Erityistyölasit

Työntekijä on oikeutettu erityistyölaseihin, mikäli yleiskäytössä olevat silmälasit ja työpisteen ergonomian parannukset eivät ratkaise työnäköongelmia.  Erityistyölasit ovat silmälasit, jotka työnantaja hankkii näyttöpäätetyötä tekevällä työntekijälle, kun lain edellyttämät kriteerit täyttyvät. Erityistyölasit ovat yleensä tarpeen vain aikuisnäköisillä työntekijöillä, yleensä yli 45-vuotiailla, joiden työympäristöä ei voida muuttaa siten, että yleiskäyttöön soveltuvat lasit toimisivat moitteetta. Erityistyölasit poikkeavat yleiskäyttöön tarkoitetuista silmälaseista linssityypin, voimakkuuden tai linssien asennuskorkeuden suhteen.

Voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme näönhuoltoon tai yhteistyöhön liittyvissä asioissa.

Erityistyölasit Silmäasemalta

Jokaisella meistä on yksilölliset näkemisen tarpeet. Silmäasemalta löydät linssejä laajan valikoiman peruslinsseistä aina huippuunsa räätälöityihin. Silmäasema on Suomen johtava asiantuntija työnäkemisessä. Lain vaatiman työnäkemisen asiantuntijakoulutuksen saanut työnäköoptikko löytyy jokaisesta Silmäasema-myymälästä. Toimimme tiiviissä yhteistyössä työterveyshuoltojen kanssa työnäkemiseen liittyvissä asioissa. Erityistyölasien toimittaminen sisältyy Silmäaseman näönhuoltosopimukseen.


Miksi hankkia erityistyölasit Silmäasemalta?

  • Laadukkaat linssit, jotka huomio yksilölliset näkemisen tarpeet

  • Yksilöllinen ja asiantunteva työtehtävät huomioiva näöntutkimus

  • Yli 150 myymälän verkosto, jossa pääset nopeasti näöntarkastukseen

  • Erityistyölasit määrätään luotettavasti lainsäädännön mukaisesti

 

Ota yhteyttä työnäköpalveluiden työnäköasiantuntijoihin, niin kerromme sinulle yrityssopimuksen eduista. Sopimusasiakkaiden henkilöstö voi lähetteen saatuaan varata suoraan ajan työnäköoptikolle lähimpään myymälään.

Lataa erityistyölasien hankkimisohje ja kriteerit

Erityistyölasien hankkimisohje

Lataa erityistyölasiesite

 

Lataa tästä erityistyölasiesite

 

Lataa lähete erityistyölasien hankintaan tai optikolle

 

suojalasiLataa lähete optikolleRemissRemiss till optiker