Karsastuksen hoito

Karsastuksella tarkoitetaan silmien yhteistoiminnan häiriötä, jossa ne eivät pysty kohdentamaan symmetrisesti yhteen kohteeseen. Se voi näkyä päällepäin (ilmikarsastus), tai ilmetä ainoastaan tutkimuksen yhteydessä (piilokarsastus). Karsastuksen hoito tulee ajankohtaiseksi, jos karsastuksesta aiheutuu säännöllisiä oireita tai kosmeettista haittaa. Karsastuksen oireet ovat moninaisia. Niihin kuuluvat mm. näön sumeneminen, heikentynyt näöntarkkuus, kaksoiskuvat, silmien rasittuminen, päänsärky ja pään virheasennot.

Milloin tutkimuksiin?

Jos karsastus aiheuttaa oireita, siitä on kosmeettista haittaa tai sinun on hankala löytää sopivia silmälaseja mahdollisen karsastuksen tai piilokarsastuksen takia, perusteellinen ortoptinen tutkimus voi olla avuksi. Asiantuntijamme tutkii silmäsi ja suunnittelee kanssasi sinulle parhaan hoitopolun.

 

Varaa aika silmälääkärin vastaanotolle

 

 

Karsastuksen hoito riippuu oireista

Karsastusta hoidetaan eri tavoin sen aiheuttamasta haitasta riippuen. Lievä karsastus voidaan hoitaa silmälaseilla. Voimakkaampaan karsastukseen on useita eri hoitokeinoja:

  • Prismalasit korjaavat karsastuksen aiheuttaman näkövirheen ja helpottavat oireita.
  • Tietyissä karsastuksissa silmälihaksia vahvistetaan ortoptisilla harjoitteilla eli "silmäjumpalla".
  • Peittohoidossa parempi silmä peitetään lapulla heikomman silmän vahvistamiseksi.
  • Karsastusleikkaus tasapainottaa silmän liikuttajalihasten toimintaa.

Karsastusleikkaus

Mikäli sinun on hankala löytää sopivia silmälaseja mahdollisen karsastuksen tai piilokarsastuksen takia, perusteellinen ortoptinen tutkimus voi olla avuksi. Mahdollisen leikkaushoidon tarpeen arvioi silmälääkäri. Silmälääkäriltä saat myös tarvittaessa lähetteen jatkotutkimuksiin ja leikkaukseen.

Karsastusasiantuntijat Silmäasemalla

Mikaela Höglund

 

Ortoptisti Mikaela Höglund

Teen perusteellisia ortoptistin tutkimuksia karsastus prismalasien määräämiseksi tai ortoptisien harjoituksien saamiseksi. Mahdollinen leikkaushoidon tarve arvioidaan tarvittaessa yhdessä karsastuskirurgin kanssa. Huom! Ortoptisti ei ole lääkäri. Ortoptisti on erikoiskoulutuksen saanut karsastuksen tutkija ja mittaaja.

 

Voit varata ajan soittamalla asiakaspalveluumme 010 190 200 (mpm/pvm)

Huolettaako karsastus? Asiantuntijamme auttaa

Olet aina tervetullut keskustelemaan karsastukseen liittyvistä asioista kasvokkain, puhelimitse tai chatin välityksellä.

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.