Silmän OCT-valokerroskuvaus on tarkka silmänpohjakuvaus

Silmäasema tarjoaa nyt optikkopalvelun, jolla pystytään tekemään erittäin tarkka silmänpohjakuvaus. Silmän rakennekuvauksessa saadaan normaalia silmänpohjakuvausta tarkempi tieto silmiesi terveydentilasta. Palvelu sisältää silmien terveyden nykytilan kartoituksen, joka tapahtuu optikon vastaanotolla hyödyntäen OCT-valokerroskuvia, jotka lähetetään aina silmälääkärin arvioitaviksi. Palvelu on saatavilla niissä Silmäaseman toimipaikoissa, joissa on OCT-valokerroskuvauslaite.

Silmänpohjakuvaus OCT-laitteella

Silmien rakennekuvaus on helppo, häikäisemätön ja kivuton toimenpide, jolla saat näöntarkastuskäynnin yhteydessä tietoa silmiesi terveydentilasta. Kuvantaminen voidaan tehdä heti ilman mustuaista laajentavia tippoja, joten kuvaaminen ei haittaa normaalia näkemistä heti kuvien ottamisen jälkeen. Itse silmään ei kosketa kuvauksen aikana, eikä se aiheuta häikäistymistä.

Silmän rakennekuvauksessa käytetään OCT-valokerroskuvauslaitetta, joka tuottaa silmänpohjasta yksityiskohtaisemman kuvan kuin perinteinen silmänpohjakuvaus. OCT-kuvantaminen mahdollistaa silmän kerroksittaisen (3D) tarkastelun ja tutkimisen, joka kertoo paljon silmiesi terveydestä. Laite mahdollistaa myös kuvaamisen ilman mustuaista laajentavia tippoja, joten kuvaaminen ei haittaa normaalia näkemistä.

oct rakennekuvaus havainnekuva

Rakennekuvasta Silmäaseman silmälääkäri voi tunnistaa jo varhaisessa vaiheessa näkökykyä uhkaavia silmäsairauksia. Näitä ovat esimerkiksi ikärappeuma, diabeteksen aiheuttavat muutokset verkkokalvoilla ja glaukooma. Jo noin 40 ikävuodesta eteenpäin silmäsairauksien esiintyvyys nousee. Rakennekuvasta saadaan myös hyvä lähtötilannekuva seurantaa varten. Vaikka silmä olisi nyt terve, voidaan seurannalla todeta ja havaita muutosten alkaminen. Silmäaseman myymälässä kuvauksen tekee koulutuksen saanut optikko tai tutkimushoitaja ja sen tulkitsee ja lausuu aina silmätautien erikoislääkäri.

Saat palvelun kautta tietoosi, tarvitaanko silmien terveydentilan selvittämistä varten lisätutkimuksia. Jos jatkotutkimuksiin ei ole aihetta, rakennekuvaus toimii silmiesi terveydentilan lähtötason tutkimuksena, jolloin silmiesi terveyttä ja mahdollisia silmäsairauksien aiheuttamia muutoksia voidaan seurata tulevilla käynneillä.

 

01 2019 oct valokerroskuvaus

Silmäpohjakuvaus OCT-valokerroskuvauksena Silmäasemalla

  • Helppo ja kivuton toimenpide, joka ei aiheuta häikäistymistä
  • Enemmän tietoa silmänpohjista kuin perinteisellä silmänpohjakuvauksella
  • Rakennekuvasta voidaan tunnistaa mahdollisia silmäsairauksia jo hyvin varhaisessa vaiheessa – jopa ennen minkäänlaisten oireiden alkamista
  • Kuvauksen suorittaa koulutuksen saanut optikko tai tutkimushoitaja, ja kuvan tulkitsee ja lausuu aina silmätautien erikoislääkäri

Tutkimuksen hinta 59 €

Silmän rakennekuvauksen hinta on 59 €. Hintaan sisältyy aina kuvat, silmälääkärin lausunto sekä kirjallinen palaute. Jos silmälääkäri löytää kuvista aihetta jatkotutkimuksiin olemme aina yhteydessä myös puhelimitse.

Huomioithan, että Silmien rakennekuvauksessa keskitytään silmien terveydentilan kartoitukseen. Mikäli tarvitset kattavan näöntarkastuksen ja lasimäärityksen, varaathan ajan optikon näöntarkastukseen. Optikon näöntarkastuksesta laskutetaan erikseen voimassa olevan hinnaston tai kampanjan mukaisesti.

Onko sinulla kysyttävää silmätutkimuksista?

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.