Silmän valokerroskuvaus OCT

Silmän valokerroskuvauksella eli OCT-tutkimuksella saadaan tarkasti kuvattua silmän rakenteiden eri kerrokset. OCT-valokerroskuvauksen avulla todetaan ja seurataan verkkokalvosairauksia, kuten glaukoomaa, silmänpohjan ikärappeumaa ja diabeteksen aiheuttamia muutoksia. OCT-valokerroskuvaus tuottaa yksityiskohtaisemman ja tarkemman kuvan silmän rakenteesta, kuin perinteinen silmänpohjakuvaus ja silmänpohjakamera. Silmän valokerroskuvaus on kivuton, ja kestää 5–10 minuuttia.

OCT-tutkimuksen kulku

Silmän valokerroskuvaus kestää vain muutamia sekunteja ja koko tutkimus 5–10 minuuttia. Kuvaus on kivuton ja itse silmään ei kosketa kuvauksen aikana. Kuvaus ei aiheuta häikäistymistä. Mustuaista laajentavia tippoja tarvitaan vain harvoin, joten kuvaaminen ei haittaa normaalia näkemistä.

Silmän valokerroskuvaus Silmäasemalla

  • Kuvaaminen ilman mustuaista laajentavia tippoja
  • Tarkempi kuin perinteinen silmänpohjakuvaus
  • Kuvasta voidaan tunnistaa jo varhaisessa vaiheessa glaukooma, ikärappeuma ja diabeteksen aiheuttamat muutokset verkkokalvoilla
  • Meillä kuvan tulkitsee ja lausuu aina silmätautien erikoislääkäri

Tutkimukseen tullaan silmälääkärin lähetteellä. Saatuasi tutkimuslähetteen, varaa tutkimusaika soittamalla p. 010 190 200 (mpm/pvm). Otathan lähetteen mukaan saapuessasi tutkimukseen.

Tutkimuksen hinta alkaen 99 €

Valokerroskuvauksen hinta vaihtelee paikkakunnan ja tutkimuksen sisällön mukaan. Tarkan hinnan löydät toimipaikan hinnastosta.

Valokerroskuvauksia tehdään kaikissa Silmäaseman silmäsairaaloissa ja myös osassa Silmäaseman myymälöitä. Jos asiantuntijamme huomaa silmissäsi tutkittavaa, saat lähetteen silmän tutkimuksiin ja voit samalla käynnillä varata ajan lähimpään toimipaikkaamme. Voit myös itse varata ajan soittamalla asiakaspalveluumme p. 010 190 201 (mpm/pvm).

Onko sinulla kysyttävää silmätutkimuksista?

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.