Ajonäkö
Hyvä ajonäkö ja toiminnallinen näkökyky ovat ensisijaisen tärkeitä ominaisuuksia jokaiselle autoilijalle. Erilaiset olosuhteet, kuten kirkas sää, pimeät illat tai huono ajokeli, luovat oman haasteensa liikenteessä.
Hämäränäön parantamiseen kannattaa panostaa
Hämäränäön parantamiseen kannattaa panostaa
Suomen pohjoisilla leveysasteilla valon määrä vaihtelee vuoden aikana enemmän kuin lähes missään muualla. Syksyn ja talven pimenevinä iltoina on syytä kiinnittää huomiota hämäränäköön eli siihen, miten hyvin silmä sopeutuu vähenevään valoon.
Oikein valitut ajolasit nostavat moottoripyöräilyn uudelle tasolle
Oikein valitut ajolasit nostavat moottoripyöräilyn uudelle tasolle
Kevään tullen teille suuntaa vuosittain reilut 150 000 motoristia, joiden harrastuksessa olennaista on tarkka näkeminen. Silmäaseman tuotepäällikkö Hanna Airio ja moottoripyöräilyä harrastava Rauno Tenhunen jakavat vinkkinsä, miten valita sopivat ajolasit.
Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa
Asiakastyytyväisyy- temme on huippuluokkaa
Silmäaseman asiakkaat ovat halukkaita suosittelemaan Silmäasemaa myös tuttavilleen, mikä käy ilmi jatkuvassa NPS-mittauksessa.
Katso kaikki artikkelit