Silmistä

Aurinkolasit urheiluun

Urheiluun kannattaa valita aurinkolasit, jotka auttavat suorituksissa. Eri linssien värit ja aurinkolasien ominaisuudet on hyvä valita käyttötarpeen mukaan. Urheilijalle aurinkolasien istuvuus ja kestävyys ovat erityisen tärkeitä valintakriteereitä.

Unelmalasit urheiluun: näin valitset aurinkolasit oikein

Aktiiviurheilijalle ei riitä, että aurinkolasit näyttävät huipputyylikkäiltä, sillä treenatessa jos milloin on tärkeää nähdä hyvin. Aurinkolasien tulee istua erinomaisesti sekä suojata silmiä UV-säteiltä, heijastuksilta, pölyltä ja viimalta. Jotta treeniin voisi keskittyä täysillä, silmälasien käyttäjän on lisäksi hyvä valita aurinkolasit omilla voimakkuuksilla. Se ei onneksi ole ongelma, sillä urheiluun sopivia aurinkolaseja voimakkuuksilla saa nykyisin lähes kaikkiin kehysmalleihin.

Myös eri urheilulajit asettavat omat vaatimuksensa. Esimerkiksi linssien väri kannattaa valita tarkkaan, sillä tietyt värit parantavat kontrastiherkkyyttä. Laadukkaissa laseissa on korkea optiikan taso, riittävä UV-suoja niin ylhäältä kuin sivuilta sekä polarisointi, joka estää vaakasuorilta pinnoilta kuten tiestä tai lumesta heijastuvaa häikäisyä. Lue, mitä kannattaa ottaa huomioon aurinkolasien valinnassa oman lempiharrastuksesi kohdalla.

 

022019 naisten urheiluaaurinkolasit

Hyvin valittu aurinkolasi auttaa parantamaan tuloksia urheilussa.

Kontrastiherkkyyttä golfkentälle

Golfissa on tärkeää pystyä arvioimaan radan muotoja, kaltevuutta ja erilaisia esteitä. Ruskeat aurinkolasilinssit auttavat erottamaan kontrasteja ja toimivat siksi täydellisesti golfkentällä. Linssien alareunan kehys saattaa häiritä lyönnin suuntaamista, joten puolikehyksetön malli on oivallinen valinta. Linssien polarisointi poistaa heijastuksia ja auttaa näkemään ympäristön terävämmin. Näin pallon seuraaminen varsinkin pitkien avauslyöntien aikana helpottuu huomattavasti.

Kalastaja kaipaa polarisointia

Kalastajille löytyy monenvärisiä aurinkolasilinssejä: harmaat ja vihreät sopivat kirkkaisiin ja aurinkoisiin päiviin, tummanruskeat ruohikkoisiin vesiin ja kellanruskeat aamuihin ja iltoihin sekä mataliin ja hiekkapohjaisiin vesiin. Linssien polarisointi on kalastajan aurinkolasien tärkeimpiä ominaisuuksia, sillä se vähentää heijastusta vedestä ja auttaa näkemään saaliin paremmin. Likaa ja vettä hylkivät pinnoitteet helpottavat aurinkolasien puhtaanapitoa keskellä järvenselkää. Lisäksi kannattaa hankkia kelluva malli tai pään ympäri ulottuva urheilunauha, jotta lasit eivät katoa nostaessasi verkkoja veneeseen.

Bolle 473

Bollé King

89 € (norm. 119 €)

 

Bolle Bolt

Bollé Bolt S

149 € (norm. 199 €)

 

Bolle Brecken

Bollé Brecken

149 € (norm. 199 €)

 

Veneilijän värivaihtoehdot

Kippareille ja matruuseille suositellaan harmaita tai ruskeita linssejä kirkkaisiin päiviin ja ruskeita tai kellanruskeita pilviseen säähän. Polarisoinnin ansiosta erotat pinnan alla lymyävät karikot paremmin. Peilipinnoitus suojaa silmiä vedenpinnasta heijastuvilta auringonsäteiltä ja kaareva muotoilu tuulelta ja sivuheijasteilta. Linssien huurteenestoaineet ja likaa hylkivät pinnoitteet tulevat tarpeeseen niin tyrskyissä kuin tyvenissä.

 

022019 miesten aurinkolasit urheiluun

Linssien väri kannattaa valita tarkkaan, sillä tietyt värit parantavat kontrastiherkkyyttä.

Peittävät aurinkolasit pyöräilyyn

Pyöräilijän aurinkolasien valinnassa painaa erityisesti, poljetko tavallisesti maastossa vai asfaltilla. Maastossa ruskeat linssit auttavat hahmottamaan polkujen juurakkoja ja kiviä. Polarisoidut vihreä-harmaat linssit taas sopivat maantiepyöräilyyn, kun tienpinnan muutokset on huomattava nopeasti. Mallissa tärkeintä on peittävyys. Aurinkolasien tulee suojata UV-säteiden lisäksi viimalta, hyönteisiltä ja märällä kelillä roiskuvalta kuralta. Kuminauharemmin avulla lasit pysyvät päässä kovassakin vauhdissa.

Peilipinta toimii hiihtoladulla

Vihreä-harmaat linssit ovat lyömätön valinta hiihtoon keväthangilla. Värit toistuvat aidoimmillaan vihreä-harmaiden linssien läpi, joten sinun on helpompi nähdä muut sauvojat, reittien merkinnät ja korkeuserot. Peilipinnoitetut aurinkolasit ovat omiaan kirkkaassa säässä, ja huurtumisenesto on aina hyödyllinen ominaisuus ladulla lykkiessä. Kaareva malli suojaa viimalta, ja urheilunauha pitää lasit tukevasti päässä.

Nappivalinta asiantuntijan avulla

Silmäaseman verkkokaupasta ja myymälöistä löydät mieleisesi aurinkolasit omilla voimakkuuksillasi kaikkiin lajeihin. Meiltä saat uusimmat mallit suosituimmilta sporttimerkeiltä, kuten Oakley, Bollé ja Cébé. Kerro toiveesi, harrastuksesi ja näkemisen tarpeesi asiantuntijoillemme, niin autamme sinua mielellämme. Jos valinnanvaikeus yllättää, suosittelemme hankkimaan useammat lasit kerralla!

Cebe Sport Hilldrop

Cébé Sport Hilldrop

74 € (norm. 99 €)

 

Cebe Sport Summit

Cébé Sport Summit

97 € (norm. 129 €)

 

Cebe Sport Strack

Cébé Sport S'Track

97 € (norm. 129 €)

 

Silmien laserleikkaus tekee liikunnasta monin verroin huolettomampaa. Teimme listan laserleikkauksen hyödyistä aktiiviliikkujalle.

Tiesitkö, että lapsen silmät ovat hyvin valoherkät? Silmän mykiö on kirkas, joten lapsen laajat pupillit päästävät läpi enemmän valoa ja altistuvat siksi UV-säteilylle aikuisen silmää enemmän. 

Sininen valo on luonnollista valoa, jota on aivan tavallisessa auringonvalossa. Altistumme kuitenkin sille enemmän kuin koskaan ennen, sillä tietokoneen, älylaitteiden ja television valo on juuri sinistä valoa.

Silmäasema palvelee sinua

Jäikö jokin askarruttamaan mieltäsi? Asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse p. 010 190 200 (mpm/pvm) / asiakaspalvelu@silmaasema.fi

Soita

010 190 200

(mpm/pvm) Chat ja asiakaspalvelu avoinna: ma-pe klo 8 - 21, la 9 - 18.